Verwarming ontluchten

Verwarming ontluchten

Het ontluchten van de verwarming is een klus die regelmatig terugkomt. Met het ontluchten van de radiator zorgt u ervoor dat de verwarming sneller warm wordt en langer warm blijft. Hierdoor bespaart u energie, wat u weer geld scheelt. Deze klus met de verwarming is één die u zelf kan uitvoeren. U volgt een stappenplan zodat uw verwarming weer optimaal werkt en zodat u weer lekker warm in uw woning zit. Komt u er toch niet helemaal uit, of ziet u het niet zitten om aan het ontluchten van de radiator te beginnen, dan schakelt u gemakkelijk onze loodgieter in.

Voorbereiding

Zet ten eerste iedere radiator open en laat de centrale verwarming minstens tien minuten aan. Op deze manier verzamelt de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Daarna zet u de thermostaat laag zodat de CV ketel stopt met verwarmen. Nu haalt u de stekker van de CV uit het stopcontact en wacht weer tien minuten. Zorg ondertussen voor een doekje op uw vloer, het water uit het systeem van de centrale verwarming is vaak bruin of zwart, waardoor uw vloer beschadigd kan raken. Na de tien minuten kunt u beginnen met het onderhoud.

Ontluchten radiator

U begint bij de verwarming die op het laagste punt zit in uw woning, wat vooral belangrijk is bij woningen met meerdere verdiepingen. Om te ontluchten gebruikt u een ontluchtingssleutel, hiermee draait u het ontluchtingsventiel open. Dit ventiel vindt u meestal aan de zijkant van de radiator.
Met de ontluchtingssleutel draait u het ventiel open. Let goed op, want zodra er water uitkomt moet u het ventiel snel dichtdraaien met de ontluchtingssleutel. Als het goed is heeft u een doekje neergelegd om de vloer te beschermen tegen het water. Deze stappen voert u ook uit bij iedere andere radiator in uw woning, waarbij u dus van beneden naar boven werkt.
Na het ontluchten van iedere radiator in uw woning, moet u het expansievat nog ontluchten. Dit doet u op dezelfde manier als met de radiatoren. Vergeet ook de ventielen op de hoogste punten van de leidingen niet.

Afronden ontluchten verwarming

Nadat u heeft gezorgd voor het ontluchten van iedere radiator, stopt u de stekker van de CV ketel weer in het stopcontact. Nu kan de centrale verwarming weer verwarmen en water door de leidingen pompen. Het is verstandig om de waterdruk te controleren. De druk moet tussen de anderhalf en twee bar zitten. U kunt de waterdruk aflezen op de drukmeter op uw CV ketel. Kijk voor de zekerheid nog naar de instructies voor uw CV ketel, de waterdruk kan verschillen per centrale verwarming.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu

radiator ontluchten

Bijvullen CV ketel

In het geval de waterdruk te laag is van de CV ketel, dan moet u deze bijvullen. Een te lage druk zorgt er namelijk voor dat de centrale verwarming niet optimaal werkt. Nadat u heeft gezorgd voor het bijvullen van de CV ketel moet u deze en iedere radiator opnieuw ontluchten. Ziet u de klus niet zitten of laat u deze liever uitvoeren door een professionele loodgieter? Dan helpen wij u graag verder. Onze loodgieter komt bij u langs om de druk te controleren en om ervoor te zorgen dat deze weer op het juiste niveau zit. Neem contact met ons op, onze loodgieter zorgt graag voor het bijvullen.

Hulp nodig? Neem contact op!

Lukt het ontluchten van de radiator niet? Of heeft u andere vragen met betrekking tot het bijvullen van de CV ketel, het ontluchten met een ontluchtingssleutel, de waterdruk of andere cv service? Neem dan contact op. Onze loodgieter komt bij u langs om uw verwarming te ontluchten met een ontluchtingssleutel, voor het bijvullen van de CV ketel zodat de waterdruk weer juist staat of voor het controleren van de druk van de centrale verwarming. Voor meer informatie over uw radiator, de druk hiervan en het uitvoeren van diverse werkzaamheden als het gaat om de radiator helpt onze loodgieter u graag. Neem nu contact op.