slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Het is erg vervelend als u naar werk rijdt en u realiseert dat u vergeten bent de thermostaat uit te zetten. U zult dan energie verbruiken terwijl u niet thuis bent. Met de meeste slimme thermostaten is het mogelijk om via uw telefoon de temperatuur in uw huis te regelen. U bestuurt dit namelijk op afstand via internet of via wifi met een app. Bovendien zijn deze slimme apparaten in de meeste gevallen zelflerend. Op basis van gegevens uit het verleden regelen ze het meest gunstige stookgedrag. U krijgt hierdoor meer grip op uw energieverbruik. U leest hier meer informatie over de voordelen, de draadloze werking via wifi of internet, de prijzen en de mogelijkheden van een draadloze wifi thermostaat.

Voordelen slimme thermostaat

Eén van de grootste voordelen is dat u een slimme digitale thermostaat op afstand kunt besturen via internet of via wifi met een app op uw mobiel. Zo hebt u via internet altijd invloed op de warmte in uw huis. Het is mogelijk om vooruit in te stellen wanneer de verwarming aan en uit gaat. Een slimme draadloze thermostaat helpt u bij het efficiënt verwarmen van uw woning. Hierdoor bespaart u tot 35% op uw gas- en stroomkosten. Met sommige heeft u tevens inzicht in uw gas- en stroomverbruik. Zo is het mogelijk om nog bewuster met uw energieverbruik om te gaan. De kosten die u maakt heeft u binnen korte tijd terug verdiend.

Hoe werkt het?

CV ketels hebben een uit/aan functie. Een kamerthermostaat kan alleen die functie gebruiken. Als het warm genoeg is slaat de cv ketel uit en als het koud is draait deze op 100% vermogen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in uw huis kan schommelen. Moderne CV ketels hebben vaak een modulerende functie. In combinatie met een draadloze wifi thermostaat is uw CV ketel zuiniger. Dit draadloze apparaat geeft via wifi aan de CV ketel door wat de gewenste en huidige kamertemperatuur is. De CV ketel calculeert vervolgens hoeveel vermogen nodig is. Bovendien kunt u op afstand de warmte bekijken en indien nodig aanpassen via internet of via wifi met een app.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

CV

modulerende thermostaat
wifi thermostaat

Mogelijkheden slimme thermostaat

Het grootste deel van de digitale thermostaten is zelflerend. Dit betekent dat ze op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag regelen. Hebt u een draadloze slimme thermostaat met een licht- of bewegingsdetector? Dan schakelt de verwarming automatisch uit op het moment dat u de ruimte verlaat. In sommige gevallen kan dit draadloze slimme apparaat zelfs onderscheid maken tussen de bewegingen van huisdieren en mensen. Een andere mogelijkheid is aanwezigheidsdetectie, oftewel geo-fencing. Er wordt hierbij een connectie gemaakt met uw smartphone. Als u in de buurt bent gaat de verwarming aan en als u weggaat dan gaat de verwarming weer uit.

Toepasbaar in iedere woning?

De meeste slimme thermostaten zijn niet geschikt bij huizen met stadsverwarming, vloerverwarming of een warmtepomp. Ze hebben namelijk echt een CV nodig wat bij stadsverwarming niet het geval is. Een aantal zijn wel toepasbaar bij stadsverwarming, vloerverwarming of een warmtepomp. Een modulerende CV ketel maakt water één keer heel warm. Hierna hoeft deze het water alleen nog op temperatuur te houden. Op het moment dat er een warmteaanvraag wordt gedaan door een modulerende thermostaat, dan put de CV ketel dit uit het reeds verwarmde water. Hierdoor bespaart u een hoop meer energie dan bij een aan/uit CV ketel. Een modulerende CV ketel kan alleen aangestuurd worden door een modulerende slimme thermostaat.

Merken

Vele verschillende merken bieden draadloze wifi thermostaten aan. Icy, Honeywell, Toon, Anna en Essent behoren tot de meest bekende merken. Honeywell is één van de merken die wel geschikt is voor stadsverwarming en vloerverwarming. Hetzelfde geldt voor de draadloze E-thermostaat van Essent. Deze heeft echter geen zelflerend vermogen en ook geen aanwezigheidsdetectie. Die van Anna heeft deze mogelijkheden dan weer wel. Wanneer u één gaat uitzoeken is het verstandig om te kijken welke mogelijkheden u belangrijk vindt. Ook de prijzen, het wel of niet nemen van een contract en de toepasbaarheid kunnen van invloed zijn op uw keuze.

Slimme thermostaat prijzen

Wanneer u een slimme draadloze thermostaat wilt gebruiken moet u in de meeste gevallen klant worden bij een energieleverancier. Er geldt meestal een minimale contractduur, hierna is het eventueel mogelijk om over te stappen. Slimme thermostaten kunt u eventueel los kopen, de prijzen liggen rond de €275,-. De prijzen van een energiecontract liggen rond de €5,- per maand. Bij een lang contract krijgt u meestal de slimme digitale thermostaat gratis. In sommige gevallen moet u wel hiervoor betalen, plus de maandelijkse kosten. Vergeet niet de eventuele kosten voor extra benodigdheden zoals (wifi) stekkers. De prijzen van het installeren door een monteur liggen gemiddeld tussen de €60,- en €85,-.

draadloze thermostaat

Direct contact

Lijkt een slimme digitale thermostaat die u op afstand kunt bedienen via internet of via wifi met een app u ideaal? En bent u opzoek naar een installateur die u kan helpen bij het installeren? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een landelijk netwerk van erkende installateurs, er zit altijd iemand bij u in de regio. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Voordat u het weet regelt u vanaf uw werk de temperatuur in uw woning via wifi en uw draadloze thermostaat.