Lekkage kelder

Kelder lekkage

Vele woningen hebben last van een kelderlekkage. Dit komt doordat deze ruimte vaak gedeeltelijk onder waterniveau ligt waardoor er veel vocht is. Een kelderlekkage heeft vele nadelen. Een natte kelder zorgt voor een vochtige en muffige lucht wat vervolgens weer voor schimmel kan zorgen. Het vocht is ook niet goed voor het voeg- en metselwerk. Het is dus belangrijk om een kelderlekkage zo snel mogelijk te verhelpen om hoge kosten te voorkomen. Naast dit alles is vocht ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Reden genoeg voor het (zelf) opsporen en dichten van de kelderlekkage.

Kelder lekkage opsporen

Een kelderlekkage is vaak lastig om op te zoeken omdat deze onder de grond zit. U kunt zelf de ruimte visueel inspecteren op nattigheid en plassen water. Vindt u niets, dan is het verstandig om een vakman in te schakelen welke gespecialiseerd is in het verhelpen en opsporen van een lekkage door bijvoorbeeld lekdetectie, rook of een kleurstof. Door moderne lekdetectie kan het lek heel nauwkeurig gelokaliseerd worden. Omdat de locatie zo nauwkeurig gevonden kan worden hoeft er niet veel open gebroken te worden, alleen een kleine opening is nodig. Wilt u zelf een lekkage opsporen? Een makkelijke manier om dit zelf te doen is door het gebruik van kleurstof. Door de kleurstof in het leidingwater aan te brengen is het lek gauw gevonden. Ook het gebruik van rook kan helpen. Hierbij wordt speciale rook in rioolbuizen gespoten. De rook zal op de plek van de lekkage ontsnappen.

Kelderlekkage verhelpen

Er zijn verschillende manieren waarop u een lekkage in de kelder (zelf) kunt verhelpen. De meest eenvoudige en goedkoopste manier is het coaten van de muren. Hierbij wordt een soort verf aangebracht op de muren om deze te dichten. Deze verf zorgt er dankzij een vochtwerende laag voor dat nattigheid niet in de muren trekt. Ook is het mogelijk om een kelder te dichten door verschillende lagen cement op de muren aan te brengen. Wanneer er scheuren in de muren zitten kan grondwater namelijk makkelijk via de muur een ruimte in komen. De meest voorkomende en beste manier om een lekkage te verhelpen is door de kelder te injecteren.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen
kelder injecteren

Kelder injecteren

Grondvocht is vaak de boosdoener van een kelderlekkage. Om dit te voorkomen kunt u uw kelder dichten door deze te injecteren. Dit is de meest voorkomende manier van vochtbestrijding. Het werkt zeer goed bij nattigheid wat opstijgt in de keldermuren. Er wordt een vochtwerende gel in de muren gespoten waardoor het opstijgende vocht zich niet verder kan verspreiden. Het dichten kan zowel van binnen als van buiten uit gebeuren. Het is een specialistisch werkje dus het is verstandig om dit door een vakman te laten doen. Voor een ervaren klusser is het echter ook mogelijk om dit zelf te doen. Het injecteren is mogelijk bij beton en metselwerk, alle scheuren en gaten worden gedicht. De klus kan al geklaard zijn in één dag, hierna heeft u geen last meer van opstijgend vocht en is uw vervelende kelderlekkage verleden tijd.

kelder lekkage opsporen

Wat zijn de kosten?

De kosten voor vochtbestrijding in de kelder hangen af van de hoeveelheid vocht, de oorzaak van de lekkage en de gebruikte techniek om het lek te dichten. De gemiddelde prijs voor het injecteren van de muren in de kelder is €1.000,-. Deze prijs verschilt echter per kelder, het is moeilijk om de exacte kosten te bepalen. Voor de exacte kosten voor het dichten van uw lek is het aan te raden om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Waterschade naar aanleiding van bijvoorbeeld een gesprongen leiding wordt vaak gedekt door de verzekering. Wilt u hier helemaal zeker van zijn, dan kunt u hierover het beste contact opnemen met uw verzekering. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan via het contactformulier op deze pagina een offerte aan bij Loodgieter Nu.

Wat is lekdetectie?

Naast het opsporen van een lek door rook of een kleurstof is er nog een andere manier. Lekdetectie is een speciale methode waarbij de exacte locatie van een lekkage kan worden opgespoord met behulp van een infrafood warmtecamera. Door warmteverschil is gauw duidelijk waar het meeste water zich bevindt en hoe dit daar gekomen is. Hierdoor is de exacte locatie van de lekkage bekend, wat onnodig hak- en breekwerkzaamheden voorkomt. Het opsporen van de exacte locatie resulteert weer op een besparing op de uitgaven. Dekt uw verzekering hak- en breekwerkzaamheden en waterschade? Dan is uw verzekering zeker voorstander van lekdetectie.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Heeft u last van een kelderlekkage? Dan is het verstandig om deze zo spoedig mogelijk te dichten en verhelpen om hoge kosten en gezondheidsproblemen te voorkomen. Het opsporen en verhelpen van een kelderlekkage kunt u in sommige gevallen zelf doen, maar soms is het een goed idee om hier een vakman voor in te huren. Bij ons vraagt u geheel vrijblijvend offertes aan voor het dichten van uw lekkage. U vergelijkt de offertes en kiest voor de aanbieder die het meest voordelig is of voor u de beste voorwaarden heeft. Wij helpen u graag!
Loodgieter Nu contact