Loodgieter Enschede

loodgieter Enschede

Heeft u last van een lekkage, problemen met uw riolering of dak? Dan is het zaak dit zo snel mogelijk op te lossen. De vakmannen van Loodgieter Nu helpen u uit de brand met uiteenlopende problemen. Doordat iedere gelieerde loodgieter beschikt over de juiste diploma’s en ervaring zijn zij u altijd snel en vakkundig van dienst! Heeft u een loodgietersbedrijf in de omgeving van Enschede nodig voor verhelpen van een lekkage aan bijvoorbeeld uw dak? Neem dan contact op via het offerteformulier. U ontvang dan spoedig tot vijf aantrekkelijke en vrijblijvende offertes.

Spoedklus? 24-uurs service

Wij werken samen met erkende specialisten, werkzaam in heel Nederland. Elke loodgieter uit ons netwerk is inzetbaar voor alle klussen op het gebied van water en warmte. Heeft u een probleem? Eén van de specialisten uit uw regio lost het met plezier voor u op en staat 24 uur per dag voor u klaar. Vul vrijblijvend het offerteformulier in vermeld uw probleem zo specifiek mogelijk. In het geval van spoed kunt u een terugbelverzoek indienen, u wordt dan met spoed teruggebeld door een loodgietersbedrijf voor het maken van een afspraak.

Offerteformulier

  Na versturen van het formulier ontvangt u gratis maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  Voor- en achternaam (*)

  Adres (*)

  Postcode (*)

  Woonplaats(*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw emailadres (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend

  Terugbelverzoek

  Werkzaamheden van een loodgietersbedrijf

  Ieder loodgietersbedrijf in ons bestand biedt een allround dienstverlening aan. Dit houdt in dat zij beschikbaar zijn voor uiteenlopende opdrachten. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van onder meer:

  • herstellen van lekkage;
  • installatie, reparatie of onderhoud aan uw witgoed;
  • gas-, waterleiding en riolering aanleggen;
  • het plaatsen en vervangen van uw CV-ketel;
  • riolering en waterafvoer ontstoppen;
  • dakdekker werkzaamheden.

  Staat uw klus hier niet bij? Vraag dan toch eens naar de mogelijkheden. Wij helpen u uit de brand!

  Lekkage?

  Een lekkage is helaas een probleem dat regelmatig voorkomt. Een lekkage van uw waterleiding, dak of zelfs toilet kan veel schade aanrichten aan uw huis en interieur. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van een loodgieter uit Enschede. De meest gebruikelijke vormen van lekkages zijn lekkende kranen en daklekkages. Heeft u te maken met een lekkage, maar weet u niet precies wat de oorzaak is? Een erkend loodgieter uit Enschede kan met innovatieve lekdetectie technieken het lek opsporen, zodat u breekwerk bespaart blijft. Wij garanderen dat elke loodgieter uit ons netwerk u snel en vakkundig kan helpen.

  Verstopping?

  Wanneer u een verstopping ontdekt, is het belangrijk dat u deze met spoed laat ontstoppen. Doet u dit niet, dan kan een verstopping leiden tot een lekkage. Een aantal veelvoorkomende verstoppingen zijn het toilet, het doucheputje en de wasbak in de keuken. Door vuil, etensresten of haren raakt uw doucheput of afvoer in keuken verstopt. Dit kan u met een ontstopper of trekveer waarschijnlijk verhelpen. Bij een toilet kan de oorzaak van een verstopping erg verschillen. Schakel een loodgietersbedrijf uit Enschede in als u er niet in slaagt de riolering of afvoer te ontstoppen.

  daklekkage in Enschede

  Dakdekker

  Bij platte daken is er een verhoogd risico op daklekkages door het proces van vorst en dooi. Bij een schuin dak is een daklekkage vaker het gevolg van herfststormen en constructiefouten van onder andere een dakkapel of dakraam. Een daklekkage kan vervelende gevolgen hebben zoals schimmel en houtrot die hoge kosten met zich meebrengen. Zorg daarom dat u een lek zo snel mogelijk laat opsporen en repareren door een professionele dakdekker. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie of het onderhoud aan dakgoten en regenpijpen. Bekijk de checklist op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie voor het vinden van een betrouwbare dakdekker.

  lekkage Enschede

  Daklekkage

  Wanneer u een daklekkage vermoedt, zal de loodgieter eerst een professionele lekdetectie uitvoeren. Hiervoor gebruikt hij verschillende technieken, zoals ultrasoon detectie of lekdetectie door middel van thermografie.

  In het geval van een daklekkage is lekdetectie door middel van rookgas de meest voor de hand liggende keuze. De vakman blaast rook onder de dakbedekking, waarna het rook door het lek weer naar buiten komt. Zo is de vakman in staat om uw plat dak lokaal te repareren, waardoor u goedkoper uit bent.

  sanitair

  Sanitair

  Het renoveren van uw badkamer kan veel tijd en geld in beslag nemen. Het is echter ook mogelijk om het wooncomfort van uw badkamer te verhogen door kleine aanpassingen aan het sanitair. Laat een expert van Loodgieter Nu in Enschede de installatie verzorgen van bijvoorbeeld een nieuw badkamermeubel of douchecabine.

  De ervaren medewerkers uit ons netwerk hebben kennis van alle regels en voorwaarden rondom afwatering, verlichting en legionella en zorgen ervoor dat alles snel en vakkundig wordt afgehandeld.

  Gratis offertes

  Op zoek naar een all-round loodgietersbedrijf uit Enschede?

  Vergelijk offertes van bedrijven uit uw regio en bespaar tot 30% op uw kosten!
  Gratis offertes
  sanitair installeren

  Installatie van sanitair

  Heeft u een nieuwe vaatwasser aangeschaft? Daar gaat u zeker geen spijt van krijgen. Rest u enkel nog de installatie. Hoewel dit niet per se ingewikkeld is, is het vanwege het formaat en gewicht van de vaatwasser toch een vervelende klus.

  Daarom is het mogelijk om een loodgietersbedrijf in te schakelen voor de installatie van uw sanitair, of het nu gaat om een was- of vaatmachine, nieuw toilet of douchecabine. Zo weet u zeker dat alles juist is aangesloten en voorkomt u lekkages in de toekomst.

  CV-service Enschede

  CV-service

  Om de verwarming in optimale staat te houden dient u de ketel regelmatig bij te vullen, en tevens de radiatoren af en toe te ontluchten. Daarnaast heeft een verwarming jaarlijks groter onderhoud nodig. Denk hierbij aan een controle van het expansievat, of een reparatie van de warmtewisselaar. Dergelijk groot onderhoud is alleen uit te voeren door een medewerker van een erkend loodgietersbedrijf. Met een periodieke onderhoudscheck zorgt u niet alleen voor een betere levensduur van de CV-ketel, maar vergroot u tevens het rendement.

  CV onderhoud in Enschede

  CV onderhoud

  Zoals u heeft kunnen lezen is goed onderhoud cruciaal voor het rendement en de levensduur van uw CV-ketel. Tijdens een onderhoudsbeurt checkt de installateur of uw verwarmingsketel voldoet aan alle veiligheidseisen. Hiervoor controleert hij de rookgasafvoer, de gasaansluiting en de beveiligingen. Daarnaast zal de installateur uit Enschede de waterdruk nakijken en het systeem, indien nodig, bijvullen en ontluchten. Eenmalig onderhoud kost ongeveer €70,- tot €90,-, maar het is tevens mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Zeker bij oudere modellen is dit een voordelige keuze.

  riolering

  Riolering

  In de meeste gevallen wordt een loodgieter uit ons loodgietersbedrijf ingeschakeld voor het ontstoppen van een afvoer of riolering. De specialisten uit ons netwerk voeren echter ook diverse andere klussen uit op het gebied van riolering.

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een nieuwe riolering, het dichten van lekkages, of het opsporen van beschadigingen en slijtage in het riool met behulp van endoscopie: camera-inspectie. Door het inspecteren van de riolering kunt u boomwortels en andere verstoppingen vinden.

  Een dergelijke check vereist weinig hak- en breekwerk, maar kan er wel voor zorgen dat grote problemen en storingen in de toekomst worden voorkomen, waardoor het mogelijk is dat u hoge reparatiekosten voorkomt.

  riool in Enschede verstopt?

  Riool ontstoppen

  Een verstopt riool brengt een zekere stanklucht met zich mee. U merkt dat uw WC verstopt raakt, dat de gootsteen niet leegloopt of dat het douchewater niet wegloopt. Merkt u dat er meerdere rioolaansluitingen in huis niet goed werken? Dan bestaat er een grote kans dat het riool onder uw huis of tuin verstopt is. Wanneer de rioolverstopping op uw erf ligt, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten.

  WC-verstopt
  Het zal u vast bekend voorkomen: u spoelt uw toilet door, en het water loopt niet weg maar komt juist omhoog! Vaak zijn grote blokkades de oorzaak van een verstopt toilet. Misschien heeft één van uw kinderen speelgoed of een WC rol in de toiletpot laten vallen. Maar ook het doorspoelen van etensresten, maandverband of geurblokjes kan een blokkade veroorzaken.

  Afvoer ontstoppen

  Wilt u de afvoer zelf proberen te ontstoppen voordat u de hulp van een erkend loodgieter inschakelt?

  Trek een goed paar rubberen handschoenen aan en controleer eerst of er sprake is van een grote blokkade. Soms kunt u deze met de hand lostrekken, zodat het water weer wegloopt.

  Indien dit niet het geval is dan kunt u gebruik maken van een ontstopper. Zorg dat deze onder het water staat en maak korte, krachtige trekkende bewegingen. Hierdoor ontstaat een zuigende kracht die de blokkade los zou moeten trekken.

  lekdetectie in Enschede

  Lekdetectie

  Op het gebied van lekdetectie zijn er verschillende technieken die een ervaren loodgieter uit een loodgietersbedrijf in Enschede zal toepassen. Welke lekdetectie methode in uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van de oorzaak. Zo zal de vakman voor het opsporen van een daklekkage waarschijnlijk gebruik maken van rookgasdetectie. Bij deze lekdetectie techniek spuit hij rook onder de dakspanten, waarna men aan de buitenzijde kan zien waar dit ontsnapt: hier bevindt zich het lek. Andere methoden voor het opsporen van een lekkage zijn thermografie en ultrasoon detectie. Thermografie past men voornamelijk toe in het geval van lekkages in de waterleiding. Als er een lek in de waterleiding zit, zult u dit meestal pas merken als u de schade opmerkt. Met thermografie maakt de vakman gebruik van een warmtecamera, waarmee het snel duidelijk is waar het lek zich bevindt. Zo kunt u het lek zo snel mogelijk plaatselijk laten repareren en voorkomt u breekwerk.

  ontstoppingsbedrijf

  Ontstoppingsbedrijf

  Een loodgietersbedrijf uit Enschede wordt regelmatig ingeschakeld voor de installatie van sanitair, een lekdetectie en reparatie van een daklekkage of zelfs het vervangen van CV-ketels. Wanneer het om ontstoppen gaan merken wij echter dat veel klanten dit zelf doen. Uiteraard is dit zeker mogelijk! Een verstopping is door middel van één van de vele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes vaak eenvoudig te verhelpen. Bij een grote verstopping zal dit echter niet voldoen, en zult u merken dat de reparatie maar van korte duur is. Uw douchewater zal al snel niet meer weglopen. Twijfel in dat geval niet om contact op te nemen met een loodgieter uit Enschede. Zij kunnen u namelijk prima helpen met uw verstoppingen. Merkt u bijvoorbeeld dat meerdere afvoeren in uw huis tegelijk verstopt zitten? Mogelijk zit het probleem dan dieper: laat dan uw riool controleren op verstoppingen. Een erkend loodgieter kan met behulp van geavanceerde methoden de verstopping voor u oplossen.

  CV ketel installeren in Enschede

  Installatie CV-ketel

  Vele klanten die hun ketel willen vervangen, vragen ons of het mogelijk is de installatie van de verwarmingsketel zelf uit te voeren. Wij zullen u dit echter altijd afraden. Sterker nog, vanaf 2019 is het waarschijnlijk verplicht om een erkend installateur in te schakelen voor de installatie van uw verwarmingsketel. Wanneer u uw nieuwe verwarmingsketel op dezelfde locatie als het oude model laat plaatsen, neemt dit ongeveer 3,5 tot 4 uur in beslag. Indien de CV-ketel op een andere locatie geplaatst moet worden, houd dan rekening met een extra 2 uur installatietijd.

  erkende CV-installateur

  Erkende installateurs

  Een goede installatie is erg belangrijk voor uw veiligheid. Wanneer u een installateur uit Enschede inschakelt, dan bent u verzekerd van een erkend en ervaren vakman, die uw ketel op de juiste wijze zal installeren.

  Voordat hij vertrekt checkt hij nogmaals of de verwarmingketel voldoet aan alle veiligheidseisen, en geeft hij u een korte toelichting zodat u goed weet hoe de verwarming werkt, en hoe u deze eventueel kan bijvullen of ontluchten.

  zelf lekkage verhelpen

  Zelf lekkage opsporen

  Wie vermoedt dat hij last heeft van lekkage in de douche, kan direct een erkend loodgieter uit Enschede inschakelen. Het is echter ook mogelijk om met een paar eenvoudige stappen eerst te kijken of u zelf de locatie van het lek kunt achterhalen.

  Het enige wat u hiervoor nodig heeft zijn een schroevendraaier en een aardappelmesje. Begin altijd met de tegels en voegen in de douche. Controleer of de tegels hol klinken of niet, en schraap met het aardappelschilmesje langs de voegen. Brokkelende voegen zijn een teken van vocht achter de muur.

  Een volgende stap is het controleren van de kitranden. Ook deze zijn met een aardappelschilmesje of schroevendraaier te controleren op schade.

  Als u dan nog geen locatie voor de lekkage hebt gevonden, dan kunt u nog de rozetten en de douchekraan inspecteren.

  Zelf kraan vervangen

  Wanneer een kraan te ver verkalkt is, dan heeft ontkalken geen effect en zal het nodig zijn de kraan te vervangen. Veel van onze klanten denken dat zij een loodgieter van een loodgietersbedrijf moeten inschakelen om een keukenkraan te laten vernieuwen. Dit is echter niet nodig. Met een beetje handigheid kunt u in enkele stappen zelf de keukenkraan monteren, zonder hulp van een ervaren loodgieter. Onze specialisten uit Enschede hebben voor u een stappenplan opgezet waarmee dit mogelijk is.

  • Stap 1. Begin met het afsluiten van het water. Houdt er wel rekening mee dat uit de slangen en buizen nog steeds water kan komen lopen. Plaats daarom een bak of handdoek onder de kraan.
  • Stap 2. Koppel de aansluiting los. Verwijder daarna de keukenkraan. Gebruik hier een waterpomptang voor om de moer los te draaien.
  • Stap 3. Monteer de nieuwe kraan. Steek de buis met schroefdraad door het keukenblad en schroef aan de onderzijde de moer vast. Heeft u tevens een vernieuwd aanrechtblad? Dan moet u hier een gat in (laten) boren.
  • Stap 4. Bevestig daarna de aanvoerpijpjes. Meestal zit de pijp voor het warm water links. Koop bij een bouwmarkt knelkoppelingen voor het vastzetten van de pijpleidingen. Bevestig daarna de aanvoerslangen.

  Zelf afvoer ontstoppen

  Zoals eerder al aangegeven zijn er verschillende technieken voor het ontstoppen van de afvoer.

  De meest handige techniek is een mengsel van soda en azijn, dat vele vetten en dergelijk zal oplossen.

  Heeft het mengsel van soda en azijn geen effect? Dan kunt u ervoor kiezen om een chemisch reinigingsmiddel te gebruiken. Kijk hierbij wel goed naar de eigenschappen van het product, enkele reinigingsmiddelen hebben een nadelig effect op het milieu.

  Werken deze methoden niet? Het is ook een optie om de sifon los te koppelen en te reinigen. Als de sifon los is gehaald, dan kunt u tevens met een borstel of stokje proberen de zijkant van de buis te reinigen.

  Als het u niet lukt de verstopping te verhelpen, dan is de hulp van een erkend loodgieter noodzakelijk. Deze kan met een ontstoppingsveer de verstopping oplossen.

  Zelf wasmachine aansluiten

  Een laatste klus waarvoor u niet per se de ondersteuning van een vakman nodig hebt is het aansluiten van de wasmachine. Een wasmachine aansluiten bestaat uit diverse stappen, en vereist enige technische kennis, maar is niet heel ingewikkeld. Met het onderstaande stappenplan hebt u uw wasmachine in korte tijd snel en vakkundig geplaatst. Bent u aan het werk begonnen, maar hebt u toch nog de hulp van een erkend loodgieter nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offeretformulier. Wij zijn u met plezier van dienst.

  • Stap 1. Plaats voordat u begint een lekbak op de plek van de wasmachine. Door hieronder een anti-tril plaat te installeren voorkomt u dat u geluidsoverlast krijgt.
  • Stap 2. Schuif de wasmachine zo dicht mogelijk bij de plaats waar hij moet komen te staan, en prepareer deze. Haal de verhuisschroeven uit de trommel, en draai de wasmachine in de juiste positie.
  • Stap 3. Sluit daarna de aanvoerleiding aan. De aansluiting hiervoor zit meestal in de rechterbovenhoek. Het uiteinde van deze leiding kan vervolgens op de kraan aangesloten worden met een beetje teflontape dat u om de schroefdraad wikkelt.
  • Stap 4. Controleer of de aanvoerleiding niet lekt en sluit daarna de afvoerleiding aan.
  wasmachine aansluiten
  • Stap 5. In de meeste gevallen is de afvoerleiding al aan de wasmachine gemonteerd. Hebt u een langere afvoerslang nodig? Koop deze dan bij de lokale bouwmarkt.
  • Stap 6. Zet de afvoerslang daarna op de afvoer. Gebruik eerst nog even een afdekdop om de wasmachine zonder problemen op zijn plek te kunnen zetten.
  • Stap 7. Zet de wasmachine goed neer, en maak deze daarna waterpas. Dit kan door de pootjes te verstellen.

  Kosten loodgieter

  De totale kosten voor het inschakelen van een loodgieter zijn enorm afhankelijk van de werkzaamheden. Het uurloon van een vakman ligt ongeveer tussen de €40,- en €70,-. Voor een onderhoudsbeurt van uw CV-ketel liggen de totale kosten ongeveer rond de €75,-. Ook een lekdetectie kost in totaal gemiddeld €75,-. Het ontstoppen van uw afvoer of riool kost de loodgieter meer tijd, waardoor de prijzen ook hoger liggen. Voor het verhelpen van een verstopping in uw afvoer betaalt u ongeveer €90,- en bij een verstopping in het riool lopen de kosten op tot ongeveer €150,-. Hiernaast betaalt u ongeveer €0,10 per kilometer aan voorrijdkosten.

  Goedkope loodgieter nodig? Offertes!

  Bent u op zoek naar een erkend loodgietersbedrijf in Enschede voor installatie van sanitair? Zoekt u naar een ervaren dakdekker die u kan bijstaan bij het leggen van een nieuwe dakbedekking? Of wilt u meer weten over de mogelijkheid voor het vervangen van uw sanitair? Neem dan via het offerteformulier contact op. Wij zorgen er dan voor dat u zo spoedig mogelijk meerdere offertes van bedrijven uit uw regio krijgt toegestuurd. Vergelijk de verschillende offertes aan de hand van uw eisen, budget en kies daarna voor een loodgietersbedrijf dat bij u past! Zo bespaart u tot wel 30% op de totale kosten, dus wacht niet langer!

  Offertes vergelijken

  Met spoed een loodgieter nodig? Maak gebruik van de 24/7 service!

  Wij staan dag en nacht voor u klaar indien u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf. Geheel vrijblijvende offertes!
  Offertes vergelijken

  Werkgebied

  Klantervaringen

  Door de storm van afgelopen weekend waren er een aantal dakpannen gesneuveld. Gelukkig werd het snel gerepareerd door het loodgietersbedrijf zodat een daklekkage is voorkomen.
  Jesper van Kommer, Enschede
  Vorige week raakte ons toilet verstopt. Erg vervelend, zeker omdat we dit weekend gasten verwachtten. De mensen van het loodgietersbedrijf waren gelukkig snel ter plaatse en hebben het gerepareerd. De visite kon dus toch nog komen.
  Daan Koopmans, Enschede
  Wij wonen op een oude boerderij uit de jaren 1920. Afgelopen jaar vonden we het hoog tijd om een CV te laten installeren. De oude gaskachel was echt aan toe aan vervanging. De mensen van Loodgieter Nu hebben goed geadviseerd en de ketel ook direct geplaatst. Wat een service!
  Brigitte van Loon, Enschede
  De badkamer was toe aan een renovatie. Wij vinden het belangrijk klussen als deze uit te besteden aan een lokaal loodgietersbedrijf. Via Loodgieter Nu vonden wij een bedrijf uit de buurt die alles voor ons heeft geïnstalleerd. Erg makkelijk.
  A. Overberg , Enschede
  We kwamen thuis na een weekje vakantie en constateerden een lekkage aan ons dak. Snel een loodgietersbedrijf ingeschakeld via deze service. Goed geholpen en de prijs viel alles mee!
  M. De Wacht, Enschede

  Landelijke dekking

  De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Enschede. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

  Kwaliteit

  Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

  Missie

  Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

  Vestigingen

  Wij bieden een landelijke dekking. Er is dus altijd een specialist bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

  Onze specialisten leveren nagenoeg alle merken