Riool ontstoppen

Zelf riool ontstoppen

In elk Nederlands huishouden komt het wel eens voor dat de gootsteen of het toilet verstopt raakt. Dit komt over het algemeen door het gebruik van teveel toiletpapier, of achtergebleven vet- en etensresten in de gootsteen. In veel gevallen heeft u echter geen loodgieter nodig die de riolering voor u kan ontstoppen, het is relatief eenvoudig om dit zelf te doen. Op deze pagina geven wij u tips over methoden waarmee u de afvoer en andere delen van het riool kunt ontstoppen, waarbij de nadruk ligt op natuurlijk ontstopper varianten. Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen? Of komt u liever direct in contact met een ervaren vakman? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst.

Gangbare ontstoppingsmiddelen

Wanneer u het riool ontstoppen, dan kunt u vaak het beste kiezen voor de traditionele ontstopper. Deze werkt het best op het sanitair, en bij de afvoer van uw douche. Een ontstopper kan ook werken bij de afvoer van de gootsteen, maar kan daar ook meer beschadigingen veroorzaken. Het verhelpen van een riolering die verstopt is, kan ook met een ontstoppingsveer, of haak. Dergelijke producten werken met name goed op het ontstoppen van de gootsteen. Is de riolering verstopt en krijgt u het met een ontstopper of ontstoppingsveer niet voor elkaar, dan kunt kiezen voor een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Deze zijn in chemische variant verkrijgbaar in de winkel, maar voor het ontstoppen van het riool kunt u ook huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes gebruiken.

Cola

Ontstoppen met colaDat cola goed is voor het zuiveren van ons eigen lichaam is bij de meeste mensen bekend. Niet iedereen weet echter dat het ontstoppen van het riool ook kan door hier een fles (goedkope) cola doorheen te spoelen. De zuiverende werking is ook op de riolering van positief effect. Om het succes te vergroten raden wij aan om eerst de stop in de gootsteen te zetten en de fles volledig leeg te gieten. Open vervolgens de afvoer weer, zo is de druk verhoogd en hebt u meer kans om een verstopt riool volledig op te lossen.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu

Koffiedik

Riool ontstoppen met koffiedikVrijwel iedereen drinkt dagelijks een kopje koffie. Zet u deze nog met een standaard koffiezetapparaat? Dan kunt u het koffiedik als ontstopper gebruiken. De achtergebleven koffie heeft namelijk een schurende werking op de riolering, waardoor vetresten wegslijten. Koffieresten uit een espressomachine of percolator hebben hetzelfde effect. Wij raden aan om in dit geval dagelijks een restje koffie door de gootsteen afvoer te spoelen, dit voorkomt vele problemen.

Azijn & soda

Riolering ontstoppen azijn en sodaEen welbekend middel voor het ontstoppen van het riool is soda. Soda heeft een zuiverende werking, wat leidt tot een vermindering van resten in de riolering buizen. Is uw gootsteen verstopt en heeft alleen een handje soda geen ontstoppende werking? Overweeg dan om deze eens te combineren met wat azijn. De combinatie heeft een zuiverende en licht zure werking, wat nog wel eens wil helpen.

Loodgieter inschakelen

Is uw riool verstopt, maar is geen van de bovenstaande methoden effectief gebleken om deze te ontstoppen? Neem dan contact op met een ervaren loodgieter. Deze maakt gebruik van innovatieve technieken om het riool schoon te maken, en zal ervoor zorgen dat u binnen korte tijd weer van een volledig werkende afvoer, riolering of sanitair geniet. Vul het contactformulier en wij zetten u rechtstreeks in verbinding met een erkend vakman. Wij helpen u met alle plezier!

Riolering ontstoppen offerte