Loodgieter Overijssel

Heeft u last van een verstopt riool of juist van een lekkage aan uw dak? Dan is het zaak dit zo snel mogelijk te laten repareren door een erkende loodgieter uit Overijssel. Gelukkig hebt u uw vakman zojuist gevonden! De monteurs van Loodgieter Nu zijn in 99% van de gevallen binnen 1 uur ter plaatse en repareren ze de lekkage direct.
Voor spoedklussen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar op 085 500 1642. Bel direct en leg uw probleem voor aan onze specialist. U krijgt direct advies en er wordt met u gekeken naar de beste oplossing in uw situatie.

085 500 1642
loodgieter Overijssel

Contactformulier

Klik en bel!

085 500 1642

Erkend loodgietersbedrijf

Alle monteurs aangesloten bij Loodgieter Nu beschikken over alle benodigde papieren en hebben jarenlange ervaring op het gebied van warmte, water en lekdetectie. Of u nou een lekkage op het dak heeft, een verstopte riolering of een kapotte CV-ketel; Loodgieter Nu uit Overijssel lost dit voor u op. Wij beschikken over het nieuwste materieel en de beste mensen. Succes is dus verzekerd!

24/7 service bij spoed

Het kan iedereen overkomen. Tijdens een storm waait er een pan van het dak en een lekkage is geboren. Dit dient zo snel mogelijk te worden opgelost. Hoe sneller, hoe beter. De 24/7 spoedservice is daarvoor in het leven geroepen. Voor spoedzaken zoals een daklekkage of een verstopte riolering, belt u met het loodgietersbedrijf via 085 500 1642. Daarnaast is ook onze CV-service via hetzelfde nummer bereikbaar. Wij zijn u graag van dienst.

Diensten loodgieter Overijssel

Loodgieter Nu is een allround loodgietersbedrijf voor al uw werkzaamheden in en rondom uw woning. Installatie of reparatie, van alles wat te maken heeft met warmte en water, verzorgen wij graag voor u. De meest voorkomende klussen hebben wij voor uw opgesomd. Welke klus ook wordt uitgevoerd: wij garanderen dat u bij ons profiteert van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

 • Dakdekker werkzaamheden en lekkagedetectie
 • Riolering aanleg en verstopping verhelpen
 • Installatie, reparatie en onderhoud CV-ketel en sanitair

Lekkage verhelpen

Lekkages hebben diverse oorzaken. Wellicht is het kitwerk in uw badkamer niet meer optimaal, is uw waterleiding gesprongen of zit uw afvoer verstopt. Wat de oorzaak ook is: het verhelpen van lekkages moet in de meeste gevallen met spoed gebeuren. Zolang u de oorzaak van het lek niet aanpakt, blijft er water in uw muur of plafond lekken. De schade loopt hiermee op, waardoor de reparatiekosten ook steeds meer oplopen. U kunt een loodgietersbedrijf uit Overijssel met spoed inschakelen voor een professionele lekdetectie en het verhelpen van het lek. Hierdoor kunt u snel uw vocht- of schimmelplekken verwijderen, zodat u snel weer geniet van een optimaal wooncomfort.

Direct contact

Een kapotte verwarming of riolering, lekkend sanitair of dak. Neem direct contact op met een erkend loodgietersbedrijf uit Overijssel via 085 500 1642. Hebt u geen spoedklus maar wilt u alleen weten wat het kost om nieuw sanitair of een nieuwe cv-ketel te laten plaatsen? Vul dan het contactformulier in. Een medewerker van het loodgietersbedrijf neemt dan binnen enkele dagen contact met u op.

lekkage dak Overijssel

Dakdekker

Een daklekkage is vervelend en kan veel schade veroorzaken zoals vochtplekken, schimmel en houtrot. Het is daarom zaak om bij een lekkage spoedig contact op te nemen met een loodgieter, die de exacte locatie van het lek kan opsporen en het probleem vervolgens kan verhelpen. Via telefoonnummer 085 500 1642 zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ook voor andere dakwerken, zoals het repareren van de dakbedekking, of het schoonmaken van de dakgoten bent u bij onze dakdekker aan het juiste adres.

Reparatie dakgoot

Na verloop van tijd ontstaan er diverse beschadigingen aan uw dakgoten. Misschien ontstaan er scheuren in de dakgoot, laten de beugels los of voert de hemelwaterafvoer het regenwater niet goed genoeg meer af. In dat geval kan een loodgieter met spoed een reparatie uitvoeren. Dit doet hij met behulp van kit, EPDM of Mariseal. Is de beschadiging te groot? Dan zal het loodgietersbedrijf aanraden om de volledige dakgoot te laten vervangen. Ook dit kan een ervaren loodgieter voor u uitvoeren.

sanitair installatie Overijssel

Sanitair

Wanneer uw badkamer aan renovatie toe is, kunt u overwegen deze volledig te laten verbouwen, of alleen het sanitair te vervangen. Onder sanitair verstaan wij zowel de douche, als het toilet, bad en de wastafel. De kosten voor het vervangen van dergelijke voorzieningen kunnen redelijk hoog oplopen. Kijk daarom altijd bij het aanbod van een outletwinkel. Hier kunt u vaak relatief goedkoop sanitair van hoge kwaliteit kopen. Is er bij de outletshop niets te vinden? Kijk dan naar het aanbod van de lokale bouwmarkt of laat uw sanitair op maat maken.

Sanitair reparatie

In sommige gevallen zult u een reparatie aan uw sanitaire installaties moeten laten uitvoeren. Wanneer uw wc niet goed doorspoelt of als uw gootsteen wekelijks verstopt zit, bijvoorbeeld. Uiteraard is het mogelijk om hiervoor een ervaren loodgieter uit Overijssel in te schakelen. Zo weet u zeker dat alles zo snel mogelijk weer naar behoren werkt. Wanneer het repareren van bijvoorbeeld uw douche niet voldoende is, is een loodgieter in staat om de installaties volledig te vervangen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

cv ketel reparatie Overijssel

Verwarming

Om u ervan te verzekeren dat uw verwarming het hoogst mogelijke rendement oplevert, is het van belang dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Zelf kunt u onder meer de waterdruk bijvullen en de radiatoren ontluchten. Voor andere onderhoud raden wij aan een professional van het loodgietersbedrijf in te schakelen. Wanneer u kiest voor een onderhoudscontract profiteert u daarbij van het behoud van de fabrieksgarantie, en lagere voorrij- en materiaalkosten bij een noodzakelijke reparatie.

CV-ketel storing

Natuurlijk kunt u tevens gebruik maken van de cv-service van een loodgietersbedrijf uit Overijssel. U kunt bij het loodgietersbedrijf onder meer terecht voor onderhoud aan uw cv-installatie. Geeft uw installatie een storing aan? Ook dan is het mogelijk om contact op te nemen met een loodgietersbedrijf. Er zijn een aantal dingen die u eerst kunt doen: controleer of de druk van de installatie juist is (tussen de 1,5 en 2 bar), check of u de leidingen moet ontluchten en ga na of er op het display een storing wordt vermeld.

Direct Contact

Zit uw toilet of afvoer regelmatig verstopt?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een loodgieter uit Overijssel
Direct Contact
lekkage verhelpen Overijssel

Lekkage

Wie te maken krijgt met waterschade door lekkage, weet dat hier relatief hoge kosten aan verbonden zitten. Daarom is het zaak om bij een lekkage zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkend loodgieter. Deze kan met behulp van specialistische technieken de exacte locatie van het lek opsporen, en deze daarna snel repareren. Onze gebruikte technieken zoals rookgasdetectie, ultrasoon detectie of camera-inspectie, vereisen allen weinig hak- en breekwerk. Dit betekent dat u weinig overlast heeft van de klus, en dat hier bovendien lagere prijzen aan verbonden zitten dan aan traditionele opsporingsmethoden.

Lekkage opsporen

Lekkages komen in Overijssel dagelijks voor. In sommige situaties is het lastig te achterhalen waar het lek precies zit, bijvoorbeeld bij een lek in de waterleiding. Als u merkt dat uw watermeter door blijft lopen terwijl alle kranen uitstaan, dan is het belangrijk om het lek met spoed op te sporen.
Lekkages komen voornamelijk voor in de badkamer en keuken, omdat hier veel aansluitingen aanwezig zijn. Controleer daarom bij alle waterpunten of u alle buizen en kranen goed kan afsluiten.

riolering problemen Overijssel

Riolering

Gemiddeld komt het eens in de tien jaar voor dat er een probleem ontstaat met het riool. Dit kan onder andere het gevolg zijn van het doorspoelen van overmatig toiletpapier, of het wegspoelen van etensresten. Lukt het u niet om de verstopping zelf te verhelpen? Laat dan een ervaren loodgieter uit Overijssel deze taak op zich nemen. Andere klussen die onze experts op het gebied van riolering uitvoeren, zijn het controleren van het riool op beschadigingen of het aanleggen van een nieuwe rioleringsbuis. Door uw riool periodiek te laten checken op problemen wordt heel wat water- en stankoverlast voorkomen.

Afvoer verstopt

Bij het afspoelen van uw servies worden er regelmatig etensresten mee gespoeld. Dit heeft mogelijk als gevolg dat de vervuiling gaat ophopen, met een verstopping als gevolg. Als uw afvoer verstopt zit, is er een hoop dat u zelf kan proberen voordat u een loodgietersbedrijf uit Overijssel inschakelt. Probeer eerst met een ontstopper de blokkade los te trekken. Als dit geen effect heeft dan kunt u de sifon loshalen om de vervuiling te verwijderen. Werkt dit niet? Probeer het dan met een chemisch ontstoppingsmiddel of schakel een ontstoppingsbedrijf in.

erkend installateur Overijssel

Erkend installateur

Hebt u de badkamer gerenoveerd en geeft u de installatie van het sanitair liever uit handen? Wilt u er zeker van zijn dat uw verwarming op de juiste wijze wordt aangesloten? Stel u dan verbinding met een ervaren vakman uit Overijssel die u met raad en daad bij kan staan. Dankzij de hulp van een professioneel loodgieter weet u niet alleen zeker dat de installatie goed is uitgevoerd, maar voorkomt u tevens mogelijke onnodige reparaties, en voorkomt u extra onderhoud. Komt een loodgieter uit ons netwerk u helpen? Dan bent u verzekerd van snel en vakkundig werk tegen aantrekkelijke prijzen.

Hoe vindt u een goede loodgieter?

U heeft in Overijssel ruime keuze uit het aanbod loodgieters. Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met een professioneel vakman? Wij raden u aan om in ieder geval te controleren of het loodgietersbedrijf beschikt over één of meerdere keurmerken. Voorbeelden zijn het KOMO of VCA certificaat. Let bovendien op of de loodgieter beschikt over de algemene certificering van branchevereniging UNETO-VNI. Dit houdt in dat hij beschikt over alle noodzakelijke diploma’s beschikt.

Lekdetectie technieken

In de meeste gevallen is een lekdetectie erg ingewikkeld. Zeker als het gaat om een gesprongen waterleiding: deze leidingen worden veelal volledig weggewerkt in uw muren, plafonds en vloeren. Ook wanneer er vochtplekken ontstaan is niet direct duidelijk waar het lek precies zit. Het water stroomt immers naar het laagste punt, waardoor er op dit punt vocht- en schimmelplekken ontstaan. Het is goed mogelijk dat het lek op een andere plek zit. U hoeft in de meeste gevallen niet de complete waterleiding bloot te leggen om de locatie te achterhalen. Een loodgietersbedrijf uit Overijssel beschikt over diverse lekdetectie technieken waarmee zonder breekwerk mogelijk is om de lekkages op te sporen. In Overijssel doet hij dit veelal met de volgende lekdetectie technieken:

 • Ultrasoon detectie
 • Thermografie
 • Rookgasdetectie

Rookgasdetectie wordt momenteel voornamelijk gebruikt bij lekdetectie bij daklekkages. Hierbij spuit u rook onder uw dakbedekking, dat vervolgens als een schoorsteen werkt. Op de plek waar de rook naar buiten komt, zit het lek. Ultrasoon detectie werkt op een soortgelijke manier, alleen maakt de vakman gebruik van een ultrasoon geluid in plaats van rook. Met de juiste apparatuur meet hij waar het geluid naar buiten komt. Bij thermografie maakt hij juist gebruik van een warmtecamera. Op de warmtebeelden lichten lekkages op, zodat direct duidelijk is waar de reparatie plaats moet vinden.

lekdetectie Overijssel
waterlekkage opsporen Overijssel

Lekkage gevonden, wat kunt u zelf doen?

Wanneer u de precieze oorzaak van de lekkage bij het sanitair hebt gevonden, dan moet dit natuurlijk gerepareerd worden. Is er een probleem met een aan- of afvoerleiding? Dan adviseren wij om hiervoor de hulp van een specialist van het loodgietersbedrijf in Overijssel in te schakelen. Deze kan indien nodig zelfs de volledige leiding vervangen. Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt repareren:

 • Stap 1. Het uitschakelen van de hoofdkraan. Wat het waterprobleem ook is: schakel altijd de hoofdkraan uit om verdere problemen te voorkomen.
 • Stap 2. Draai de aansluitingen van de douche- of keukenkraan stevig aan met een waterpomptang. Dit zal sommige lekkages verhelpen.
 • Stap 3. Kit de randen van uw douche opnieuw. Het plaatsen van kitranden moet voorzichtig gebeuren, maar is niet heel moeilijk. Laat het goed drogen voor een optimaal resultaat.
 • Stap 4. Vervang het kraanleertje wanneer de kraan blijft lekken.

Zelf waterlekkage opsporen

In en om huis kan er op heel wat verschillende plekken waterlekkage optreden. Het opsporen van waterlekkage kan op diverse manieren. De grootste indicatoren voor lekkage zijn natuurlijk het ontstaan van vochtplekken, schimmel en houtrot. Zonder deze indicatoren is het echter ook mogelijk om de exacte locatie van de waterlekkage op te sporen. In de douche zijn bijvoorbeeld afbrokkelende voegen en kitranden een teken van waterlekkage. Dit controleert u door de voegen lichtjes te schrapen met een aardappelschilmesje. Een ander teken van lekkage is condens op de waterleiding. Wanneer u de lekkage hebt opgespoord, dan is het zaak om de oorzaak te achterhalen en de nodige reparatie uit te voeren. Een loodgieter uit Overijssel kan u hierbij van dienst zijn, maar u kan ook een deel van het onderhoud zelf uitvoeren.

Zelf sifon vervangen

Onder elke gootsteen zit een sifon. Een sifon, ook wel zwanehals genoemd, is een soort waterslot. Het zorgt ervoor dat vieze rioollucht niet in de keuken komt, doordat het een laagje water over de afvoer zet. Doordat de meeste sifons een U-vorm hebben is het mogelijk dat hier vet- en etensresten verzameld worden. Door de sifon te reinigen kan meestal de verstopping van de gootsteen worden verholpen. Is dit niet mogelijk? Dan dient u de zwanehals te vervangen. Dit is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig uitgevoerd worden. Let hierbij met name op de rubberen ringen die bij de sifon geleverd worden. Deze ringen zijn ervoor om eventuele lekkage tegen te gaan. Let bij de aanschaf van de nieuwe zwanenhals bovendien op de diameter, zodat u zeker weet dat het aansluit op de afvoerbuis.

Zelf gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen is in de meeste gevallen het gevolg van het doorspoelen van etensresten. Ook vet en tandpasta kunnen ervoor zorgen dat de gootsteen niet meer doorspoelt. Het is mogelijk om zelf de verstopping te verhelpen, mits u er op tijd bij bent. Dit betekent dat u bij het eerste vermoeden van een verstopte afvoerbuis direct actie moet ondernemen. Volg de stappen van het onderstaande stappenplan en zorg ervoor dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet.

 • Stap 1. Gebruik een standaard plopper. Zet het rubberen gedeelte over de afvoer, en druk deze stevig in. Zorg ervoor dat deze tijdens het ontstoppen niet losraakt voor het beste resultaat.
 • Stap 2. Probeer een mengsel van soda en azijn voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Dit mengsel kunt u eventueel vervangen door goedkope cola of koffiedik. Eventueel kunt u ervoor kiezen een chemisch reinigingsmiddel te gebruiken.
sifon verstopt
 • Stap 3. Koppel de zwanehals los en reinig deze met een standaard sopje. Een eenvoudig afwasmiddel of zelfs allesreiniger is voldoende voor deze klus. Maak daarbij ook de onderliggende afvoerbuis zover mogelijk schoon.
 • Stap 4. Huur een ontstoppingsveer als de bovenstaande technieken geen effect hadden. Dit kan bij vrijwel elke bouwmarkt in Overijssel.
spoed loodgietersbedrijf Overijssel

Goedkope loodgieter nodig? Direct contact!

Bent u benieuwd naar de mogelijke prijzen voor het installeren van een nieuwe verwarming? Hebt u vragen over de diverse werkzaamheden die een loodgieter voor u uit kan voeren? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuw riool? Via het contactformulier komt u gemakkelijk in contact met erkende vakmensen uit ons netwerk in Overijssel. Deze beantwoorden uw hulpvraag graag, en sturen u desgewenst een offerte op maat toe. Hebt u liever een rechtstreekse verbinding met een erkend loodgieter uit uw regio? Bel dan met telefoonnummer 085 500 1642, wij helpen u met alle plezier!

Met spoed een loodgieter nodig? Bel direct met 085 500 1642!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar indien u op zoek bent naar een erkend loodgietersbedrijf.

Werkgebied

Klantervaringen

Ik zag een natte plek op het plafond, daarboven is onze badkamer gesitueerd. Direct een loodgieter ingeschakeld om te achterhalen wat de oorzaak was. Bleek een kitrand lek te zijn. Goed opgelost.
Chantal de Brij, Overijssel
Na een heftige regenbui zag ik dat het water van onze platte dak niet wegliep. Eenmaal aangekomen in de garage zag ik het ook op een plek druppen. Emmer eronder en snel de loodgieter gebeld. Keurig en snel verholpen.
Jelmer Steegma, Overijssel
Na de aankoop van onze nieuwe woning wouden we het sanitair in de badkamer vernieuwen. Beiden zijn we niet zo handig dus via deze site in contact gekomen met een installateur. Leuk initiatief!
Sarah van het Hart, Overijssel
Ik was op zoek naar een goedkope loodgieter voor het aanleggen en aansluiten van een waterleiding en buitenkraan. Snelle service, scherpe prijs en duidelijke communicatie.
Robbert de Bruyne, Overijssel
Nu het van het koude weer is en de verwarming weer aan moet, hebben we gemerkt dat er af een toe een storing verschijnt op de display van onze Vaillant hr-ketel. Goed opgelost door deze vaklui!
Sander Janssen, Overijssel

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Overijssel. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden u een landelijke dekking. Er is dus altijd een vestiging van ons bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Wij leveren nagenoeg alle merken