Loodgieter Friesland

loodgieter Friesland

Heeft uw dak een lekkage opgelopen tijdens een storm? Of heeft u problemen met uw sanitair? Schakel dan een loodgieter uit Friesland in. Een loodgieter is breed inzetbaar en kan daardoor veel problemen voor u oplossen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u offertes aanvragen voor de diensten van een loodgietersbedrijf uit Friesland? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het offerteformulier. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Wel zo gemakkelijk indien u met spoed een vakman nodig heeft.

Spoedklus? 24-uurs service

Is uw verwarming kapot, riolering verstopt of lekt uw dak? Wacht niet langer en neem direct contact op met een erkend loodgieter uit Friesland. Als u een vakman uit ons netwerk in Friesland inschakelt, dan bent u ervan verzekerd dat de werkzaamheden van hoge kwaliteit zijn. Vul het offerteformulier zo volledig mogelijk in. Wij sturen u dan een aantal vrijblijvende offertes op maat. Heeft u met spoed hulp nodig van een loodgietersbedrijf? Vraag dan een terugbelverzoek aan. Een loodgieter uit Friesland zal u dan zo snel mogelijk terugbellen voor het maken van een afspraak.

Offerteformulier

Na versturen van het formulier ontvangt u gratis maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)


Terugbelverzoek

Werkzaamheden van een loodgietersbedrijf

Elk bedrijf dat bij ons is aangesloten, is een allround loodgietersbedrijf. U kunt bij één van de specialisten terecht voor alle klussen die te maken hebben met warmte en water. De meest voorkomende klussen zijn:

 • Lekdetectie en reparatie van een lekkage
 • Installatie en reparatie van witgoed en sanitair
 • Het aanleggen en onderhouden van gas-, waterleidingen en riolering
 • CV-service en CV-ketel installatie
 • Verstoppingen van riolering en waterafvoer oplossen
 • Dakdekker werkzaamheden
 • Ontstoppen van uw afvoer

Staat uw klus hier niet bij? Vraag dan toch eens naar de mogelijkheden. Wij helpen u uit de brand!

Lekkage?

Als u last heeft van een lekkage, dan is het van groot belang dat u het lek zo snel mogelijk laat repareren door een erkende loodgieter uit Friesland. Zo voorkomt u extra schade aan uw huis en inboedel. Wateroverlast zal namelijk veel schade veroorzaken! Lekkages in en om het huis ontstaan over het algemeen door slijtage van de waterleidingen. In de meeste gevallen is een lek dan ook niet te voorkomen. Eén van de specialisten uit Friesland helpt u graag met het opsporen en verhelpen van een lek. Dankzij innovatieve opsporingstechnieken wordt daarmee onnodig hak- en breekwerk vermeden.

Verstopping?

Een verstopping in huis brengt vele ongemakken met zich mee. Zo zorgt een verstopt toilet ervoor dat u de WC tijdelijk niet kunt gebruiken. Wanneer uw gootsteen verstopt raakt, dan zorgt het water en achterblijvende etensresten bovendien voor vieze luchtjes in huis. Het verhelpen van een verstopping brengt in sommige gevallen een aantal problemen met zich mee. Is er spoed bij de klus? Laat dan een terugbelverzoek achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld door één van de loodgieters uit Friesland. De vakman is ervaren in het oplossen van verstoppingen en verhelpt deze snel.

daklekkage Friesland

Dakdekker

Een dakdekker kan verschillende taken op het gebied van dakonderhoud voor u uitvoeren. Denk hierbij aan het opsporen en verhelpen van een daklekkage, het vervangen van een beschadigde dakbedekking, of het reinigen van dakgoten en regenpijpen. Met name wanneer u te maken heeft met een daklekkage, dan is het van belang dat u zo snel als het kan contact opneemt met een ervaren dakdekker. Daarmee voorkomt u vervelende gevolgen zoals houtrot.

Bekijk de checklist op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie voor het vinden van een betrouwbare dakdekker.

lekkage Friesland

Daklekkage

Een daklekkage is enorm vervelend en moet zo snel mogelijk verholpen worden. Ook dit kan een specialist uit Friesland voor u doen. Met behulp van geavanceerde lekdetectie technieken zal hij de exacte locatie van het lek in korte tijd opsporen, zodat u snel weer profiteert van een optimale bescherming van uw huis.

Een daklekkage komt voornamelijk voor bij platte daken, maar ook bij een hellend dak is het mogelijk dat er na verloop van tijd een lekkage ontstaat. Om een lek te voorkomen laat u tijdig een dakinspectie uitvoeren.

sanitair Friesland

Sanitair

Onder het sanitair verstaan wij diverse zaken in de badkamer, zoals een douche, toilet of wastafel. Om het gebruiksgemak en comfort van uw badkamer hoog te houden, is het aan te raden uw sanitair gemiddeld eens in de 15 jaar te vervangen. Daarmee bespaart u onder andere op het waterverbruik, en vermindert u tevens de kans op verstoppingen en lekkages van de waterleiding.

De specialisten uit ons netwerk adviseren daarom om bij de noodzaak voor een reparatie of renovatie niet te lang te wachten met het inschakelen van een expert.

Gratis offertes

Loodgieter uit Friesland gezocht voor het installeren van nieuw sanitair?

Een loodgietersbedrijf uit ons netwerk helpt u graag! Vergelijk offertes en bespaar tot 30%.
Gratis offertes
sanitair installeren

Installatie van sanitair

Met nieuw sanitair geeft u uw badkamer of toilet een compleet andere uitstraling. Heeft u nieuw sanitair aangeschaft? Wij raden u aan om dit te laten installeren door een erkend loodgieter. Bij de installatie van sanitair is het namelijk erg belangrijk dat de waterafvoer en –toevoer goed worden aangesloten. Indien dit niet goed gedaan wordt, dan is er een grote kans dat er een lek ontstaat. De kosten van een reparatie liggen hoger dan de kosten voor de installatie van uw sanitair.

CV-service

CV-service

Een verwarming heeft onderhoud nodig. Onder dit onderhoud verstaan wij onder andere het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van de waterdruk. Daarnaast dient de verwarming echter regelmatig te worden nagekeken door een vakman. Deze kan onder meer diverse onderdelen in de ketel controleren op beschadigingen en slijtage om zo storingen in de toekomst te voorkomen. Via de cv-service van de professionals uit ons netwerkt, profiteert u niet alleen van regelmatig onderhoud, maar behoud u ook de fabrieksgarantie op de verwarmingsketel.

CV onderhoud

CV onderhoud

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw CV-installatie. Sommige delen van het onderhoud zult u moeten uitbesteden aan een professionele CV-service, maar er is tevens onderhoud dat u zelf kan uitvoeren. Bijvoorbeeld het bijvullen van de CV-ketel. Wacht hiervoor tot de CV-installatie voldoende is afgekoeld en maak gebruik van een vulslang. Vul de slang met water en sluit hem daarna aan op de vulkraan. Draai de vulkraan weer dicht als de waterdruk op bijna 2 bar staat, nu heeft u de CV-ketel succesvol gevuld.

riolering

Riolering

Naast de standaard rioolwerkzaamheden zoals het ontstoppen van de riolering en het schoonmaken van rioleringsbuizen voeren onze medewerkers diverse andere taken uit rondom de riolering.

Zo kunnen zij nieuwe rioleringsbuizen aanleggen, of het riool controleren op beschadigingen en slijtage. Hiervoor gebruiken zij een methode genaamd endoscopie: een kleine camera wordt het riool ingebracht, en via de videobeelden wordt achterhaald waar eventuele problemen zich voordoen.

Pas wanneer een probleem is ontdekt, zal men de vloer of grond openbreken om de rioolbuis te vervangen. De kosten voor een dergelijke klus zijn afhankelijk van diverse factoren.

riool verstopt

Riool ontstoppen

Door vervuiling kan het voorkomen dat uw riool verstopt raakt. Door ophopingen van vet en vervuiling wordt de diameter van het riool namelijk steeds smaller, waardoor het water minder makkelijk wegstroomt. Als gevolg hiervan kunnen er blokkades ontstaan. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf door middel van een trekveer of ontstopper de blokkade los te krijgen. Lukt dit niet? Dan raden wij u aan contact op te nemen met een loodgieter uit Friesland.

WC-verstopt
Een verstopt toilet is iets dat iedereen overkomt. In de meeste gevallen is het gelukkig zelf eenvoudig te ontstoppen, maar in sommige situaties lukt het niet om de verstopping zelfstandig te verhelpen. Wellicht heeft dit te maken met een grote blokkade in de afvoer, maar het kan ook voorkomen dat een verstopping in het riool de boosdoener is.

Afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer komt regelmatig voor. In de afvoer van de gootsteen blijven etensresten zitten, door haren en vuil raakt de afvoer van de douche verstopt en een verstopt toilet kan vele verschillende oorzaken hebben.

Voor het ontstoppen van een afvoer kunt u onder meer gebruik maken van een trekveer en ontstopper.

Als dit niet werkt, dan heeft de zwaartekracht vaak ook een goed effect. Laat een emmer water van een hoogte in de toilet storten. Vaak zorgt dit ervoor dat de blokkade los schiet.

lekdetectie

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages hoeft niet perse moeilijk te zijn, en kunt u in een aantal gevallen eenvoudig zelf uitvoeren. Wanneer uw radiator lekt, bijvoorbeeld. In sommige gevallen is het echter nodig om de hulp van een erkend loodgietersbedrijf in te schakelen. Bij een waterlekkage in de waterleiding is het detecteren enorm lastig, omdat het leidingstelsel volledig is weggewerkt in uw muren of vloeren. In dit geval wilt u breekwerk zoveel mogelijk voorkomen. De professionals kunnen in dit geval met behulp van geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie de exacte locatie van het lek achterhalen. Hierna zullen zij u helpen met het oplossen van het probleem. Methoden die een loodgieter meestal gebruikt voor lekdetectie, zijn rookgasdetectie, ultrasoon detectie en thermografie. Hiernaast zijn nog andere technieken, zoals middels een rioolcamera, die ingezet worden indien nodig. Al deze technieken vereisen vrijwel geen hak- en breekwerk, waardoor grote schade voorkomen wordt.

ontstoppingsbedrijf Friesland

Ontstoppingsbedrijf

Menig loodgieter staat u met plezier bij met het onderhoud en de installatie of reparatie van het riool of sanitair. Hij helpt u daarnaast graag bij het ontstoppen van de riolering, de gootsteen of de afvoer. Heeft u een vervelende verstopping in huis? Twijfel dan niet om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Voordat u de hulp van een erkend loodgieter inschakelt, raden wij u aan om het probleem eerst zelf op te lossen. Dit kan u veel geld schelen wanneer u uw toilet of douche met spoed gerepareerd wilt hebben. Een verstopping lost u met verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes op. Een mengsel van soda en azijn kan ervoor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Als dit niet het gewenste effect heeft kunt u aan de slag met het doorspoelen van koffiedik of het gebruik van een standaard ontstopper. Lukt het ondanks deze tips niet om de verstopping te verhelpen? Dan is het waarschijnlijk noodzakelijk dat een loodgietersbedrijf uit Friesland langskomt om het probleem te verhelpen.

CV ketel installeren in Friesland

Installatie CV-ketel

Heeft u een nieuwe verwarmingsketel aangeschaft? Dan raden wij u aan deze te laten installeren door een installateur van een erkend loodgietersbedrijf. Voor uw eigen veiligheid is het namelijk belangrijk dat de ketel goed is aangesloten. Als de rookgasafvoer bijvoorbeeld niet goed werkt, zullen alle gassen die vrijkomen in uw woning belanden. Dit brengt, in het geval van koolstofmonoxide, levensgevaarlijke situaties met zich mee. De installatie start met het demonteren van uw oude ketel. Hierna plaatst de installateur de nieuwe verwarmingsketel en wordt alles aangesloten.

erkende CV-installateur Friesland

Erkende installateurs

Een slecht aangesloten CV-ketel is levensgevaarlijk. Daarom is het in de toekomst verplicht om gasketels te laten installeren door erkende installateurs. Deze maatregel gaat waarschijnlijk vanaf 2019 in en is bedoeld om koolmonoxidevergiftiging tegen te gaan. Wanneer u via ons netwerk een installateur inschakelt, bent u verzekerd van professionele hulp. Ieder loodgietersbedrijf dat bij ons is aangesloten wordt uitgebreid getest op kwaliteit en prijs. Zo garanderen wij u de beste service tegen de laagste prijzen.

zelf lekkage verhelpen

Zelf lekkage opsporen

Vermoedt u dat er ergens in de douche sprake is van een lekkage? Dan is het zaak om deze spoedig op te sporen. Wanneer er een gaatje zit in de waterleiding, dan kan dit enkel gevonden worden met behulp van geavanceerde lekdetectie technieken. Zit het probleem ergens anders, dan is het met een aantal stappen zelf te onderzoeken. Onze experts uit Friesland hebben een speciaal stappenplan voor u opgesteld.

 • Stap 1. Begin met het controleren van de tegels en voegen. Tik op de tegels om te horen of hier een probleem mee is: als een tegel anders klinkt dan zal hier waarschijnlijk ruimte achter zitten en daarmee de kans op lekkage vergroten. Met een aardappelmesje kunt u bovendien de voegen testen. Als een voeg brokkelt, dan is deze vochtig (geweest).
 • Stap 2. Controleer daarna de kitranden. Dit kan eveneens met een aardappelmesje of schroevendraaier.
 • Stap 3. Hebt u de lekkage nog niet gevonden? Kijk dan bij de douchekraan en de rozetten. Zijn deze goed aangesloten op de muur? Of zit er enige ruimte tussen. Eventueel kan het nodig zijn om deze aan te draaien of opnieuw te installeren.

Zelf kraan vervangen

Wanneer de kraan verkalkt is, dan kunt u proberen om deze te ontkalken. Als dat geen effect heeft, dan is het vervangen van de douche- of keukenkraan de enige oplossing. Gelukkig is het niet heel ingewikkeld om een kraan te vervangen. Wilt u dit zelf uitvoeren? Zorg er dan wel voor dat u voordat u de klus begint de hoofdkraan afsluit. Gaat u de douchekraan vernieuwen en kiest u voor een thermostaatkraan? Dan wordt de klus wel wat ingewikkelder. Wanneer u eerst nog geen thermostaatkraan had, dan moeten bijvoorbeeld extra leidingen worden aangelegd. Hebt u niet zoveel ervaring met het klussen? Overweeg dan om voor dit gedeelte de hulp van een erkend vakman uit Friesland in te schakelen.

Zelf afvoer ontstoppen

Het ontstoppen van de afvoer is eveneens een taak waarvoor u niet direct de hulp van een ervaren loodgieter nodig hebt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de afvoer te ontstoppen met behulp van een mengsel van soda en azijn. Wanneer dit mengsel geen effect heeft, dan zijn er verschillende chemische ontstoppingsmiddelen die een verstopping kunnen verhelpen. Een andere oplossing is het loskoppelen van de sifon, en deze te ontstoppen. Bovendien kunt u vanaf de bovenzijde van de buis dan met een stokje kijken of het mogelijk is een diepere verstopping door te prikken. Pas wanneer dit alles geen resultaat biedt, kunt u overwegen een specialist in te schakelen. Deze zal dan met een speciale ontstoppingsveer ervoor zorgen dat het water weer wegloopt.

Zelf wasmachine aansluiten

Bent u net verhuisd of hebt u een nieuwe wasmachine besteld? Dan kan het aardig in kosten schelen wanneer u eigenhandig de wasmachine kunt aansluiten. Dit is een klus die enige handigheid vereist, maar die met het stappenplan dat wij voor u hebben opgesteld, goed kan worden uitgevoerd.

 • Stap 1. Zet een lekbak op de plaats voor de wasmachine. Dergelijke lekbakken zijn verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt. Eventueel kunt u hier ook een anti-tril matje onder plaatsen.
 • Stap 2. Prepareer de wasmachine. Zet deze zo dicht mogelijk bij de lekbak, en haal de schroeven uit de trommel.
 • Stap 3. Sluit dan eerst de aanvoerleiding aan. Deze draait u eerst vast aan de achterzijde van de machine (meestal rechts bovenin). Daarna moet u het andere eind op de kraan monteren. Wij adviseren om hier teflontape voor te gebruiken om te voorkomen dat de slang weer losschiet.
 • Stap 4. Draai de kraan open om te controleren of deze niet lekt.
 • Stap 5. Sluit daarna de afvoerleiding aan. Hiervoor moet u eerst de wasmachine op zijn plek zetten. De afvoerleiding is vaak al gemonteerd op de wasmachine, maar wordt ook los geleverd. Als de afvoerleiding niet lang genoeg is, kunt u bij een bouwmarkt een langere variant aanvragen.
wasmachine aansluiten
 • Stap 6. U kunt een steunbeugel monteren om de afvoerslang langs te leiden.
 • Stap 7. Plaats een dopje op de afvoerleiding en hang deze in de afvoerbuis.
 • Stap 8. Zet daarna de machine waterpas. Stop de stekker in het stopcontact en leg een waterpas op de bovenkant van het apparaat. Door de voetjes te verstellen zet u de machine waterpas en voorkomt u lekkage.
 • Stap 9. Haal tot slot nog wel weer het dopje uit de afvoerleiding.

Kosten loodgieter

Veel klanten vragen ons naar de kosten van een loodgieter uit Friesland. Het is in sommige gevallen echter lastig een indicatie te geven, omdat de kosten per klus verschillen. Doorgaans betaalt u het loodgietersbedrijf een vaste prijs per uur. Dit ligt gemiddeld tussen de €40,- en €70,- per uur. Hiernaast worden er in de meeste gevallen voorrijkosten van ongeveer €0,10 per kilometer verrekend. Heeft u met spoed de hulp van een loodgieter nodig, bijvoorbeeld bij een lekkage van de waterleiding? Dan kunnen de kosten, afhankelijk van de dag en het tijdstip, hoger liggen. In het weekend en in de avonden zal u een toeslag moeten betalen.

Goedkope loodgieter nodig? Offertes!

Bent u benieuwd naar wat een loodgieter of dakdekker van ons bedrijf in Friesland voor u kan betekenen? Wilt u graag weten wat u moet doen om het onderhoud van uw verwarming te optimaliseren? Hebt u vragen over de kosten, of ontvangt u graag een exacte prijsindicatie? Wij helpen u graag verder! Als u in het offerteformulier uw wensen en voorwaarden invult, zorgen wij ervoor dat u geheel gratis een aantal vrijblijvende offertes ontvangt, die u zelf kunt vergelijken op basis van uw budget en eisen. Vervolgens kiest u een loodgietersbedrijf dat aan uw wensen voldoet. Zit er geen geschikt loodgietersbedrijf tussen de selectie van offertes die wij u toegestuurd hebben? Dan zit u nergens aan vast!

Offertes vergelijken

Met spoed een loodgieter nodig? Maak gebruik van de 24/7 service!

Wij staan dag en nacht voor u klaar indien u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf. Geheel vrijblijvende offertes!
Offertes vergelijken

Werkgebied

Klantervaringen

Door de storm van afgelopen weekend waren er een aantal dakpannen gesneuveld. Gelukkig werd het snel gerepareerd door het loodgietersbedrijf zodat een daklekkage is voorkomen.
Jesper van Kommer, Friesland
Vorige week raakte ons toilet verstopt. Erg vervelend, zeker omdat we dit weekend gasten verwachtten. De mensen van het loodgietersbedrijf waren gelukkig snel ter plaatse en hebben het gerepareerd. De visite kon dus toch nog komen.
Daan Koopmans, Friesland
Wij wonen op een oude boerderij uit de jaren 1920. Afgelopen jaar vonden we het hoog tijd om een CV te laten installeren. De oude gaskachel was echt aan toe aan vervanging. De mensen van Loodgieter Nu hebben goed geadviseerd en de ketel ook direct geplaatst. Wat een service!
Brigitte van Loon, Friesland
De badkamer was toe aan een renovatie. Wij vinden het belangrijk klussen als deze uit te besteden aan een lokaal loodgietersbedrijf. Via Loodgieter Nu vonden wij een bedrijf uit de buurt die alles voor ons heeft geïnstalleerd. Erg makkelijk.
A. Overberg , Friesland
We kwamen thuis na een weekje vakantie en constateerden een lekkage aan ons dak. Snel een loodgietersbedrijf ingeschakeld via deze service. Goed geholpen en de prijs viel alles mee!
M. De Wacht, Friesland

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Friesland. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden een landelijke dekking. Er is dus altijd een specialist bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Onze specialisten leveren nagenoeg alle merken