Loodgieter Utrecht

Een loodgieter is een allround vakman die veel klussen bij u thuis kan voltooien. Een loodgieter wordt voornamelijk ingezet bij lekkage. Ook voor CV service, het plaatsen van sanitair of werkzaamheden aan uw riolering kunt u een loodgieter inschakelen. Daarnaast zijn sommige dakwerkzaamheden zoals een lekke dakgoot ook werk voor een loodgietersbedrijf. In ons netwerk zijn alleen loodgietersbedrijven opgenomen die beschikken over de juiste kennis en materialen. Zo kunnen wij u garanderen dat er een echte specialist uit Utrecht bij u langs komt. Heeft u met spoed een loodgieter uit Utrecht nodig in verband met een lekkage? Bel ons dan op via 085 500 1643.

085 500 1643
loodgieter in Utrecht

Contactformulier


085 500 1643

Erkend loodgietersbedrijf

Als u een loodgieter uit Utrecht inschakelt, dan wilt u vertrouwen op zijn kundigheid. Wie een specialist uit het loodgietersbedrijf inschakelt, profiteert gegarandeerd van een snelle en vakkundige ondersteuning bij de diverse loodgieterswerken. Wij zijn specialist op de onderstaande werkgebieden:

 • CV service
 • Controleren van uw dak
 • Werkzaamheden aan uw verwarming
 • Installatie van sanitair
 • Aanleggen van riolering
 • Aanleggen van gas- en waterleidingen

24/7 service bij spoed

Bij een lek in uw woning wilt u natuurlijk dat er zo snel mogelijk een loodgietersbedrijf uit Utrecht bij u langskomt die het lek kan herstellen. Er kan veel schade ontstaan die u natuurlijk zoveel mogelijk wilt beperken. In ons netwerk is er altijd een loodgieter beschikbaar die direct bij u langs kan komen. Wij hanteren een 24 uurs service, onze specialisten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar. Heeft u een urgente situatie? Bel het loodgietersbedrijf op 085 500 1643. Wij helpen u graag.

Lekkage verhelpen

Lekkageproblemen in uw woning wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Het is enorm vervelend en er komt veel geregel uit voort. Bovendien lopen de kosten voor de reparatie en het herstellen van uw woning snel op. Er is gelukkig voldoende wat u kunt doen om lekkages zoveel mogelijk te voorkomen. Laat uw dak bijvoorbeeld regelmatig controleren op zwakke punten of beschadigingen om een daklekkage te voorkomen. Let ook op andere signalen van lekkages: loslatende verf, bruine vochtplekken of zelfs schimmelgroei. Als u één of meerdere van deze signalen herkent is het noodzakelijk om met spoed contact te zoeken met een loodgietersbedrijf uit Utrecht. Zo voorkomt u grotere schade.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Heeft u last van lekkage en wilt u dit laten repareren? Of overweegt u nieuw sanitair te laten installeren? Schakel dan het loodgietersbedrijf uit Utrecht in. Vraag door middel van het contactformulier vrijblijvend een offerte aan. Wij stellen graag een prijsopgave voor u op. Wilt u liever direct een vakkundige loodgieter spreken? Bel dan 085 500 1643 en krijg rechtstreeks een vakman aan de lijn.

lekkage dakgoot Utrecht

Dakdekker

Hoewel een dakdekker meestal wordt ingeschakeld voor het verhelpen van lekkages, kan een dakdekker diverse andere taken voor u uitvoeren. Denk hierbij onder andere aan het schoonmaken van dakgoten, het herstellen van beschadigde dakbedekking, of het controleren van het dakraam of de dakkapel op mogelijke slijtage. Vermoedt u dat er sprake is van een daklekkage? Laat deze dan opsporen door een erkend dakdekker uit Utrecht. Deze maakt gebruik van rookgasdetectie, zodat het dak niet beschadigt raakt tijdens het proces.

Reparatie dakgoot

Wanneer uw dakgoot kapot is, levert dit waterschade aan uw tuin en woning op. Daarom is het noodzaak met spoed een loodgietersbedrijf uit Utrecht in te schakelen, om verdere schade te voorkomen. In sommige gevallen is de schade zodanig groot dat u het beste de complete dakgoot kan laten vervangen. Indien mogelijk zal de loodgieter de dakgoot echter repareren met EPDM. Dit is een synthetisch, zelfklevend rubber wat de dakgoot weer waterdicht maakt.

riool service Utrecht

Riolering

Voor het ontstoppen van het riool zijn er diverse huis-, tuin- en keukenmiddeltjes geschikt. Zo is een combinatie van soda en azijn zeer effectief, en werkt ook het doorspoelen van koffiedik met heet water vrij goed. Krijgt u de verstopping niet weg? Vraag dan een loodgieter uit Utrecht om het probleem te verhelpen voordat er verdere problemen zoals stankoverlast ontstaan. Een vakman van het loodgietersbedrijf kan u daarnaast tevens van dienst zijn bij het aanleggen van een nieuwe rioleringsbuis of een camera-inspectie om te kijken waar de verstopping zit.

Afvoer verstopt

Een afvoer die verstopt zit is één van de meest voorkomende problemen in huis. Gelukkig kunt u hier zelf een hoop aan doen zonder dat u een loodgieter hoeft in te schakelen. Allereerst raden wij u aan een ontstopper te gebruiken. Door de pompbeweging bestaat de kans dat de blokkade losschiet, zodat het water in uw douche, gootsteen of toilet weer doorloopt. Wanneer dit niet het gewenste effect heeft, dan kunt u de sifon losmaken en het vuil handmatig verwijderen.

verwarming en cv installatie Utrecht

CV-service

Bij Loodgieter Nu helpen we u niet alleen met het onderhoud en de installatie van een nieuwe verwarmingsketel, u bent bij ons tevens aan het juiste adres voor een 24uurs CV-service. Dit betekent dat u ons ongeacht het uur van de dag of nacht kunt bereiken op 085 500 1643 bij problemen met uw verwarming. Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het vervangen van uw verwarming of de cv-ketel installatie? Of wilt u meer weten over het onderhoud van uw verwarmingsketel? Wij helpen u graag!

CV-ketel storing

Een cv-ketel is een erg complexe installatie en beschikt over meerdere onderdelen die kunnen slijten. Een storing komt in Utrecht daarom regelmatig voor. De drie meest voorkomende storingen zijn: een defect aan de driewegklep, een te hoge druk in het expansievat en lekkages door een kapotte sifon of ontluchter. Heeft u te maken met een storing en weet u niet hoe u deze op moet lossen? Maak dan gebruik van de cv-service van een loodgietersbedrijf in Utrecht.

Direct Contact

Loodgieter uit Utrecht gezocht voor het herstellen van uw lekkages?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel bij spoed naar 085 500 1643 voor direct contact!
Direct Contact
lekkage vakkundig verhelpen

Lekkage

Eén van de meest voorkomende vormen van lekkage is een daklekkage. Bij een schuin dak kan een daklekkage het gevolg zijn van verschuivende dakbedekking door storm, of door een constructiefout van een dakkapel of dakraam. Bij platte daken is vaker het proces van vorst en dooi van invloed op de dakbescherming. Omdat de meeste woningen in Utrecht niet waterpas staan, kan het lastig zijn de exacte locatie van de lekkage op te sporen. De experts van het loodgietersbedrijf gebruiken hiervoor speciale technieken zoals rookgasdetectie. Zodra het lek gevonden is, kunnen zij deze vervolgens vakkundig verhelpen, en ervoor zorgen dat u in de toekomst geen last van lekkage ondervindt.

Lekkage opsporen

In sommige situaties is het opsporen van een lekkage niet erg ingewikkeld. Als er een plas water om uw wasmachine ligt dan is het duidelijk wat de oorzaak is. Wanneer u echter te maken heeft met vochtproblemen op het plafond of op de muur is het lastiger te achterhalen wat de exacte locatie van het lek is. Onze ervaring leert dat de badkamer, een plat dak en kelders de meest voorkomende locaties van lekkages zijn. Laat de locatie opsporen door een loodgietersbedrijf uit Utrecht om grotere schade te voorkomen.

sanitair vervangen Utrecht

Sanitair

Vaak dient het sanitair eens in de 15 jaar vervangen te worden, om zo de kwaliteit en juiste werking te garanderen. U kunt de levensduur van het sanitair verlengen door deze van het juiste onderhoud te voorzien. Is het tijd om nieuw sanitair te kopen? Kijk dan eerst eens naar het aanbod van outletshops uit de regio Utrecht. Hier vindt u goedkope producten tegen aantrekkelijke prijzen, waardoor u aanzienlijk op de investering kunt besparen. Mocht u geen badkamermeubels of sanitair vinden kunt u kijken wat bij de vakman mogelijk is. Bij een aantal specialisten is het zelfs mogelijk om uw sanitair of de badkamermeubelen op maat te laten ontwikkelen.

Sanitair reparatie

Wanneer er sprake is van een lekkage aan uw sanitair, schakel dan met spoed een loodgieter uit Utrecht in. Een reparatie is noodzakelijk en voorkomt grotere waterschade. Bovendien zorgt de noodzakelijke reparatie ervoor dat u zo spoedig mogelijk weer gebruik kunt maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. Denk bij een reparatie bijvoorbeeld aan het herstellen van het voeg- en kitwerk in de badkamer of het repareren van een lekkend toilet of gootsteen.

installatie sanitair Utrecht

Erkend installateur

De installatie van een verwarmingsketel vereist enige kennis en handigheid. Zo dient de installatie te voldoen aan de regels van de fabrikant, en aan de voorwaarden die door het NEN vastgesteld zijn. Hieronder vallen diverse voorwaarden zoals de juiste aansluiting van de rookgasafvoer om koolmonoxide problemen te voorkomen, en het overlaten van genoeg ruimte om het apparaat, voor reparatie en onderhoud. Ook voor de installatie van de douche gelden verschillende regels. Met name het onderscheid tussen de afvoerbuizen en waterleiding moet goed aangehouden worden. Wij bieden u met alle plezier meer informatie of praktische ondersteuning aan!

Hoe vindt u een goede loodgieter?

Als u een loodgieter inschakelt dan wilt u natuurlijk een ervaren en erkend loodgieter inschakelen die vakwerk aflevert. Weet u door het ruime aanbod aan specialisten in Utrecht niet waar u moet beginnen? Let dan allereerst op het algemene certificaat van UNETO-VNI. Dit geeft aan dat de vakman over alle benodigde diploma’s beschikt. Vraag uw vrienden, familie of kennissen of zij ervaring hebben met de werkzaamheden van de loodgieter uit Utrecht en ga na of het loodgietersbedrijf in het bezit is van een aantal keurmerken.

Lekdetectie technieken

Wanneer u een lekkage in uw woning vermoedt, raden wij u aan om een erkend loodgietersbedrijf in te schakelen voor een professionele lekdetectie. Afhankelijk van de lekkage maakt een loodgieter voornamelijk gebruik van een drietal lekdetectie technieken. Eén van de meest gebruikte lekdetectie technieken is thermografie. Deze techniek werkt op basis van warmtebeelden. Wanneer er water uit uw vloerverwarming of waterleiding lekt dan zorgt dit voor temperatuurverschillen. De plek rondom het lek is de muur of grond een stuk kouder. Met behulp van een speciale warmtecamera is deze plek voor een loodgieter eenvoudig op te sporen. Het breekwerk wordt met deze lekdetectie techniek beperkt tot de precies locatie van het lek, wat een hoop onnodige kosten voorkomt.

Een tweede veel gebruikte techniek is rookgasdetectie. Deze lekdetectie methode passen loodgieters voornamelijk toe bij daklekkages, maar ook bij een lek in de riolering gebruikt men deze techniek. In de riolering of onder de dakbedekking wordt rook gespoten. Op deze manier is het erg eenvoudig te achterhalen waar het gat zit, omdat dit de plek is waar de rook naar buiten komt. Een techniek die hier op lijkt is ultrasoon lekdetectie. Van binnenuit zend men een ultrasoon geluid uit, dat met het blote oor niet te horen is. Met de juiste apparatuur kan de loodgieter uit Utrecht achterhalen waar het geluid wordt opgepikt: dit is de locatie van het lek.

lekdetectie technieken Utrecht
afvoer ontstoppen Utrecht

Zelf sifon vervangen

De sifon, ook wel zwanehals genoemd, is een onderdeel van de afvoer dat gebruikt wordt om stankoverlast te voorkomen. In de sifon staat een laagje water waarmee de afvoer wordt afgesloten. Doordat de meeste sifons een U vorm hebben, blijven hier vaak eten- en vetresten in hangen die voor een verstopping kunnen zorgen. Door de sifon te reinigen zorgt u ervoor dat de gootsteen weer goed doorloopt. Na verloop van tijd zal de zwanehals echter dermate versleten zijn dat deze binnen korte tijd weer verstopt raakt. In dat geval is het nodig om deze te vervangen. Met onderstaand stappenplan van de specialisten van het loodgietersbedrijf wordt het vervangen van de sifon zeer eenvoudig, en geniet u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort.

 • Stap 1. Zet een emmer onder de afvoer om eventueel water en vuil op te vangen.
 • Stap 2. Schroef de sifon los. Let hierbij goed op hoe de diverse onderdelen in elkaar zijn gezet.
 • Stap 3. Meet de sifon op en schaf een nieuwe aan in dezelfde afmetingen. Vooral de diameter is hierbij belangrijk.
 • Stap 4. Plaats de nieuwe zwanehals. Met name de plaatsing van de rubberen ringen is hierbij van belang. Deze zullen lekkages voorkomen. Laat water voluit door de afvoer stromen en controleer of er geen lek optreedt.

Zelf waterlekkage opsporen

Het opsporen van waterlekkages in en om huis is een klus waarvoor u in veel gevallen de hulp van een erkend loodgieter nodig hebt. Deze kan met behulp van één van de vele lekdetectie technieken snel en vakkundig het lek achterhalen zonder hiervoor hak- en breekwerk te hoeven uitvoeren. Wilt u graag besparen op de kosten voor het vinden van de lekkage? Dan zijn er een aantal zaken die u kunt controleren voordat u contact opneem met een loodgietersbedrijf in Utrecht. Zo adviseren wij om de zichtbare waterleidingen te controleren op eventuele condens, of schimmel en houtrot op de muren erachter. Een volgende stap die u kunt nemen is het controleren van de voegen en kitranden in de douche en keuken. Brokkelende voegen zijn een teken van vochtproblemen. Een laatste checkpunt zijn de rozetten in de douche. Het kan zijn dat deze door verloop van tijd slijten of enigszins losraken. Door nieuwe rozetten te plaatsen of deze vast te draaien is het mogelijk het lek te verhelpen.

Lekkage gevonden, wat kunt u zelf doen?

Als het lek is gevonden dan moet er natuurlijk iets worden gedaan om dit op te lossen. Het belangrijkste is dat u bij lekkages eerst de hoofdkraan uitdraait. Hierdoor wordt het lek niet verholpen, maar voorkomt u wel verdere wateroverlast. Daarnaast is het belangrijk om de oorzaak voor het lek te vinden. Is dit het gevolg van een versleten waterleiding, is de afvoer verstopt of is een aansluiting niet goed dichtgedraaid? In dit laatste geval is de oplossing eenvoudig, en kunt u dit zelf snel en vakkundig oplossen. Voor andere zaken is het verstandig de hulp van een erkend loodgieter in te roepen. Is het probleem verholpen? Dan moeten natuurlijk de beschadigingen worden hersteld. Met behulp van kit herstelt u gemakkelijk de kitranden, zonder dat u hiervoor hoge kosten hoeft te betalen. Ook het ontstoppen van de een afvoer of het reinigen van de sifon van de gootsteen is snel en gemakkelijk zelf uit te voeren. Op deze pagina vindt u een stappenplan om zelf deze klussen te klaren zonder tussenkomst van een loodgieter.

Zelf gootsteen ontstoppen

Een laatste klus op het gebied van de loodgieterswerken die u zelf uit kunt voeren is het ontstoppen van de gootsteen. Een verstopte gootsteenafvoer is één van de meest gehoorde klachten bij het loodgietersbedrijf in Utrecht. Toch is het relatief eenvoudig om een dergelijke verstopping te verhelpen. Volg het onderstaande stappenplan, en wij garanderen dat u snel profiteert van een aangenaam wooncomfort met een ontstopte gootsteen.

 • Stap 1. De meest eenvoudige oplossing is het gebruik van een standaard plopper. Plaats het rubberen gedeelte volledig over het afvoer putje en druk deze stevig in zodat hij vastzit. Beweeg daarna de plopper een aantal keer stevig omhoog, zonder dat het rubberen gedeelte losraakt. Dit geeft het beste effect.
 • Stap 2. Een andere methode is het doorspoelen van een mengsel van soda en azijn. Dit zal met elkaar reageren en daarmee worden verschillende soorten vuil snel verwijderd. Hebt u geen soda en azijn in huis, maar wel koffiedik of cola? Ook dit kan het gewenste resultaat opleveren.
sifon lekt Utrecht
 • Stap 3. Het is tevens mogelijk om een chemisch reinigingsmiddel toe te passen. Let hierbij wel op, een aantal middelen zijn schadelijk voor het milieu.
 • Stap 4. Reinig de sifon, of vervang deze wanneer een reiniging niet meer mogelijk is.
 • Stap 5. Maak gebruik van een ontstoppingsveer. Deze is te huren bij de meeste bouwmarkten in de regio. Lees goed de gebruiksaanwijzing om verdere beschadiging aan de afvoer te voorkomen.
loodgietersbedrijf voor spoedklussen Utrecht

Goedkope loodgieter nodig? Direct contact!

Wanneer u op zoek bent naar een erkend loodgieter uit Utrecht dan hoeft u niet verder te zoeken. Via het netwerk van Loodgieter Nu komt u snel in verbinding met erkend vakman uit uw regio. Wij garanderen dat u altijd vakkundig zult worden geholpen tegen een aantrekkelijke prijs. Al onze werknemers zijn uitstekend gediplomeerd en hebben ruime ervaring binnen het vakgebied. Wilt u meer weten over de klussen die wij voor u uit kunnen voeren? Hebt u vragen over de kosten voor het onderhoud van het riool? Via het contactformulier vraagt u zeer eenvoudig een geheel vrijblijvende offerte op. Liever direct contact? Bel: 085 500 1643! Wij helpen u graag.

Met spoed een loodgieter nodig? Bel direct met 085 500 1643!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar indien u op zoek bent naar een erkend loodgietersbedrijf.

Werkgebied

Klantervaringen

Ik zag een natte plek op het plafond, daarboven is onze badkamer gesitueerd. Direct een loodgieter ingeschakeld om te achterhalen wat de oorzaak was. Bleek een kitrand lek te zijn. Goed opgelost.
Chantal de Brij, Utrecht
Na een heftige regenbui zag ik dat het water van onze platte dak niet wegliep. Eenmaal aangekomen in de garage zag ik het ook op een plek druppen. Emmer eronder en snel de loodgieter gebeld. Keurig en snel verholpen.
Jelmer Steegma, Utrecht
Na de aankoop van onze nieuwe woning wouden we het sanitair in de badkamer vernieuwen. Beiden zijn we niet zo handig dus via deze site in contact gekomen met een installateur. Leuk initiatief!
Sarah van het Hart, Utrecht
Ik was op zoek naar een goedkope loodgieter voor het aanleggen en aansluiten van een waterleiding en buitenkraan. Snelle service, scherpe prijs en duidelijke communicatie.
Robbert de Bruyne, Utrecht
Nu het van het koude weer is en de verwarming weer aan moet, hebben we gemerkt dat er af een toe een storing verschijnt op de display van onze Vaillant hr-ketel. Goed opgelost door deze vaklui!
Sander Janssen, Utrecht

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Utrecht. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden u een landelijke dekking. Er is dus altijd een vestiging van ons bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Wij leveren nagenoeg alle merken