Lekdetectie

Lekdetectie

Het is lastig om vast te stellen of u last heeft van lekkage. Vochtplekken, houtrot, weinig druk op kranen of schimmel kunnen indicaties zijn van lekkage. Een andere aanwijzing is een plotselinge verhoging van de meterstand. Wanneer u het vermoeden heeft dat u last heeft van lekkage, is het verstandig contact op te nemen met een loodgieter. Door middel van professionele lekdetectie heeft deze een eventueel lek zo gevonden, en hersteld. Hierdoor zal de schade van een eventueel lek beperkt blijven.

Lekdetectie bij u thuis

De methodes van lekdetectie hebben in de afgelopen jaren enige ontwikkelingen doorgaan. Vroeger werd om te kijken waar de oorzaak van het lek zich bevond, de muren van uw woning op verschillende plaatsen open gebroken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Dankzij de innovaties op het gebied van techniek en methode is het hak- en breekwerk verleden tijd, en kan u voornamelijk veel geld besparen door een lek op te sporen. Deze nieuwe methoden worden ook wel aangeduid met de term non-intrusive (niet inbrekend).

Verschillende methodes

De moderne manieren van lekdetectie zijn allen ontworpen op zo weinig mogelijk last voor u als klant. Dankzij de nieuwe methoden hebt u bij het opsporen van lekkage geen last meer in de vorm van lawaai en stof, of moeten muren na het werk hersteld worden. Moderne technieken van lekdetectie zijn onder andere:

  • Thermografie: met thermografie wordt een overzicht gevormd van de warmte- en koustructuren. Hierdoor kan bepaald worden of er in uw woning opvallend warmteverlies optreedt. Bovendien kan met deze methode eenvoudig nagegaan worden waar schimmelplekken zich voordoen. Dit vergemakkelijkt het lokaliseren van de lekkage.
  • Rookgas: bij deze vorm van lekdetectie wordt een gas onder de dakbedekking geblazen. Het lek kan worden gedetecteerd door te achterhalen door welk deel van het dak de rook ontsnapt.
  • Ultrasoon: één van de nieuwste ontwikkelingen. Met ultrasone detectie wordt het geluid van een lek door middel van geluidsignalen versterkt. Hierdoor kunnen lekkages achterhaald worden die met het menselijk oor niet waar te nemen zijn.
  • Drukverlies: een al wat verouderde, maar desalniettemin zeer effectieve vorm van lekdetectie is de drukverlies test. Hierbij worden uw leidingen vakkundig onder druk gezet, waarna meetapparatuur wordt ingezet om de locatie van de lekkage af te lezen.

Na de lekdetectie

Zodra de lekkage in uw woning is vastgesteld, kan gewerkt worden aan het repareren van het lek. De nauwkeurige lekdetectie methoden hebben als gevolg dat ook tijdens de herstelwerkzaamheden maar een klein deel van uw plafond, vloer of muur moet worden opengebroken. Hierdoor heeft u zo weinig mogelijk overlast van de herstelwerkzaamheden. De loodgieters van Loodgieter Nu hebben de beschikking over de verscheidene methoden van lekdetectie, en zijn u graag van dienst. De lekkage van uw dak of dakkapel is via ons snel verleden tijd. U kunt contact met ons opnemen via het offerteformulier op de website.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu