Loodgieter Drenthe

Op zoek naar een professioneel loodgietersbedrijf in Drenthe? Dan bent u bij de monteurs van Loodgieter Nu aan het juiste adres. Heeft u een vervelende lekkage die verholpen moet worden of dient er een nieuwe riolering of CV-ketel geplaatst te worden? Neem dan contact met ons op via 085 500 1640. U krijgt dan direct een vakkundige monteur aan de lijn.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U krijgt direct een vakman aan de lijn die u adviseert over de mogelijkheden en prijzen. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

085 500 1640
loodgieter Drenthe

Contactformulier

Klik en bel!

085 500 1640

Erkend loodgietersbedrijf

Sommige lekkages zijn lastig op te sporen. Dan is het van belang dat u een erkend loodgietersbedrijf inschakelt voor lekdetectie. Al onze monteurs hebben jarenlange ervaring en beschikken over alle benodigde papieren. Op deze manier weet u zeker dat de lekkage op de juiste manier wordt verholpen en de verwarming wordt gerepareerd.

24/7 service bij spoed

Een daklekkage kan zomaar gebeuren. Ga niet zomaar zelf het dak op, maar schakel een loodgieter uit Drenthe in. Dankzij onze 24/7 spoedservice is er in 99% van de gevallen binnen 1 uur een monteur ter plaatse en wordt het probleem zo snel mogelijk verholpen. Onze CV-service is dag en nacht bereikbaar via ons telefoonnummer 085 500 1640.

Diensten loodgieter Drenthe

Schakel het loodgietersbedrijf uit Drenthe in voor alle mogelijke loodgieterwerkzaamheden in en rondom uw woning. Voor de volledigheid hebben wij hieronder een aantal van onze meest uitgevoerde werkzaamheden opgesomd. Wij garanderen dat u bij ons altijd snel en vakkundig wordt geholpen.

 • Lekkage verhelpen
 • Riolering aanleg en verstopping verhelpen
 • Installatie, reparatie en onderhoud CV-ketel
 • Dakdekker werkzaamheden
 • Installatie van sanitair

Lekkage verhelpen

Heeft u te maken met een lekkage in of rond uw huis? In dat geval is het namelijk belangrijk dat u met spoed contact opneemt met een loodgietersbedrijf uit Drenthe. Door een lekdetectie en een reparatie uit te stellen vergroot u de schade waardoor de kosten verder zullen oplopen. U krijgt te maken met waterschade zoals lelijke vochtplekken op uw muren of plafonds, de luchtvochtigheid in huis zal stijgen en u loopt een groot risico op schimmelvorming. Dit is erg nadelig voor zowel uw wooncomfort als uw gezondheid. Het verwijderen van de vochtplekken en schimmel heeft bovendien enkel effect als u ook de oorzaak van het lek laat opsporen en repareren.

Direct contact

Wilt u weten wat installatie van een nieuwe riolering of sanitair kost of wilt u zo spoedig mogelijk uw dak laten repareren door een erkend loodgietersbedrijf? 24 uur per dag staat er een vakman van Loodgieter Nu voor u klaar. Bel 085 500 1640 en krijg direct een vakman aan de lijn. Wenst u een prijsopgave voor een grotere klus? Maak uw wensen geheel vrijblijvend kenbaar door het contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Onze loodgieter uit Drenthe neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

lekkage Drenthe

Lekkage

Wanneer u te maken krijgt met een lekkage van het riool of het dak, dan dient deze zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Hoe sneller u het lek wordt opgelost, hoe minder schade zoals vochtplekken of schimmel zal ontstaan. Een loodgieter uit ons netwerk kan u snel en vakkundig helpen met zowel het opsporen als het repareren van de lekkage. Dankzij onze innovatieve technieken komt hier weinig hak- en breekwerk bij kijken. Wij helpen u graag.

Lekkage opsporen

Merkt u vochtplekken op het plafond of op de muur en weet u niet waar het lek zit? Een lekdetectie is zonder professionele apparatuur erg lastig. Bij een lek loopt het water namelijk naar het laagste punt, waardoor het lek niet perse op dezelfde plek is als waar de vochtplekken verschijnen. Een veelvoorkomende locatie van lekkages is de badkamer. Dit is een erg natte ruimte en wanneer de kitranden versleten zijn of het voegwerk kapot is, dan zal het plafond of de muur het water opnemen.

problemen met de riolering

Riolering

Een verstopt riool kan op diverse manieren ontstaan, waaronder het doorspoelen van teveel toiletpapier of etensresten. Een verstopte riolering is erg vervelend doordat u het toilet niet meer kunt gebruiken, maar ook door de nare luchtjes die ontstaan. Een loodgietersbedrijf uit Drenthe kan ervoor zorgen dat het sanitair snel weer in optimale staat verkeert. Daarnaast is het mogelijk om het riool te laten controleren met behulp van camera-inspectie.

Afvoer verstopt

Zit uw afvoer verstopt? Grote kans dat u dit vaker overkomt. In Drenthe gebeurt het namelijk regelmatig dat de afvoer niet meer goed doorloopt. De afvoer in de gootsteen zit al snel verstopt door vuil en etensresten en de afvoer in de badkamer raakt vaak verstopt door haar en vuil. Een verstopte afvoer zorgt ervoor dat u uw sanitair tijdelijk niet kunt gebruiken en zorgt bovendien voor nare luchtjes in huis. Een loodgieter of ontstoppingsbedrijf uit Drenthe kan de afvoer voor u in korte tijd ontstoppen.

verwarming service Drenthe

CV-service

Bij problemen met de verwarming zoals een storing van de ketel, een probleem met de waterdruk of borrelende radiatoren, zijn er een aantal zaken die u zelf kunt uitvoeren. Probeer bijvoorbeeld zelf de waterdruk bij te vullen, of ontlucht de radiatoren. Heeft dit geen effect, dan is het handig om contact op te nemen met een loodgieter via 085 500 1640. De loodgieter kan u helpen met het onderhoud van de cv-ketel, en desnoods de installatie vervangen door een nieuw exemplaar.

CV-ketel storing

Als uw verwarming in huis koud blijft en u geen warm water heeft, dan is de kans groot dat de CV-ketel een storing aangeeft. Voordat u hiervoor contact opneemt met een loodgietersbedrijf kunt u proberen de storing zelf te verhelpen. Controleer bijvoorbeeld eerst of alle zekeringen nog werken en de stekker van de cv-ketel in het stopcontact zit. Check daarna of de druk tussen de 1,5 en 2 bar ligt en ga na of u de verwarming moet ontluchten.

Direct Contact

Met spoed op zoek naar een loodgieter uit Drenthe?

Maak dan gebruik van onze 24/7 spoed service!
Direct Contact
dakdekker Drenthe

Dakdekker

Vaak krijgen wij van onze klanten uit Drenthe de vraag wat een dakdekker precies voor hun kan betekenen. Feitelijk gezien voert een dakdekker alle verschillende dakwerken uit. Hier vallen onder andere taken onder zoals het repareren van de dakbedekking, het schoonmaken van de dakgoten en het controleren van het dak op een lekkage. Hiervoor gebruikt onze dakdekker verschillende innovatieve technieken zoals het toepassen van rookgasdetectie voor het opsporen van lekkages. Wanneer de lekkage is gevonden, dan zal onze dakdekker de nodige herstelwerkzaamheden uitvoeren, en indien gewenst ook een volledige dakcontrole.

Reparatie dakgoot

Een kapotte dakgoot of dakgoot die verstopt zit heeft mogelijk grote gevolgen. Als het water niet via de regenpijp naar beneden kan bestaat er namelijk de kans dat het water via uw gevel een weg naar binnen vindt. Daarom is het belangrijk om met spoed een reparatie uit te laten voeren. Vaak bestaat de reparatie uit het ontstoppen van de regenpijp maar een loodgieter kan ook een scheur repareren met een speciale kit of pasta.

sanitair Drenthe

Sanitair

Gekeken naar de gemiddelde levensduur van het sanitair, dan zien we dat deze ongeveer 15 jaar mee gaat. Daarna loopt u een verhoogd risico op lekkages en andere problemen. Wilt u graag verzekerd zijn van een optimaal werkende toilet of douche, dan raden wij aan deze periodiek te vervangen. De medewerkers uit het loodgietersbedrijf in Drenthe helpen u graag bij het kiezen voor nieuwe producten, en plaatsen deze tevens graag voor u. Mocht u bij uw sanitair te maken hebben met een probleem, zoals een slecht werkende afvoer, dan adviseren wij om zelf eerst de gootsteen proberen te ontstoppen met een standaard plopper.

Sanitair reparatie

Het is ontzettend vervelend als u geen gebruik kunt maken van uw sanitair. Als uw WC of douche lekt dan raden wij u aan om de hoofdkraan dicht te draaien, zodat er geen extra schade ontstaat. Schakel met spoed een loodgietersbedrijf uit Drenthe in, zodat u nog dezelfde dag weer gebruik kunt maken van uw toilet of gootsteen. Merkt u dat het waterreservoir van uw toilet maar heel langzaam vult of dat het niet goed doorspoelt? Ook dan kan een reparatie van pas komen.

installatie service Drenthe

Erkend installateur

Om er zeker van te zijn dat nieuwe apparaten op de juiste manier werken, is het van belang dat deze goed geïnstalleerd worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de installatie van uw cv-ketel voldoet aan de normen zoals aangegeven door de NEN, of dat uw douchecabine precies aangesloten wordt op het riool en de waterleiding. Wilt u niet zelf uw sanitair of verwarming installeren? Laat dan een loodgieter deze taak voor u uitvoeren. De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied en kunnen u dan ook snel en vakkundig van dienst zijn.

Hoe vindt u een goede loodgieter?

Als u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf uit Drenthe, dan heeft u waarschijnlijk ruime keuze. Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met een ervaren loodgieter? Wij raden u aan om in ieder geval te controleren of de vakman beschikt over de juiste diploma’s. Check ook of hij beschikt over de algemene certificering van UNETO-VNI. Dit geeft een beeld in de kwaliteiten van de loodgieters uit Drenthe. Daarnaast is het verstandig om te zoeken naar recensies of aanbevelingen van vrienden of familie.

Lekdetectie technieken

Vermoedt u een lek in de waterleiding of vloerverwarming? In dat geval is lekdetectie zonder professionele apparatuur enorm lastig. Dat komt omdat de leidingen grotendeels zijn weggewerkt in de vloer of muur. U wilt voorkomen dat u de complete waterleiding bloot moet leggen, schakel daarom een loodgieter uit Drenthe in voor een professionele lekdetectie. Menig loodgieter beschikt over een aantal verschillende lekdetectie technieken, waarvan dit de meest voorkomende methodes zijn:

 • Thermografie
 • Rookgasdetectie
 • Ultrasoon detectie

Bij thermografie maakt de vakman gebruik van warmtebeelden. Door het lekkende water in uw vloer of muur ontstaan er grote warmteverschillen, waardoor het snel duidelijk is wat de locatie van het lek is. Op deze manier hoeft u de muur of vloer alleen op dit stuk open te breken zodat de schade beperkt blijft. Wanneer er sprake is van een daklekkage, kiest het loodgietersbedrijf veelal voor een rookgasdetectie. Hierbij spuiten zij rook onder de dakbedekking, die daarna weer via het lek naar buiten komt. Zo is het opsporen van de locatie erg eenvoudig. Tot slot maakt menig loodgieter gebruik van ultrasoon detectie. Dit gebeurt middels een ultrasoon geluid dat van binnenuit naar buiten wordt gezonden. Buitenaf zoekt de vakman naar een afwijkend signaal. Op de plek waar het geluid afwijkt, zit het lek.

lekdetectie door loodgieter
lek opsporen Drenthe

Zelf waterlekkage opsporen

Waterlekkage is een veel voorkomend probleem, en moet spoedig verholpen worden. Hiervoor is het belangrijk dat u eerst de exacte locatie van het lek achterhaalt. Hiervoor zijn er verschillende technieken geschikt. Onze professionals maken gebruik van diverse technieken voor lekdetectie, die allen weinig hak- en breekwerk vragen. Het laten opsporen van lekkage kan echter heel wat kosten met zich meebrengen. Wilt u kosten besparen? Probeer dan om zelf de plaats van de waterlekkage te vinden. Hoe u dit doet? Volg het onderstaande stappenplan en u vindt hoogstwaarschijnlijk het lek eigenhandig.

 • Stap 1. Ga alle zichtbare waterleidingen bij langs, en controleer deze op condens. Kijk daarnaast tevens of er ergens rondom de waterleidingen houtrot of schimmel is ontstaan. Ook dit zijn indicatoren van lekkage.
 • Stap 2. Check de tegels door hier even op te tikken. Wanneer een tegel hol klinkt, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de waterleiding erachter.
 • Stap 3. Schraap de voegen en kitranden met een aardappelschilmesje. Brokkelende voegen zijn een teken van waterlekkage.
 • Stap 4. Controleer de aansluitingen van de douchekranen en het andere sanitair. Ook hierbij kan lekkage optreden.

Lekkage gevonden, wat kunt u zelf doen?

Wanneer u in de douche een lek heeft gevonden, dan zijn er verschillende zaken die u zelf kunt doen. Het belangrijkste is dat wanneer er sprake is van een lek, het nodig is om zo snel mogelijk de hoofdkraan uit te draaien. Hiermee voorkomt u dat er nog meer water door de lekkende waterleiding loopt, en worden extreme vochtproblemen voorkomen. Nadat u de hoofdkraan hebt uitgeschakeld, dan kunt u kijken welke onderdelen in de douche er door de lekkage beschadigd zijn. U moet een loodgieter inschakelen voor het herstellen van de aan- of afvoerleiding die lekt, maar kitranden of voegen zijn in de meeste gevallen zelf bij te werken. Zorg er altijd wel voor dat u eerst de oorzaak van het probleem aanpakt, voordat u de kitranden en voegen weer bijwerkt.

Zelf gootsteen ontstoppen

Eén van de meest voorkomende oorzaken voor verstopping is het doorspoelen van etensresten en vet door de gootsteen. Dit betekent dat het regelmatig voorkomt dat een gootsteen verstopt raakt. Het ontstoppen van de gootsteen is gelukkig niet heel ingewikkeld. Het enige wat u hier feitelijk voor nodig heeft is een mengsel van soda en azijn. Dit kunt u door de gootsteen spoelen en het zal de meeste vet- en etensresten verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om de sifon te reinigen voor het ergste vuil. Heeft dit alles geen effect? Dan is het ontstoppen met een ontstoppingsveer noodzakelijk. Deze kunt u zelf huren bij een bouwmarkt in Drenthe, of huur een loodgieter in om deze klus snel en vakkundig af te ronden. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Zelf sifon vervangen

Een andere klus op het gebied van loodgieterswerk dat u zelf uit kunt voeren is het vervangen van de sifon. Een vervanging van de sifon is nodig wanneer het niet meer lukt om de gootsteen te ontstoppen en een blokkade van de sifon daarvan de oorzaak is. Ook lekkende sifons moeten worden vervangen. Het plaatsen van een sifon is niet lastig, en kan daarom door u eigenhandig worden uitgevoerd. Een loodgieter uit het loodgietersbedrijf in Drenthe heeft speciaal voor u een handig stappenplan opgesteld, waarmee het vervangen van de sifon snel en vakkundig afgehandeld kan worden.

 • Stap 1. Voorbereiding: koop een nieuwe sifon in dezelfde afmeting van het huidige exemplaar. Vergeet ook niet om andere rubberen ringen aan te schaffen! Zorg bovendien voor de juiste gereedschappen en materialen. U hebt in ieder geval een tang en een emmer nodig voor deze klus.
sifon vervangen Drenthe
 • Stap 2. Schroef de sifon voorzichtig los en kijk uit voor eventueel water en vuil dat er uit komt vallen. Kijk goed naar de manier waarop de ringen en buizen zijn gekoppeld, om te voorkomen dat er een lek ontstaat.
 • Stap 3. Test de werking van de nieuwe sifon door de kraan vol aan te zetten en het water door te laten lopen.
contact spoed loodgieter Drenthe

Goedkope loodgieter nodig? Direct contact!

Wilt u graag weten wat de kosten zijn voor het inhuren van een medewerker van het loodgietersbedrijf voor de installatie van uw verwarming? Hebt u vragen over de diverse technieken die wij gebruiken voor het opsporen van een lekkage? Of hebt u behoefte aan een exact prijsoverzicht voor het onderhoud van uw riool? Via ons contactformulier is het mogelijk om al uw vragen te stellen, en uw wensen aan te geven. Wij zorgen ervoor dat u spoedig antwoord krijgt, en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Voor direct contact met een loodgieter uit Drenthe raden wij u aan te bellen met nummer: 085 500 1640.

Loodgieter in Drenthe nodig? Bel direct naar 085 500 1640!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar indien u op zoek bent naar een erkend loodgietersbedrijf.

Werkgebied

Klantervaringen

Ik zag een natte plek op het plafond, daarboven is onze badkamer gesitueerd. Direct een loodgieter ingeschakeld om te achterhalen wat de oorzaak was. Bleek een kitrand lek te zijn. Goed opgelost.
Chantal de Brij, Drenthe
Na een heftige regenbui zag ik dat het water van onze platte dak niet wegliep. Eenmaal aangekomen in de garage zag ik het ook op een plek druppen. Emmer eronder en snel de loodgieter gebeld. Keurig en snel verholpen.
Jelmer Steegma, Drenthe
Na de aankoop van onze nieuwe woning wouden we het sanitair in de badkamer vernieuwen. Beiden zijn we niet zo handig dus via deze site in contact gekomen met een installateur. Leuk initiatief!
Sarah van het Hart, Drenthe
Ik was op zoek naar een goedkope loodgieter voor het aanleggen en aansluiten van een waterleiding en buitenkraan. Snelle service, scherpe prijs en duidelijke communicatie.
Robbert de Bruyne, Drenthe
Nu het van het koude weer is en de verwarming weer aan moet, hebben we gemerkt dat er af een toe een storing verschijnt op de display van onze Vaillant hr-ketel. Goed opgelost door deze vaklui!
Sander Janssen, Drenthe

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Drenthe. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden u een landelijke dekking. Er is dus altijd een vestiging van ons bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Wij leveren nagenoeg alle merken