Loodgieter Groningen

loodgieter Groningen

Doet uw verwarming het niet meer? Is er een probleem met het sanitair? Of vermoedt u dat er een lekkage is ontstaan in de leidingen van de douche? Bij al deze problemen en meer kan een loodgieter u van dienst zijn. Bent u op zoek naar een erkend loodgietersbedrijf uit Groningen? Dan bent u bij de specialisten uit ons netwerk aan het juiste adres. Zij zorgen voor de reparatie, installatie of het onderhoud van uw cv-ketel of sanitair tegen aantrekkelijke prijzen. Wilt u meer weten? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van loodgieters uit uw eigen regio. Wilt u liever gebeld worden? Laat dan een terugbelverzoek achter.

Spoedklus? 24-uurs service

Wanneer uw toilet verstopt raakt, of als de er plotseling een lekkage ontstaat bij de cv-ketel, dan wilt u natuurlijk zo spoedig mogelijk geholpen worden. Wij hebben daarom een 24uurs service in het leven geroepen. Dit betekent dat er ongeacht het uur van de dag, er altijd een ervaren loodgieter van een loodgietersbedrijf uit de regio Groningen bij u kan zijn, om de storing te verhelpen. Neem hiervoor contact met ons op via het offerteformulier, en geef hierbij dat het om een spoedklus gaat.

Offerteformulier

  Na versturen van het formulier ontvangt u gratis maximaal 5 vrijblijvende offertes.
  Voor- en achternaam (*)

  Adres (*)

  Postcode (*)

  Woonplaats(*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw emailadres (*)

  Omschrijving opdracht (*)


  Terugbelverzoek

  Werkzaamheden van een loodgietersbedrijf

  Een loodgieter uit een allround loodgietersbedrijf uit Groningen kan u met een grote verscheidenheid aan klussen ondersteunen. In het onderstaande lijstje ziet u de meest voorkomende klussen. Waar u ook hulp bij nodig heeft, wij garanderen u dat dit snel en vakkundig gebeurt.

  • Opsporen en oplossen van een lekkage.
  • Ontstoppen van afvoeren, gootsteen, wc, riool.
  • Onderhoud, installatie en reparatie van verwarming en sanitair.

  Snelle en vakkundig hulp

  Schakelt u een loodgieter uit ons bedrijf in Groningen in? Dan weet u zeker dat u snel en vakkundig geholpen wordt.

  Al onze professionals zijn namelijk uitstekend gediplomeerd en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze medewerkers regelmatig bijgeschoold worden, opdat zij de klus altijd met behulp van de meest geavanceerde methoden kunnen uitvoeren.

  Lekkage?

  Een lekkage ontstaat op vele verschillende manieren. Zo kan een lekkage van de waterleidingen veroorzaakt worden door onder meer slijtage en langdurig gebruik. Een daklekkage is over het algemeen het gevolg van de invloed van weer en wind. Afhankelijk van de oorzaak en de locatie van uw lekkage zal de loodgieter gebruik maken van diverse lekdetectie methodes om het lek op te sporen zodat zij daarna een reparatie kunnen uitvoeren. Heeft u het vermoeden dat er ergens een lekkage is ontstaan, maar weet u niet precies waar? Dan is het noodzaak om de oorzaak met spoed te achterhalen. Met een reparatie voorkomt u onder andere schimmelvorming en lelijke vochtplekken.

  Verstopping?

  Het komt geregeld voor dat een loodgietersbedrijf uit Groningen wordt ingeschakeld bij een verstopping van afvoeren. Een verstopping van het toilet komt geregeld voor, maar ook een verstopt doucheputje kan grote problemen opleveren. De leidingen zijn smal, en wanneer hier vervuiling, haren of etensresten in komen te zitten, dan wordt de binnenkant van de afvoeren nog veel smaller. Hierdoor komt er een bepaald moment waarop het water helemaal niet meer weg kan lopen. Het gevolg is dat het water in uw toilet omhoog komt bij het doorspoelen of dat het douchewater op de douchevloer blijft liggen.

  daklekkage Groningen

  Dakdekker

  Wanneer u een loodgietersbedrijf inschakelt voor het verhelpen van een lek, dan kunt u niet alleen worden bijgestaan door een loodgieter. Menig erkend bedrijf heeft tevens een dakdekker in dienst, die in het geval van een daklekkage kan worden ingeschakeld. Een dakdekker kan niet alleen een lekkage oplossen, maar u tevens bijstaan bij het onderhoud van de dakbedekking en andere dakwerken. Bekijk de checklist op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie voor het vinden van een betrouwbare dakdekker.

  lekkage in Groningen

  Daklekkage

  Heeft u een daklekkage aan uw hellend dak? Dit heeft een aantal mogelijke oorzaken. Misschien is één van uw dakpannen verschoven waardoor er een opening is ontstaan? Een meer voor de hand liggende oorzaak is een probleem met de aansluiting tussen een dakraam of dakkapel. Bij de installatie hiervan maakt men gebruik van loodslabben, die een waterdicht resultaat moeten leveren. Als dit niet het geval is, dan kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen voor een reparatie aan de loodslabben.

  sanitair Groningen

  Sanitair

  In de Nederlandse huishoudens wordt het sanitair over het algemeen veel gebruikt. Dit betekent dat het na verloop van tijd mogelijk is dat de leidingen en het sanitair zelf slijtage oplopen. Dit kan leiden tot verstoppingen, of zelfs lekkages.

  Door het sanitair goed te onderhouden, is het mogelijk dergelijke problemen te voorkomen. Desgewenst kan een loodgieter u hierbij ondersteunen of u van advies voorzien.

  Gratis offertes

  Op zoek naar een loodgietersbedrijf uit Groningen?

  Vergelijk vrijblijvend offertes van meerdere bedrijven en bespaar tot 30%!
  Gratis offertes
  sanitair installeren

  Installatie van sanitair

  Heeft u nieuw sanitair gekocht voor in uw badkamer, maar kunt u dit niet zelf monteren? Vraag dan een erkend loodgieter om hulp! Hij zal uw oude sanitair voor u demonteren en de nieuwe badkamermeubels installeren. Dit is voor mensen zonder ervaring vaak een ingewikkelde klus, omdat de watertoevoer en waterafvoer allemaal op de juiste wijze aan elkaar verbonden moeten.

  Als dit niet goed gedaan wordt, loopt u het risico dat het water niet goed weg kan lopen.

  CV-service in Groningen

  CV-service

  Hebt u het vermoeden dat uw verwarming niet meer optimaal werkt? Het kan zijn dat een onderdeel is versleten. Een ervaren verwarmingsspecialist uit Groningen kan de hele cv-ketel voor u controleren en desgewenst het betreffende onderdeel repareren of vervangen. Om de kwaliteit van de cv-ketel te garanderen dient u ook zelf enig onderhoud uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn het bijvullen van de waterdruk en het ontluchten van de radiatoren. Maar u kunt hiervoor ook gebruik maken van de cv-service van een loodgieter uit Groningen.

  CV onderhoud

  CV onderhoud

  Om ervoor te zorgen dat uw centrale verwarming optimaal blijft werken is het raadzaam om voor het benodigde onderhoud een onderhoudscontract af te sluiten bij één van de specialisten uit Groningen. De kans op een storing verkleint u hiermee aanzienlijk, maar daarnaast krijgt u ook sneller hulp van uw installateur indien er wel een storing is. U bepaalt zelf hoe het onderhoudscontract eruit komt te zien. Voor een compleet pakket hoeft u bijvoorbeeld niet extra te betalen voor een reparatie of voor extra onderdelen die geplaatst moeten worden.

  riolering

  Riolering

  Zoals gezegd kan een loodgieter uit een erkend loodgietersbedrijf diverse taken voor u oppakken. Eén daarvan is het onderhouden van de riolering.

  Door uw riool van het juiste onderhoud te voorzien voorkomt u dat er een verstopping ontstaat, en bent u ook lekkages van de riolering voor.

  Om zeker te weten welk onderhoud er aan de riolering moet worden uitgevoerd, maken steeds meer loodgieters gebruik van camera-inspectie voordat zij met de klus beginnen.

  riool verstopt?

  Riool ontstoppen

  Alle afvoeren in uw hele huis zijn verbonden aan het riool. Als de riolering verstopt zit, zult u dit al snel merken aan het feit dat al uw afvoeren slecht doorlopen. Het ontstoppen van het riool is, in tegenstelling tot het ontstoppen van afvoeren, niet een klus die u zelf kunt uitvoeren. De riolering moet ontstopt worden door gespecialiseerde loodgieters.

  WC verstopt
  Is uw wc verstopt geraakt? Het is mogelijk om deze zelf te ontstoppen met behulp van een eenvoudig ontstoppingsmiddel zoals een standaard plopper, kledinghanger of chemische ontstopper.

  Afvoer ontstoppen

  Het ontstoppen van de afvoer kunt u zelf proberen, maar het is tevens mogelijk deze klus uit te besteden aan een erkend loodgieter.

  In dat geval bent u verzekerd van een ontstopte waterafvoer die u direct weer kunt gebruiken.

  Zijn al uw afvoeren op hetzelfde moment verstopt? Vraag een loodgietersbedrijf dan te kijken naar het riool. Wellicht is er sprake van een groter probleem dan dat het op het eerste gezicht lijkt.

  lekdetectie Groningen

  Lekdetectie

  Het opsporen van lekkages kan zeer eenvoudig zijn. Zo spoort u zelf een lekkage in het kit-werk van de douche op met behulp van een aardappelmesje en schroevendraaier. Andere vormen van lekkage zijn echter moeilijker op te sporen. Zo is het vaak lastig om de exacte locatie van een daklekkage of lek van de waterleiding te achterhalen. Hiervoor raden wij u aan om contact op te nemen met een loodgieter uit Groningen. De loodgieters waar wij mee samenwerken maken gebruik van geavanceerde lekdetectie technieken. Er zijn een aantal lekdetectie methoden die veel gebruikt worden. Voor het opsporen van daklekkages kiest een dakdekker of loodgieter vaak voor lekdetectie middels rookgas. Daarnaast is het opsporen van een waterlekkage in de muur eenvoudig met behulp van thermografie. Andere lekdetectie technieken die geregeld ingezet worden zijn ultrasone lekdetectie, camera-inspectie en lekdetectie met kleurstoffen. Al deze vormen vereisen minimaal hak- en breekwerk.

  ontstoppingsbedrijf Groningen

  Ontstoppingsbedrijf

  Een loodgietersbedrijf wordt ook wel aangeduid met de term ontstoppingsbedrijf. Dit komt omdat een loodgieter uit Groningen over het algemeen grotendeels bezig is met het ontstoppen van rioleringen, afvoeren en gootstenen. Natuurlijk is het goed mogelijk om zelf uw toilet of afvoer te ontstoppen. Hiervoor maakt u gebruik van één van de vele huis-, tuin- en keukenmiddelen of speciale ontstoppingsmiddelen die u kunt kopen bij één van de vele bouwmarkten in Groningen. Mocht u er echter niet in slagen om de verstopping te verwijderen, of wanneer u opmerkt dat uw toilet wel erg vaak verstopt raakt, is het raadzaam om een professional om hulp te vragen. Een ontstoppingsbedrijf beschikt bovendien over speciale gereedschappen waarmee zij de leidingen kunnen ontstoppen. Denk hierbij aan een hogedrukspuit die geschikt is voor het gebruik bij porselein. Wij garanderen dat u binnen korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort.

  CV ketel installeren

  Installatie CV-ketel

  Wordt het tijd om uw douche te vervangen, of is uw cv-ketel aan vervanging toe? Dan raden wij aan om een loodgieter in te schakelen voor de installatie.

  Wij zorgen ervoor dat de installatie en tegen hoge kwaliteit wordt afgehandeld, zodat u spoedig weer van optimaal wooncomfort geniet. Laat u de installatie uitvoeren door een specialist uit ons netwerk? Dan bent u verzekerd van kwaliteit en vakmanschap!

  erkende CV-installateur Groningen

  Erkende installateurs

  De Nederlandse overheid wil het aantal koolstofmonoxidevergiftigingen zoveel mogelijk voorkomen en daarom is het per 2019 waarschijnlijk verplicht om de installatie van verwarmingsketels uit te besteden aan een erkende installateur. Natuurlijk raden wij u nu ook al aan om een erkende vakman in te schakelen, omdat u alleen op deze manier verzekerd bent van een optimale en veilige werking van de verwarmingsketel. Wij werken samen met erkende installateurs vanuit het hele land, ook uit Groningen.

  zelf lekkage verhelpen

  Zelf lekkage opsporen

  In en om huis kunnen er verschillende lekkages optreden, variërend van minieme gaatjes in de waterleiding tot overstromingen door verstopping. Het opsporen van een lekkage is daarom soms heel eenvoudig, en kan in andere gevallen geavanceerde technieken voor lekdetectie vereisen. Vermoedt u dat er in de douche sprake is van lekkage en wilt u geld besparen voor het opsporen? Probeer dan eerst zelf de oorzaak van het lek te achterhalen. Om u bij deze klus te helpen hebben loodgieters een stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan wordt het lek vaak snel gevonden.

  • Stap 1. Controleer alle zichtbare waterleidingen en afvoeren. Ziet u ergens condensdruppels of schimmel? Dan is het waarschijnlijk dat hier het lek zich bevindt, of het water in ieder geval naar toe loopt.
  • Stap 2. Ga alle tegels bij langs. Klop op het oppervlak om te achterhalen of er ergens teveel ruimte achter de tegels zit.
  • Stap 3. Controleer de voegen en kitranden. Dit doet u door deze lichtjes te schrapen met een aardappelschilmesje. Wanneer kitranden afbrokkelen dan komt dat doordat deze vochtig zijn.
  • Stap 4. Kijk of de kranen en rozetten op de juiste wijze zijn aangesloten. Draai ze indien nodig verder vast om zo een eventueel lek te stoppen.
  • Stap 5. Neem contact op met een erkend loodgieter als u na deze stappen nog steeds de oorzaak van de lekkage niet hebt achterhaald.

  Zelf kraan vervangen

  Kranen gaan ongeveer 15 jaar mee voordat het noodzakelijk wordt om deze te vervangen.

  Het vervangen is bovendien alleen nodig wanneer er sprake is van verkalking of van voortdurend waterverlies. Kiest u ervoor om zelf de kraan te vervangen? Hou er dan rekening mee dat u eerst de hoofdkraan moet afsluiten en de kranen leeg moet laten lopen.

  Kijk daarnaast goed naar de afmetingen van de oude en nieuwe kraan. Wij adviseren om gebruik te maken van een kraan met exact dezelfde afmetingen om problemen als lekkages te voorkomen.

  Is de vernieuwde keukenkraan toch van een andere afmeting? Houdt er dan rekening mee dat ook de knelkoppelingen vervangen moeten worden. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten in Groningen.

  Zelf afvoer ontstoppen

  Een derde klus op het gebied van de loodgieterswerken die u zelf kunt uitvoeren is het ontstoppen van de afvoer. In onderstaand overzicht vindt u een aantal zaken die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw afvoer wordt ontstopt.

  • Stap 1. Probeer met een plopper het vuil in de afvoerbuis los te trekken en omhoog te halen. Een plopper gebruikt u op de goede wijze wanneer deze tijdens het proces niet losraak van de gootsteen bodem.
  • Stap 2. Spoel een mengsel van soda en azijn door de afvoer. Alternatieven zijn goedkope cola of koffiedik met heet water. Deze middelen zorgen ervoor dat aangekoekt vuil oplost, en door de afvoer gespoeld wordt.
  • Stap 3. Schroef de sifon los, en reinig deze met behulp van een standaard reinigingsmiddel. Eventueel kunt u dan tevens met een borstel of stok de afvoer doorprikken.
  • Stap 4. Gebruik tot slot een ontstoppingsveer wanneer de andere methoden geen effect hadden. De ontstoppingsveer kunt u huren bij een bouwmarkt. Lees hierbij goed hoe u het apparaat moet gebruiken. Zo voorkomt u dat de afvoer verder beschadigt.

  Zelf wasmachine aansluiten

  Het aansluiten van de wasmachine wordt door veel mensen gezien als een zeer ingewikkelde klus, met name ook doordat de wasmachine een zeer zwaar apparaat is. Wanneer u echter genoeg mankracht heeft om de wasmachine op zijn plek te zetten, dan is het aansluiten verder niet ingewikkeld. Er zijn bij de installatie wel een aantal zaken waar u aandacht aan dient te besteden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een lekbak onder het apparaat plaatst om wateroverlast te voorkomen.

  Kijk bovendien goed naar de lengte van de afvoerslang. Wanneer deze te kort is en niet ver genoeg in de afvoerbuis gestopt kan worden, dan zal er tijdens het wassen lekkage optreden. Wij adviseren om een afvoerbuis te kiezen die minimaal 60 centimeter boven de vloer uitsteekt.

  wasmachine aansluiten

  Kosten loodgieter

  Wist u dat de kosten voor het inschakelen van een loodgieter tientallen tot zelfs honderden euro’s kan verschillen? Elke vakman mag namelijk zelf z’n uurtarief bepalen. Omdat deze flink verschilt is het raadzaam om de prijsopgaven van een aantal vakmannen te vergelijken. Een gemiddeld uurloon in Groningen bedraagt €50,- exclusief voorrijdkosten. Wat u precies gaat betalen is afhankelijk van een aantal factoren. Als u op zondagavond met spoed een loodgieter belt zal het uurtarief waarschijnlijk hoger liggen dan als u op een doordeweekse ochtend belt. Voor het ontstoppen van een afvoer is de loodgieter gemiddeld een half uur bezig, maar voor het ontstoppen van de riolering kunt u rekenen op gemiddeld 2 uur.

  Goedkope loodgieter nodig? Offertes!

  Bent u benieuwd naar de diensten die de specialisten uit ons netwerk voor u kunnen uitvoeren? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Vul deze zo duidelijk mogelijk in zodat de vakmannen een compleet beeld krijgen van de kosten. U ontvangt vervolgens gratis en vrijblijvend een aantal offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Heeft u met spoed de hulp van een ervaren loodgieter nodig voor het ontstoppen van de riolering of waterafvoer? Laat dan een terugbelverzoek achter. De specialisten uit ons netwerk staan voor u klaar en bellen u zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een afspraak.

  Offertes vergelijken

  Met spoed een loodgieter nodig? Maak gebruik van de 24/7 service!

  Wij staan dag en nacht voor u klaar indien u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf. Geheel vrijblijvende offertes!
  Offertes vergelijken

  Werkgebied

  Klantervaringen

  Door de storm van afgelopen weekend waren er een aantal dakpannen gesneuveld. Gelukkig werd het snel gerepareerd door het loodgietersbedrijf zodat een daklekkage is voorkomen.
  Jesper van Kommer, Groningen
  Vorige week raakte ons toilet verstopt. Erg vervelend, zeker omdat we dit weekend gasten verwachtten. De mensen van het loodgietersbedrijf waren gelukkig snel ter plaatse en hebben het gerepareerd. De visite kon dus toch nog komen.
  Daan Koopmans, Groningen
  Wij wonen op een oude boerderij uit de jaren 1920. Afgelopen jaar vonden we het hoog tijd om een CV te laten installeren. De oude gaskachel was echt aan toe aan vervanging. De mensen van Loodgieter Nu hebben goed geadviseerd en de ketel ook direct geplaatst. Wat een service!
  Brigitte van Loon, Groningen
  De badkamer was toe aan een renovatie. Wij vinden het belangrijk klussen als deze uit te besteden aan een lokaal loodgietersbedrijf. Via Loodgieter Nu vonden wij een bedrijf uit de buurt die alles voor ons heeft geïnstalleerd. Erg makkelijk.
  A. Overberg , Groningen
  We kwamen thuis na een weekje vakantie en constateerden een lekkage aan ons dak. Snel een loodgietersbedrijf ingeschakeld via deze service. Goed geholpen en de prijs viel alles mee!
  M. De Wacht, Groningen

  Landelijke dekking

  De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Groningen. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

  Kwaliteit

  Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

  Missie

  Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

  Vestigingen

  Wij bieden een landelijke dekking. Er is dus altijd een specialist bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

  Onze specialisten leveren nagenoeg alle merken