Lekkage

Lekkage

Lekkage zorgt voor ontzettend veel ongemak, en heeft vaak grote schade tot gevolg. Een lekkende kraan kant bijvoorbeeld al voor de verspilling van vier liter water per uur zorgen. Een lekkend dak of dakkapel heeft vervelende gevolgen als houtrot, schimmel en vochtplekken in uw plafond. Het opsporen en verhelpen van een lek vraagt echter enige deskundigheid, waarvoor u het beste een loodgieter in kunt schakelen. Vreest u dat ergens in uw leidingen een lek zit, maar heeft u geen idee waar deze zich bevindt? Vul dan het offerteformulier op deze website in. Wij sturen u de vrijblijvende offertes van een aantal loodgieters. Op basis van aangeboden prijzen en diensten kunt u dan bepalen welke loodgieter uw lekkage probleem het beste kan oplossen.

Oorzaken lekkage

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor lekkage binnenshuis. Eén van de meest voorkomende vormen van lekkage is daklekkage. Dit kan worden veroorzaakt door scheuren in de asfaltbedekking van het platdak, constructiefouten van het gebouw, of is het gevolg van het seizoen (ijsdammen, bladeren die de dakgoot verstoppen). Naast daklekkage kan er ook lekkage voorkomen in uw waterleidingen en vloerverwarming, kunt u last hebben van drukloze afvoerleidingen, of lekkage door verzakking van de woning. Ongeacht de oorzaak, kan een loodgieter door middel van professionele lekdetectie en reparatie uw probleem verhelpen.

Lekkage opsporen

Het is van belang dat u zo snel mogelijk achterhaalt waar een lek vandaan komt. Omdat dit niet altijd even zichtbaar is, kunt u het beste professionele hulp vragen bij lekdetectie. Door middel van lekdetectie kunnen loodgieters precies zien waar het water vandaan komt. Door middel van speciale technologieën kunnen zij de breuk in waterleidingen of vloerleidingen zelfs waarnemen als deze voor het blote oog onzichtbaar is. Dit is met name het geval bij lekkage in de muur, als het niet direct zichtbaar is waar de leiding zich bevindt. Door de nieuwste innovaties op het gebied van lekdetectie kan het lek worden opgespoord zonder enige schade aan uw huis toe te brengen.

Verhelpen van lekkage

Wanneer het lek is opgespoord, kunnen de loodgieters u uiteraard ook van dienst zijn bij het verhelpen van het lek. Waar u lekkage zelf kunt proberen te voorkomen, door het schoonhouden van dak en dakgoten, is het verhelpen van een lek vakwerk. Zeker bij daklekkage is het verstandig om hiervoor een deskundig vakman in te schakelen. Wanneer u zelf aan de slag gaat om het probleem te verhelpen, loopt u de kans om deze juist te verergeren, waarna u als nog een loodgieter moet bellen.

Contact

Neem daarom voor het opsporen en verhelpen van (dak)lekkage contact op met één van onze loodgieters via het contactformulier. Al onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van lekdetectie, en kunnen u dan ook bij elke vorm van lekkage te hulp komen. Wij garanderen een betrouwbare en adequate afhandeling van uw probleem, waardoor u binnen de kortste keren weer een lekvrij huis heeft.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu