wc verstopping verhelpen

WC verstopping verhelpen

Is uw WC verstopt en loopt uw toilet bijna over na het doortrekken? Dan zit er niets anders op en zal uw WC ontstopt moeten worden. Het is geen leuk klusje maar het moet toch gebeuren. Met een aantal handige instructies is uw WC snel weer ontstopt. In tegenstelling tot de gootsteen is uw toilet niet met een gemakkelijk ontstoppingsmiddeltje te ontstoppen. Daarin tegen werkt de mechanische gootsteenontstopper, de ‘ploeper’, of een ontstoppingsveer wel goed. Dit komt omdat de afvoer van het toilet groter is dan die van uw gootsteen. Met vier stappen is uw WC ontstopt.

Stap 1: zwanenhals ontstoppen

zwanenhals ontstoppenU doet het liever niet maar met de hand zijn veel verstoppingen al te verhelpen. Trek hiervoor wel twee lange schoonmaakhandschoenen aan. Nu kunt u met uw hand voelen in de zwanenhals waar de verstopping zich bevindt. Voelt u de verstopping, probeer deze er dan uit te trekken. Over het algemeen worden de meeste verstoppingen veroorzaakt door overmatig toiletpapier. Voelt u helemaal niets met uw handen, dan heeft u een andere aanpak nodig. U kunt er ook voor kiezen om een goedkoop merk cola in de zwanehals te gieten en 5 minuten te wachten. Daarna de zwanehals doorspoelen met kokend heet water.

Stap 2: gebruik van ontstopper

gebruik van ontstopperVoelt u met de hand helemaal niets, dan hebt u wat anders nodig. Nu hebt u een gootsteenontstopper, oftewel de ‘ploeper’ nodig. Dit is een stok met daaraan een enorme zuignap eraan. Zet deze zuignap over de opening van de afvoer. Drukt u de steel naar beneden, dan zuigt de nap vacuüm. Trekt u weer aan de stok, dan schiet de verstopping vaak los. Probeer dit enkele keren achter elkaar aan. Let er wel op dat dit voor waterspetters kan zorgen. Houdt er daarom een handdoek bij. Laat de verstopping nog niet los, dan hebt u een andere methode nodig. Bij een vlakspoel toilet werkt de ploeper niet zo goed en kunt u beter kiezen voor een andere methode.

Stap 3: ontstoppingsveer

ontstoppingsveerWerkt de ploeper niet, dan hebt u nog een optie. Een verstopping is namelijk met een ontstoppingsveer bijna altijd te verhelpen. Het is een flexibele spiraalveer met een ‘krabbetje’ aan het uiteinde. Duw de veer door het WC tot dat u niet verder kan. Door de flexibiliteit van de veer gaat hij gemakkelijk door de hele zwanenhals. Hebt u de veer helemaal in uw afvoer geduwd en kunt u niet verder, maak dan nu een draaibeweging met de ontstoppingsveer. U zult nu de verstopping wegkrabben met het krabbetje. In de meeste gevallen spoelt het water in uw toilet nu weg en is de verstopping verholpen.

Stap 4: schakel een vakman in

vakman inschakelenBent u alle stappen bij langs geweest maar is uw toilet nog steeds verstopt, dan is het verstandig om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Zij helpen u met de verstopping. Door uw toilet van de afvoer te halen kunnen zij gemakkelijker bij de verstopping komen. Doordat de loodgieters dit vaker tegenkomen weten zij exact wat ze moeten doen en zal uw toilet snel ontstopt zijn.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu