Douche lekkage

Douche lekkage verhelpen

Vermoedt u dat er zich een lek bevindt in uw douche? Er zijn een aantal boosdoeners die een lekkage in uw douche kunnen veroorzaken. Dit zijn factoren zoals een loszittende tegel, kitwerk, voegen, rozetten, doucheput, of uw waterleiding. Het is handig om zelf ook een aantal handelingen uit te kunnen voeren voordat u een expert inschakelt. Voor u de factoren op een rijtje. Heeft u een vakman nodig om de problemen in uw douche te verhelpen? Kom dan vrijblijvend in contact met onze medewerkers door het contactformulier op deze pagina in te vullen. U ontvangt spoedig een reactie!

Tegels controleren

Een lekkage kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben, de meeste voor de hand liggende en de gene die het meest voorkomt is een loszittende tegel. Een tegel met een scheur erin is vaak de boosdoener, het is verstandig om deze te vervangen. Zit er echter geen scheur in, pak dan een schroevendraaier of iets dergelijke en tik voorzichtig in het midden van de tegels. Een tegel die loszit, zal namelijk een hol geluid geven. Bij een dof geluid zit de tegel nog goed vast. Zitten er geen scheuren in de tegels en maakt geen één tegel een hol geluid, dan zit de oorzaak van de lekkage in uw douche waarschijnlijk ergens anders.

Kitwerk nakijken

Net als bij het tegelwerk, kan een scheur de boosdoener zijn van een lekkage in uw douche. Dit kunt u controleren door een klein mesje of iets anders tussen het kitwerk en de tegel proberen te drukken. Gaat dit niet, dan is uw kitwerk nog goed. Krijgt u het mesje tussen de tegel en het kit, en is de scheur ook te zien, dan is het verstandig om het kitwerk opnieuw aan te brengen. Is er geen scheur, dan zijn uw kitranden nog in orde en zit de boosdoener ergens anders.

Voegen inspecteren

Controleer net als bij de kitranden en het tegelwerk eerst uw voegen op scheuren. Een scheur kan namelijk de boosdoener zijn van een lekkage. Probeer ook in dit geval met een mesje tussen de voeg en de tegel in te komen. Doe dit op de plek waar u denkt dat het lek zich bevindt. Lukt het u en hebt u een scheur gevonden, laat dan opnieuw uw voegen aanbrengen. Vindt u wederom niets, dan kan het liggen aan de rozetten in uw douchekraan.

Rozetten bekijken

De rozetten zitten in uw douchekraan, deze zitten achter de mengkraan. De rozetten moet u namelijk minimaal 2 centimeter los kunnen schroeven. Kunt u de rozetten geen 2 centimeter losschroeven, dan is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan dit voor u oplossen. Kunt u de rozetten gewoon 2 centimeter losschroeven, dan is er niets aan de hand en zit het lek ergens anders.

Lek in uw doucheput

Zitten er scheuren in het voeg- of kitwerk rondom uw afvoer, dan hebt u het lek gevonden. Laat deze voegen of kitranden vervangen door nieuwe. Ziet u niet overduidelijk een scheur zitten, pak een weer een mesje en controleer of u tussen de tegels en de voegen of de kitranden kunt komen. Kijk vervolgens ook de rand tussen uw putje en de tegels in uw douche. Deze moeten namelijk ook waterdicht zijn. Is dit niet het geval, dan is het goed om deze randen aan te pakken om het lek te dichten. Zijn uw randen echter nog in een goede staat, dan zit het lek op een andere plek. De laatste optie is uw waterleiding.

Waterleiding laten controleren

Direct contact loodgieterOm te kijken of u een lekkage hebt in uw waterleiding, moet u uw waterstand bekijken en opschrijven voordat u gaat slapen. In de ochtend, voordat u weer water gaat gebruiken, bekijkt u de waterstand opnieuw. Is de stand veranderd terwijl u geen water hebt gebruikt, dan hebt u uw lekkage gevonden. In dit geval is het verstandig om een loodgieter in te schakelen die het lek voor u in de leidingen op kan sporen en kan dichten.

Direct Contact

Zoals u wellicht heeft ondervinden zijn de problemen voor een leek soms moeilijk te doorgronden en te verhelpen. Gelukkig bent u bij Loodgieter Nu aan het juiste adres. Wij beschikken over moderne lekdetectie apparatuur waardoor het voor ons veel eenvoudiger is de lekkage in uw douche te lokaliseren en te verhelpen. Vraag gerust meer informatie aan indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu