Dakgoten reparatie

Dakgoten

In Nederland vormen dakgoten een normaal onderdeel van het straatbeeld. Dankzij onze goten wordt het hemelwaterafvoer uitstekend verzorgd, en worden problemen als wateroverlast en lekkage voorkomen. Om deze problemen voor te zijn moet u echter wel in het onderhoud van de dakgoten voorzien. Zo wordt het aangeraden de dakgoot regelmatig bladvrij te maken, en deze periodiek te laten repareren en schoonmaken. Op deze pagina vindt u meer informatie over het schoonmaken van uw dakgoot, en geven wij tips voor een eventuele reparatie, ook vertellen wij u meer over zink als dakgootmateriaal. Via het contactformulier komt u rechtstreeks in verbinding met een dakspecialist uit uw regio.

Zelf een dakgoot schoonmaken

Om te voorkomen dat u last krijgt van lekkages of vochtproblemen, raden professionals aan uw dakgoten minimaal eens per jaar te reinigen. Het schoonmaken van een goot vereist enige handigheid en tijd, maar is wel goed zelf uit te voeren. Volg hiervoor het volgende stappenplan.

  • Zorg ervoor dat u over de benodigde materialen beschikt, zoals een stevige ladder, tuinslang en werkhandschoenen
  • Schep eerst al het vuil uit de goten, en maak deze bladvrij met een tuinschepje.
  • Spoel vervolgens de goten na met schoon water.
  • Controleer of u de dakgoten moet (laten) repareren.
  • Voer een eventuele kleine reparatie zelf uit.
  • Installeer bladvangers om uw regenpijp bladvrij te houden

Reparatie werkzaamheden

Het repareren van dakgoten van zink heeft meestal betrekking op het afdichten van kleine scheurtjes, of het waterdicht maken van bepaalde naden. Voor de meeste reparatie werkzaamheden kunt u gebruik maken van EPDM, dit materiaal maakt bijvoorbeeld soldeernaden snel waterdicht. Ook is het mogelijk om Mariseal of Everseal te gebruiken. Deze producten zijn met name geschikt ter voorkoming van lekkages en kunnen zowel voor zink, staal, hout en aluminium worden gebruikt. Wilt u weten of u de dakgoten moet repareren, of tocht beter kan laten vervangen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaren dakdekker.

Dakgoten vervangen

Het vervangen van dakgoten is noodzakelijk wanneer tekenen van slijtage zoals roest, corrosie, lekkages, verzakkingen, losse beugels, scheuren of algemene veroudering zichtbaar zijn. Deze problemen kunnen de functionaliteit van de dakgoot aantasten, waardoor het water niet effectief wordt afgevoerd​​. De kosten voor het vervangen van dakgoten variëren: kunststof dakgoten kosten gemiddeld €90 per meter inclusief montage, terwijl de prijzen voor aluminium, zinken en koperen dakgoten hoger liggen. Bij het bepalen van de totale kosten moet men ook rekening houden met materiaalkeuze, arbeids-, verwijderings- en eventuele afvoerkosten​​. Het is raadzaam een ervaren dakdekker in te schakelen voor een correcte installatie​​.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu

Dakgoten schoonmaken

Diverse materialen

Dakgoten kunnen worden gemaakt van diverse materialen zoals hout, kunststof, plastic en koper. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kunt u sommige sneller repareren dan andere, en is het schoonmaken van andere producten makkelijker. Zink is het materiaal dat van oudsher het meest gebruikt wordt voor het installeren van een dakgoot. De grote voordelen van zink zijn de lange levensduur en stevigheid van het product. Zink is geeft uw pand tevens een mooie uitstraling.

Dakgoten repareren

Direct contact

Wilt u graag contact met een dakdekker voor het schoonmaken van uw dakgoten? Bent u benieuwd naar welke beschadigingen u het beste kan repareren, of wanneer een reparatie onvoldoende is? Ontvangt u graag advies over het bladvrij maken van uw goot? Bij Loodgieter Nu werken diverse professionals die u graag van advies of praktische ondersteuning voorzien. Neem contact met ons op via het contactformulier en wij helpen u snel!