Dakdekker

Dakdekker

Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland, hebben de daken aardig wat te verduren. Hierdoor moeten er hoge eisen worden gesteld aan de dakbedekkingen, en worden deze eisen jaarlijks aangescherpt en getoetst. De rol van de dakdekker is daarom in de afgelopen jaren steeds groter geworden. De dakdekker komt tegenwoordig niet alleen in actie voor het aanleggen van nieuwe daken, maar heeft ook een belangrijke rol in het verhelpen van daklekkage en het ontwikkelen van nieuwe dakbedekkingsystemen. Wanneer u verzekert wilt zijn van een lekkage vrij dak, of hecht u waarde aan traditionele werkwijzen gecombineerd met moderne technologie, neem dan contact op met Loodgieter Nu, wij brengen u in contact met een dakdekker die voldoet aan al uw wensen. Gebaseerd op de scherpste prijzen en de beste kwaliteit bieden wij u enkele offertes aan, waar u zelf u keuze uit kunt maken. Vul voor een dakdekker die voldoet aan uw eisen het offerteformulier in.

Werkzaamheden dakdekker

De taak van een dakdekker is veelomvattend, en behelst meer dan alleen het oplossen van daklekkage of het aanleggen van een compleet nieuw dak. In onderstaande opsomming vindt u een overzicht van de meest voorkomende taken. Zo kunt u contact opnemen met een dakdekker voor:

 • Het verwijderen en vernieuwen van dakbeschot en dakbedekking
 • Dak isolatie
 • Dakinspectie
 • Het aanmeten en monteren van zinken dakgoten
 • Het verhelpen van daklekkage
 • Houtherstelwerk aan de boeidelen
 • De aanleg van een nieuw rieten- of pannendak
 • De installatie van lichtkoepels en dakgoten

Verhelpen daklekkage

Eén van de meest belangrijke taken van de dakdekker is toch het verhelpen van daklekkage. Wanneer u wordt geconfronteerd met daklekkage, dan moet u direct contact zoeken met een ervaren dakdekker. Deze kan de lekkage detecteren en verhelpen. Wanneer u namelijk te lang wacht met het oplossen van de daklekkage, zijn vochtplekken, schimmel en houtrot niet te voorkomen. Oorzaken van daklekkage kunnen heel verschillend zijn. Desondanks is het toch belangrijk zelf enkele aspecten in de gaten te houden. Bij een plat dak komt al snel daklekkage voor, door het proces van vorst en dooi dat scheuren in de knik tot gevolg heeft. Dit is helaas lastig te voorkomen. Verstopte dakgoten zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van daklekkage. Door uw dakgoten regelmatig te controleren, zeker in de herfstmaanden, voorkomt u veel ongemak. Verdere oorzaken van lekkage hebben te maken met fouten in bouwconstructies en weerafhankelijke gevolgen zoals roest en ijsdammen. Dankzij nieuwe materialen en technieken kan daklekkage tegenwoordig zonder hak- en breekwerk worden gedetecteerd. Zo bent u snel van uw lekkage af.

Prijzen

De prijzen voor de werkzaamheden van een dakdekker lopen ver uiteen. De prijzen voor het aanleggen van een nieuw rietendak, of het verhelpen van lekkage zijn eenvoudig weg niet met elkaar te vergelijken. Voor een indicatie van mogelijke prijzen kunt u het beste het offerteformulier op deze website invullen. Wij sturen u dan een offerte toe van verschillende dakdekkers uit uw regio. Het vergelijken van deze vakmannen kunt u natuurlijk op basis van prijzen doen. Het is echter aan te raden ook te letten op kwaliteit, materiaal, tijdsduur, veiligheid en garantie. Prijzen zeggen nu eenmaal niet alles over de uiteindelijke kwaliteit van uw dakbedekking. Wij garanderen echter dat een dakdekker waar u door ons mee verbonden wordt, zeer ervaren is op het gebied van dakbedekking en daklekkage.

Contactformulier

Uw aanvraag:

 • Uw gegevens zijn veilig bij ons
 • Vrijblijvende dienstverlening
 • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu