Lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel

Wanneer u een dakkapel laat installeren, dan zullen de specialisten hun best doen om de dakopbouw zo nauwsluitend als mogelijk te laten aansluiten bij de opening in het dak. Bovendien worden de naden tussen het dak en de dakkapel gedicht met behulp van PUR of kit. Desondanks kan het voorkomen dat er een lekkage ontstaat bij de dakkapel. Deze lekkage is meestal het gevolg van hevige regenval of het proces van vorst en dooi. Om te voorkomen dat problemen zoals vochtplekken en schimmel ontstaan, moet u bij het ontdekken van een lek zo spoedig mogelijk een loodgieter inschakelen, voor het opsporen en repareren van het lek. Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

Lekkage opsporen

Het opsporen van de lekkage bij een dakkapel kunt u proberen zelf uit te voeren. Hiervoor moet u nagaan waar het water is langsgelopen. Water verplaatst zich altijd van het hoogste naar het laagste punt. Kijk dus waar het water langsgelopen kan zijn, en waar de exacte locatie van het lek is. Het opsporen van lekkage kan eveneens met behulp van professionele technieken voor lekdetectie. Voor het gebruik van deze methoden dient u een erkend loodgieter in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat met behulp van de lekdetectie de lekkage binnen korte tijd is opgespoord, en kan deze bovendien voor u repareren tegen een aantrekkelijke prijs. Wij garanderen dat u door een loodgieter uit ons netwerk altijd snel en vakkundig zult worden geholpen.

Lekdetectie methodes

Er zijn diverse technieken van lekdetectie geschikt voor het opsporen van lekkages bij het dak en de dakkapel. Een eerste methode voor lekdetectie is rookgasdetectie. Hierbij wordt een speciaal gas onder het dak gespoten, of in de dakkapel, waarna er aan de buitenzijde gekeken wordt waar deze rook ontsnapt. Op de plaats waar de rook boven het dak uitkomt zit dan de plaats van het lek. Deze vorm van lekdetectie is relatief goedkoop en heeft goede resultaten. Andere methoden voor lekdetectie zijn thermografie en ultrasone detectie. Beide methoden kunnen het beste worden ingezet wanneer u zo weinig mogelijk overlast wilt ondervinden van het proces, en als u vermoedt dat de lekkage zich in de leidingen bevindt. Wilt u meer informatie over lekdetectie technieken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Zijwangen en kozijnen controleren

Voor het achterhalen van de exacte locatie van het lek in de dakkapel zijn er diverse stappen die u kunt volgen. De eerste daarvan is het controleren van de zijwangen en kozijnen van de dakopbouw. U dient ten eerste te kijken of de zijwangen stevig vast zitten. Dit doet u door de zijwangen te controleren op kieren, scheuren en eventueel afbladderende verf. Vervolgens kunt u met een aardappelschilmesje de randen van de zijwang te checken. Probeer met het mesje tussen de kitrand en de wang te komen. Als dit lukt is het vaak voldoende om de dakkapel te repareren met een nieuwe kitlaag om zo nieuwe lekkages te voorkomen. Het controleren van de kozijnen volgt dezelfde stappen als de zijwangen. Controleer daarbij bovendien of het glas nog op de juiste manier in de kozijnen bevestigd is, en of er geen condens ontstaat. Dit kan tevens zogen voor lekkage.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Dak inspectie en lood nagaan

Een derde stap is om het dak op te gaan en hier te kijken naar de mogelijke oorzaken voor de lekkage. Op het dak zijn er verschillende zaken die u dient te checken. Dit zijn achtereenvolgens de afvoeren, schoorsteen, dakdoorvoeren, gevelaansluiting met de buren en de dakbedekking. Als uw dak een koepel of lichtstraat heeft dan is het bovendien handig om ook deze te checken op lekkages. Een laatste mogelijkheid voor het opsporen van lekkage bij de dakkapel is het controleren van het lood. Dit kan door de invloeden van weer en wind scheuren, wegzakken en opwaaien, waardoor de regen vrij spel krijgt. Is het lood enigszins beschadigd? Laat dan een loodgieter langskomen om dit te repareren. De gelieerde vakmannen komen goed voorbereid bij u thuis zodat u snel profiteert van een optimaal wooncomfort.

Verzekering

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag in hoeverre de verzekering lekkage bij de dakkapel vergoedt, omdat de kosten voor het repareren sterk kunnen oplopen. De schade aan een dakkapel wordt gedekt door zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering. De verzekering zal echter pas de kosten voor reparatie uitkeren wanneer het ontstaan van de lekkage buiten uw schuld om is gebeurd, en het niet is veroorzaakt door nalatigheid van uw kant. Nalatigheid bestaat onder andere uit het vergeten van het afsluiten van het water als u voor langere tijd wegbent, of door achterstallig onderhoud. Daarnaast wordt schade die ontstaan is tijdens een verbouwing niet vergoedt, het is echter wel mogelijk om dit te verhalen op de verzekering van het bouwbedrijf. Wilt u meer weten over de verzekering voor het repareren van uw dakkapel? Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Lekkage dakkapel repareren

Het repareren van lekkages is een klus die u in de meeste gevallen het beste kunt overlaten aan een erkend loodgieter. Deze kan met behulp van de juiste gereedschappen en technieken het lek binnen korte tijd dichten en er zo voor zorgen dat u spoedig weer kunt genieten van de dakopbouw. Zoals gezegd kan het repareren van de dakopbouw wel enige kosten met zich mee brengen. Dit betekent dat u goed de aanbiedingen van professionals met elkaar moet vergelijken, maar ook snel dient te handelen om ervoor te zorgen dat een kleine lekkage zich niet steeds verder uitbreidt. Wij garanderen dat elke loodgieter uit ons netwerk een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied en zijn hand niet omdraait voor een reparatie. Wij helpen u met alle plezier.

Direct contact met de loodgieter

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het laten opsporen of repareren van een lekkage bij uw dakkapel? Hebt u een vraag over de vergoeding van de verzekering? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het inschakelen van een loodgieter uit ons netwerk? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Geeft hierop uw vragen of wensen aan en wij beantwoorden uw hulpvraag zo spoedig mogelijk. Desgewenst sturen we u bovendien een geheel vrijblijvende offerte toe. Wij zijn u graag van dienst!
Terugbelverzoek Loodgieter Nu