Sifon vervangen

Sifon vervangen

Een sifon is een waterslot. Het dient als afsluiting van de nare rioollucht. Het werkt door middel van een laag water dat blijft liggen in de hals. Hiermee wordt de afvoer afgesloten en houdt de sifon de vervelende luchtjes dus tegen. Een nadeel is dat in de hals ook vet, haren en vuil zich kunnen ophopen. Dit zorgt in veel gevallen voor een verstopte afvoer.

Waarom een sifon vervangen?

Een andere benaming voor sifon is ook wel zwanenhals. Een dergelijke zwanenhals moet eens in de zoveel jaren vervangen worden. Als u de sifon wilt gaan vervangen is het belangrijk dat de nieuwe sifon de juiste maten heeft voor uw bestaande installatie. Ze zijn namelijk in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Vergeet ook niet, wanneer u de oude hals los draait, daar een bak onder te zetten. Zo vangt u water, dat eventueel nog in de oude sifon zit, op. Om lekkage te voorkomen moet u zorgen dat bij het plaatsten de sluitringen zich op de juiste plaats bevinden.

Sifon reinigen

Door de U-bocht blijven er vaak vetresten, haar en vuil vastzitten. Dit kan zorgen voor een verstopte afvoer. Het is daarom belangrijk de sifon regelmatig te reinigen om de kans op een verstopping te verkleinen. Dit kan met behulp van een chemische gootsteenontstopper of mechanische ontstopper. Een andere methode is het regelmatig doorspoelen met kokend water gemengd met soda. Gaat u voor een langere tijd op vakantie? Dan is het aan te bevelen, vlak voordat u weggaat, de zwanenhals te reinigen. Doordat het water in de sifon namelijk een aantal weken stil zal staan, en zeker in combinatie met warm weer, kan er bij thuiskomst een overheersende nare lucht in uw huis hangen. Dit wilt u natuurlijk liever voorkomen.

Loodgieter raadplegen

Lukt het u niet om de sifon te vervangen? Of hebt u andere vragen? Raadpleeg dan de specialisten van Loodgieter Nu. Vul het contactformulier in en stel uw vraag. Een monteur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om de vraag te beantwoorden.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu