Riolering verstopt

Riolering verstopt

Niemand zit te wachten op een verstopt riool. In de meeste gevallen is het mogelijk om een verstopping aan te zien komen. Een borrelend geluid bij het doortrekken van het toilet duidt bijvoorbeeld op een beginnende verstopping.

Wat kunt u zelf doen?

De oorzaken van de verstopping kunnen verschillen. Zo kan de oorzaak zijn dat er te veel materialen door het riool zijn gespoeld, denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeerd toiletpapier, vochtige doekjes en vet. U kunt eerst zelf proberen de verstopping op te lossen met diverse verkrijgbare ontstoppingsmiddelen of met een ontstoppingsveer. Lukt dit niet? Of bleek het maar een tijdelijke oplossing te zijn? Dan wordt het tijd een specialist in te schakelen.

Inzet rioolspecialist

Een rioolspecialist kan vaak binnen no-time een verstopping verhelpen, zolang er geen breek werk aan te pas hoeft te komen. Een inzet van een hoge drukspuit met verschillende spuitknoppen is vaak al genoeg. Met het gebruik van verschillende spuitkoppen wordt de verstopping kapot gespoten, hierna wordt met een andere spuitkop de rioolbuis schoongespoten. Deze manier van reinigen kan tot aan uw huisaansluiting plaatsvinden. Naast een verstopping te verhelpen is er nog de verenmachine. Deze wordt ingezet wanneer de verstopping niet verholpen kan worden met waterdruk. Na het gebruik van de veren machine wordt de riolering alsnog schoongemaakt met waterdruk.

Advies

Om te voorkomen dat er weer een verstopping plaats vindt, is het van belang dat de oorzaak van de verstopping word achterhaald. Het achterhalen van de oorzaak kan uw specialist door middel van een camera-inspectie van uw riolering vaststellen.

Oorzaken verstopte riolering

Een oorzaak van een verstopping kan van alles zijn. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riolering zijn een breuk in of verzakking van het riool of wortelinggroei. Breuken komen meestal voor bij oude riolering. Vroeger werd er ander materiaal gebruikt dan het huidige P.V.C., en deze materialen zijn erg breukgevoelig. Wanneer uw riool verzakt is betekend het dat het vuil en water niet meer naar het hoofdriool spoelt, maar naar het hoofdriool moet ‘klimmen’. Hier blijft vaak veel vuil achter in de riolering. Deze kan het beste vervangen worden door een riolering van PVC, anders blijven de problemen terugkeren.

Direct contact

Zodra u problemen heeft met uw riolering is het verstandig gratis en geheel vrijblijvend diverse offertes bij ons aan te vragen. Dit doet u via het contactformulier. Laat ons uw riool voor eens en altijd ontstoppen!

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu