Lekkende kraan

Lekkende kraan

Een lekkende kraan is erg vervelend. Zo zorgt het voor onnodige verspilling van water en kan het geluid van een waterkraan die lekt ook leiden tot ergernis. Als deze lekt, kunt u dit zelf repareren. Er zijn een aantal dingen waardoor een waterkraan kan gaan lekken. Vaak ligt het aan het binnenwerk. Zo kan het zijn dat het kraanleertje versleten is en vervangen moet worden. Ook kan het zijn dat de keramische schijven niet meer naar behoren werken. Wilt u liever niet zelf aan de slag met het oplossen van een lekkende kraan? Neem dan contact met ons op, onze loodgieter voert de werkzaamheden graag voor u uit zodat bijvoorbeeld de keukenkraan niet meer lekt.

Kraanleertje vervangen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een kraan die lekt. Zo kan het zijn dat het kraanleertje niet meer in een goede staat is en dat deze vervangen moet worden. Om bijvoorbeeld de keukenkraan te repareren zodat deze niet meer lekt zorgt u voor een nieuw kraanleertje. Het vervangen van een kraanleertje om de lekkende keukenkraan te verhelpen is een klus die u zelf uit kunt voeren. Ziet u dit niet zitten en schakelt u liever een loodgieter in? Dan helpen wij u graag verder. Onze loodgieter zorgt voor lekdetectie en vervangt het kraanleertje, of in het geval van een binnenwerk met keramische schijven, repareert hij deze tegen lage prijzen.

Binnenwerk kraan vervangen

Er zijn diverse soorten binnenwerken van kranen. Eén van de oorzaken van lekkende kranen is een kraanleertje, maar het kan ook zijn dat uw waterkraan over ander binnenwerk beschikt. Zo bestaan er keramische schijven voor het binnenwerk van kranen. In het geval van een lekkende waterkraan met keramische schijven moet het bovenste deel van het binnenwerk vaak vervangen worden, zodat deze niet meer lekt. Vervanging van dit binnenwerk om ervoor te zorgen dat een lekkende keukenkraan niet meer lekt kunt u zelf doen, maar u schakelt ook gemakkelijk onze loodgieter in.

Douchekraan lekt

Een lekkende douchekraan kan in principe op dezelfde manier opgelost worden als een normale kraan. Tegenwoordig zijn er vele soorten douchekranen verkrijgbaar, waardoor niet iedere lekkende kraan makkelijk op te lossen is. Onze loodgieter komt graag bij u langs om te kijken of de lekkage aan uw douchekraan gemakkelijk opgelost kan worden. Hij zorgt ervoor dat uw douchekraan niet meer lekt, door bijvoorbeeld rubberen ringetjes te vervangen. Weet u niet wat u moet doen als u last heeft van een lekkende douchekraan? Onze loodgieter komt snel bij u langs om het probleem op te lossen.

Ontkalken

Om een lekkende kraan in het vervolg te voorkomen, is het verstandig om deze regelmatig te ontkalken. Hoe vaak u dit doet is afhankelijk van of u hard water heeft in uw regio of zacht water, het waterbedrijf kan u dit vertellen. Het ontkalken kunt u zelf doen, door de kraan in schoonmaakazijn onder te dompelen. U kunt doekjes in schoonmaakazijn dempen en deze om de douchekraan of keukenkraan wikkelen en dit laat u een nachtje intrekken. In het geval één nachtje niet werkt, herhaalt u dit nog een keer. Onze loodgieter geeft u meer tips over het ontkalken van de kraan.

Contactformulier

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen

Terugbelverzoek Loodgieter Nu

kraan lekt

Zelf de kraan repareren

Als u last heeft van een lekkende waterkraan, kunt u deze zelf repareren. Zo vervangt u zelf in een paar stappen het kraanleertje, of zorgt u voor een nieuw binnenwerk in het geval van een waterkraan met keramische schijven. Onze loodgieter geeft u graag tips over het zelf repareren van uw lekkende kraan. Ook kunt u op internet kijken voor diverse instructiefilmpjes over het repareren van een lekkende waterkraan zodat deze niet meer lekt. Lukt het u niet om de lekkende waterkraan te repareren en bent u op zoek naar een vakman die ervoor zorgt dat deze niet meer lekt? Neem dan contact met ons op.

Kom in contact met een loodgieter!

Lekt uw keukenkraan en weet u niet waar dit door komt? Is het kraanleertje kapot of is er een probleem met de keramische schijven bij het binnenwerk? Of wilt u uw kraan laten ontkalken? Onze loodgieter zorgt voor het repareren van uw kraan zodat u geen last meer heeft van bijvoorbeeld een keukenkraan die lekt. Wilt u informatie over het repareren van de kraan of vernieuwen van het binnenwerk, of wilt u dit uitbesteden? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in en ontvang van ons een vrijblijvende offerte. Onze loodgieter zorgt ervoor dat uw kraan niet meer lekt.