Loodgieter Drachten

loodgieter Drachten

Een loodgieter is actief op diverse werkgebieden zoals lekdetectie, installatie, onderhoud, reparatie en het verhelpen van ontstoppingen. Veel van de klussen van een loodgieter vormen een spoedklus. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een dak lekkage, of een storing aan de CV-ketel. We begrijpen goed dat u het liefst direct in contact komt met een ervaren loodgieter. Daarom beheren wij een netwerk van specialisten over het hele land, ook in Drachten. Hebt u een loodgietersbedrijf nodig? Neem dan contact op via het offerteformulier en ontvang spoedig tot 5 gratis en vrijblijvende offertes van loodgieters uit uw eigen regio! Of laat een terugbelverzoek achter!

Spoedklus? 24-uurs service

Zoekt u een loodgietersbedrijf in Drachten dat u kan helpen met het ontstoppen van het toilet, of het verhelpen van een lekkage bij de vloerverwarming maar kunt u niemand bereiken? Wij bieden u een 24uurs loodgieter service die zeven dagen per week beschikbaar is, ook tijdens feestdagen. Doordat wij contact hebben met meerdere loodgieters uit Drachten is er altijd één van hen actief, waardoor wij kunnen garanderen dat u altijd zo snel mogelijk geholpen wordt. Vul het offerteformulier in voor meer vragen of een prijsindicatie van onze loodgieter service.

Offerteformulier

Na versturen van het formulier ontvangt u gratis maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Voor- en achternaam (*)

Adres (*)

Postcode (*)

Woonplaats(*)

Telefoonnummer (*)

Uw emailadres (*)

Omschrijving opdracht (*)


Terugbelverzoek

Werkzaamheden van een loodgietersbedrijf

Bij vrijwel elk loodgietersbedrijf uit Drachten kunt u niet alleen terecht voor het oplossen van een lekkage of CV- storing, de aangesloten loodgieters kunnen vaak nog vele andere klussen voor u uitvoeren. Wij garanderen dankzij de hoge eisen die wij aan elk loodgietersbedrijf stellen dat elke klus snel en vakkundig zal worden uitgevoerd. U geniet van een hoge kwaliteit, directe hulp en daarbij een uitstekende klantvriendelijkheid. De klussen die een loodgieter onder andere voor u kan uitvoeren zijn:

 • Installatie, reparatie en onderhoud van sanitair, dakwerken of CV-ketel.
 • Lekdetectie bij riolering, daklekkage en waterleiding.
 • Het ontstoppen van afvoeren, gootsteen of toilet.
 • Oplossen van storingen aan uw verwarmingsketel.

Snelle en vakkundig hulp

Bent u op zoek naar goedkope loodgieters uit uw regio? Neem dan contact met ons op! Wij werken samen met tal van vakmannen uit Drachten, waardoor er altijd iemand beschikbaar is om uw problemen op te lossen. Laat een terugbelverzoek achter om gebruik te maken van onze 24uurs service, wij staan dag en nacht voor u klaar. Iedere aangesloten loodgieter stuurt u een speciale offerte toe en u houdt de regie in eigen handen. Wij bieden altijd de beste CV-service!

Lekkage?

Wanneer een lekkage niet snel wordt opgelost dan zal deze leiden tot diverse grote problemen. Een daklekkage kan bijvoorbeeld ernstige problemen opleveren als deze niet tijdig wordt hersteld. Een daklekkage heeft mogelijk houtrot in de dakconstructie als gevolg. Als dit gebeurt, bent u veel verder van huis en moet u de complete dakconstructie laten vervangen. Ook kleinere lekkages kunnen grote problemen opleveren, te denken aan schimmel en vochtplekken in huis. Om dit te voorkomen is het van groot belang dat u bij het vermoeden van een lekkage met spoed contact opneemt met een loodgieter uit Drachten. Deze lost een daklekkage of waterlekkage eenvoudig op.

Verstopping?

Heeft uw kind een WC-rol in uw toilet gegooid? Of loopt het douchewater niet langer weg? Ook een verstopping kan voor groot wateroverlast zorgen.

Een verstopping in het doucheputje lijkt wellicht onschuldig, maar als het water te lang stil blijft liggen, dan zal dit het materiaal aantasten. Kit of voegranden zullen toegeven, wat vervelende lekkages als gevolg heeft. Om grote problemen te voorkomen is het dus belangrijk om een verstopping zo snel mogelijk op te lossen. Uiteraard kunt u hiervoor de hulp van een erkend loodgieter voor inschakelen, vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden.

daklekkage Drachten

Dakdekker

Menig loodgieter uit Drachten is eveneens gediplomeerd als dakdekker. Een dakdekker kan voor u klussen uitvoeren op het gebied van dakbedekking, lekdetectie, installatie van dakwerken en het schoonmaken en ontstoppen van dakgoten en regenpijpen. Schakelt u een dakdekker uit ons netwerk in voor één van de dakwerken? Dan garanderen wij een snel en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Bekijk de checklist op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie voor het vinden van een betrouwbare dakdekker.

lekkage Drachten

Daklekkage

Een daklekkage zult u met spoed moeten laten verhelpen. Daklekkages komen geregeld voor bij platte daken, omdat deze gevoeliger zijn voor beschadigingen. Door stilstaand water, takken of steentjes kan het dakleer plotseling beschadigd raken, waardoor er een lek ontstaat. Een dakdekker maakt gebruik van een aantal lekdetectie technieken en zal het gat op deze manier zo snel mogelijk opsporen. Met behulp van een reparatiestrook is het dakleer vervolgens eenvoudig plaatselijk te herstellen en voorkomt u ergere problemen.

sanitair

Sanitair

Specialisten raden aan om minimaal eens in de vijftien jaar uw sanitair te vervangen. Zo voorkomt u lekkage, verstoppingen en andere storingen. De aanschaf van nieuw sanitair hoeft niet zeer prijzig te zijn.

Zo kunt u bijvoorbeeld de artikelen aanschaffen bij een badkamer outlet, en deze zelf installeren. Is het sanitair enkel beschadigd, dan is het mogelijk om één van onze loodgieters een reparatie uit te laten voeren.

Gratis offertes

Loodgietersbedrijf gezocht voor uw lekkage?

Vergelijk vrijblijvend tot 5 bedrijven uit uw regio en bespaar tot 30%!
Gratis offertes
sanitair in Drachten installeren

Installatie van sanitair

U kunt een vakman uit Drachten tevens inzetten voor de installatie van uw nieuwe sanitair. Heeft u bijvoorbeeld een wandcloset aangeschaft en wilt u uw bestaande toilet laten vervangen? Vraag dan een vakman om hulp. Zo weet u zeker dat de watertoevoer en –afvoer op juiste wijze gemonteerd worden. Bovendien is de installatie op deze manier sneller afgerond dan wanneer u dit zelf zou uitvoeren. Ook voor de installatie van een douche, ligbad of wastafel bent u bij een vakman uit Drachten aan het juiste adres.

CV-service Drachten

CV-service

Elk loodgietersbedrijf uit Drachten dat zich bij ons heeft aangesloten is u via de cv-service graag van dienst bij het verhelpen van storingen aan de verwarmingsketel.

Wel raden wij u aan om eerst zelf aan de slag te gaan met het bijvullen van het water tot een waterdruk tussen de 1.5 en 2.0 bar, en het ontluchten van de radiatoren. Dit kan vele storingen voorkomen. Zorg ervoor dat u na het ontluchten weer de waterdruk controleert voor een optimaal resultaat.

CV onderhoud Drachten

CV onderhoud

Het onderhoud van de CV-ketel is een grote invloed op de levensduur van de installatie. Hiermee voorkomt u storingen en zorgt u ervoor dat het rendement goed blijft. Wilt u zeker weten dat uw verwarmingsketel altijd optimaal werkt? Dan raden wij u aan een onderhoudscontract af te sluiten bij één van de installateurs uit Drachten. Deze zal tegen een vaste prijs, periodiek onderhoud uitvoeren zodat alles goed blijft werken. Vraag via ons offerteformulier naar de mogelijkheden van een dergelijk onderhoudscontract.

riolering

Riolering

Dankzij de ontwikkeling van innovatieve technieken is het de laatste jaren steeds makkelijker geworden om slijtage aan de rioleringsbuizen en andere problemen met de riolering op te sporen.

Een loodgieter maakt hiervoor gebruik van onder andere camera-inspectie.

Door deze camera-inspectie kan eerst worden gekeken waar het probleem zich bevindt, voordat er een deel van de riolering wordt opengebroken. Dit scheelt aanzienlijk in tijd, kosten en overlast.

riool in Drachten verstopt?

Riool ontstoppen

Keert een verstopping in uw riool regelmatig terug? Of heeft u gemerkt dat de afvoer van zowel uw toilet, gootsteen als douche tegelijk verstopt raakt? Dan is de kans groot dat de oorzaak niet bij de afvoer, maar bij het riool ligt. De riolering is een complex systeem en het ontstoppen hiervan moet u zeker overlaten aan een professional. Deze achterhaalt met gebruik van de nieuwste technieken snel de oorzaak.

WC verstopt
Is uw WC verstopt? Dit is in veel gevallen eenvoudig zelf op te lossen met behulp van afwasmiddel en heet water, een ontstopper, of een kleerhanger. Hebben al deze huis-tuin- en keukenmiddelen geen effect? Schakel dan een loodgieter uit Drachten in.

Afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer komt in Drachten helaas met enige regelmaat voor. De oorzaak van een verstopte afvoer is vaak simpel. Bij een toilet is de oorzaak vaak het doorspoelen van etensresten, een verstopte gootsteen is ook een gevolg van etensresten en vuil en doucheputjes raken meestal verstopt door lange haren.

Voor het ontstoppen van de afvoer hoeft u meestal geen loodgieter in te schakelen, maar als merkt dat de verstoppingen regelmatig terugkeren is het verstandig om een professional te raadplegen.

lekdetectie

Lekdetectie

Wanneer u een lekkage niet op tijd laat opsporen, dan kan dit verschillende vervelende gevolgen hebben. Zo kan er onder andere houtrot ontstaan, schimmel optreden of ziet u plotseling vochtplekken verschijnen op uw plafond of muur. Heeft u het vermoeden dat er ergens in uw leidingen, verwarming of dak een lek is opgetreden? Neem dan met spoed contact op met een erkend loodgietersbedrijf uit uw regio voor een lekdetectie. Menig loodgieter uit Drachten maakt gebruik van geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie. Hak- en breekwerk wordt bij het opsporen van het lek op deze manier bespaard. Voor het opsporen van een daklekkage maakt menig dakdekker gebruik van de rookgasdetectie. Bij deze lekdetectie methode wordt er onder de dakbedekking rook geblazen, die via het lek weer naar buiten komt. Bij een waterlekkage in de waterleiding is thermografie een goede lekdetectie techniek. Met een infraroodcamera ziet de vakman al snel waar in uw muur plotseling een warmteverschil optreedt.

ontstoppingsbedrijf Drachten

Ontstoppingsbedrijf

Gemiddeld krijgt een Nederlands huishouden eens per jaar te maken met een verstopping van de gootsteen, afvoer of het riool. Een verstopte afvoer kunt u eventueel zelf ontstoppen met behulp van soda en azijn, koffiedik of zelfs een fles cola. Het komt af en toe echter ook voor dat de verstopping te diep zit of juist te groot is. In dat geval raden wij u aan om contact op te nemen met een ontstoppingsbedrijf uit Drachten.

De medewerkers kunnen met behulp van speciale gereedschappen het riool ontstoppen. Een voorbeeld hiervan is een hogedrukspuit. Deze kunt u zelf niet zomaar gebruiken, omdat er de kans bestaat dat u de riolering beschadigd. Laat deze klussen daarom altijd over aan het ontstoppingsbedrijf. Wij werken samen met menig ontstoppingsbedrijf uit Drachten. Neem daarom contact met ons op als u op zoek bent naar een goedkope vakman uit uw regio.

CV ketel installeren in Drachten

Installatie CV-ketel

Veel van onze klanten stellen zich met ons in verbinding wanneer zij problemen hebben met de installatie van een verwarming, of nieuw sanitair. Onze loodgieters helpen u hierbij natuurlijk met alle plezier. Of het nu gaat om de installatie van een volledige vloerverwarming, of de aansluiting van een zonneboiler op uw leidingsnetwerk, de klus zal vakkundig worden uitgevoerd door een erkende specialist. Vergelijk vrijblijvend installateurs via het offerteformulier.

erkende CV-installateur in Drachten

Erkende installateurs

Op dit moment is het nog niet verplicht om de installatie van uw verwarmingsketel over te laten aan een erkende installateur, maar over een paar jaar waarschijnlijk wel. Hiermee wil de overheid het aantal gevallen van koolstofmonoxidevergiftiging te voorkomen. Daarom raden wij u aan om nu ook al een erkende installateur in te schakelen. Als de ketel niet goed is aangesloten loopt u namelijk het risico dat alle gevaarlijke stoffen die vrijkomen weer in uw woning belanden.

zelf lekkage verhelpen

Zelf lekkage opsporen

Wanneer u last hebt van houtrot, schimmel of vochtplekken op de muren, dan is het waarschijnlijk dat er ergens een lek is opgetreden. Het opsporen van lekkages kan in dat geval het beste worden gedaan met één van de speciale technieken voor lekdetectie zoals een ultrasone lekdetectie.

Wanneer er echter sprake is van een lek in de douche, dan is het mogelijk om zelf het lek op te sporen. Voor het opsporen van lekkages in de douche hebt u enkel een aardappelschilmesje nodig. Ga hiermee langs de voegen en kitranden, en kijk zo waar deze afbrokkelen.

Daarnaast kan het lek ook veroorzaakt worden door een verkeerde aansluiting van de douchekraan. Door de kraan opnieuw aan te sluiten of vast te draaien worden heel wat problemen verholpen. Zit het lek achter de tegels? Tik dan op de tegels; een hol geluid geeft aan dat er een probleem is met de achterliggende waterleiding.

Zelf kraan vervangen

Het vervangen van de kraan is een klus waarvoor u enige handigheid moet hebben. Toch is het niet zo ingewikkeld als sommige van onze klanten uit Drachten denken. Voor het vervangen van kranen is het met name belang dat u gebruik maakt van de juiste gereedschappen. Zo hebt u in ieder geval een waterpomptang nodig en zijn ook de juiste knelkoppelingen voor de aanvoerpijpen noodzakelijk. Kiest u ervoor om de keukenkraan in dezelfde stijl en afmetingen te houden? Gebruik dan onderstaand stappenplan. Wilt u een douchekraan vervangen door een thermostaatkraan? Dan adviseren wij een loodgietersbedrijf in te schakelen.

 • Stap 1. Sluit eerst het water af, en laat alle leidingen leeglopen.
 • Stap 2. Koppel de aansluiting los en verwijder de oude keukenkraan.
 • Stap 3. Plaats de nieuwe kraan en kijk goed of deze recht staat.
 • Stap 4. Monteer indien nodig nieuwe knelkoppelingen op de aanvoerpijpjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten.
 • Stap 5. Plaats in dat geval ook nieuwe aanvoerslangen.
 • Stap 6. Controleer of de kraan werkt door de hoofdkraan open te zetten. Wees alert op lekkages.

Zelf afvoer ontstoppen

Er zijn op deze pagina al vele tips gegeven voor het ontstoppen van het sanitair en het zorgen voor een optimaal wooncomfort. Omdat wij regelmatig van onze klanten uit Drachten de vraag krijgen wat zij precies moeten doen bij een verstopte afvoer, hebben wij een kort en eenvoudig stappenplan voor u opgezet. Hiermee wordt het mogelijk om vrijwel elke afvoer snel en vakkundig te ontstoppen. Het is hierbij wel van belang dat u de stappen onderneemt bij de eerste aanduiding van een verstopping. Wanneer u een lichte verstopping te lang laat zitten dan zal het vuil zich enkel verder ophopen en is er professionele hulp nodig bij het ontstoppen.

 • Stap 1. Probeer de gootsteen te reinigen met een standaard plopper. Zet het rubberen gedeelte over de afvoer om hem luchtdicht af te sluiten. Druk de plopper in, en trek hem een aantal keer stevig omhoog, zonder dat het rubberen gedeelte losraakt. Dit zal vuil omhoog halen.
 • Stap 2. Gebruik een mengsel van soda en azijn om het meeste vuil te verwijderen. Naast soda en azijn kan ook koffiedik en heet water, of goedkope cola gebruikt worden.
 • Stap 3. Reinig de sifon. Schroef de sifon los, en reinig deze met behulp van een borstel. Hiervoor hoeft u geen speciaal reinigingsmiddel te gebruiken, afwasmiddel of allesreiniger is voldoende. Zorg er bij het in elkaar zetten van de sifon wel voor dat u alle rubberen ringen op de juiste plek plaatst.

Zelf wasmachine aansluiten

Een laatste klus waar u niet per se de hulp van een erkend loodgieter bij nodig hebt is het aansluiten van de wasmachine. Het aansluiten van wasmachines wordt gezien als een heel ingewikkelde klus, maar dat heeft met name te maken met het gewicht van het apparaat. Het aansluiten heeft weinig voeten in aarde, mits u over de juiste lengte aan- en afvoerslangen beschikt. In de meeste gevallen wordt de aanvoerslang al door de fabrikant aan de wasmachine bevestigd in de rechterbovenhoek. De afvoerslang dient u zelf te bevestigen. Dit komt doordat het in sommige gevallen noodzakelijk is om een langere afvoerslang te plaatsen. Zorg er bij het aansluiten bovendien voor dat de afvoerslang ver genoeg in de afvoerbuis hangt. Zo voorkomt u dat er lekkage ontstaat. Lekt de wasmachine? Kijk dan of u dit zelf kunt verhelpen of dat hiervoor de hulp van een ervaren loodgieter bij nodig is.

wasmachine aansluiten

Kosten loodgieter

Gemiddeld kost een loodgieter ongeveer €50,- per uur, maar dit uurloon kan flink variëren per vakman. Wilt u dus zo weinig mogelijk geld uitgeven? Dan loont het om de prijzen voor een reparatie bij diverse aanbieders te vergelijken. Dit doet gemakkelijk met behulp van onze service. Vraag via het offerteformulier een aantal offertes aan en bespaar! Doordat de meeste problemen snel zijn verholpen, vallen de kosten voor een loodgietersbedrijf mee. Zo is de vakman ongeveer een half uur bezig met het verhelpen van een lekkage. Een reparatie van de dakgoot kost gemiddeld een uur.

Goedkope loodgieter nodig? Offertes!

Bent u benieuwd wat een loodgieter uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van riool onderhoud, verwarming of sanitair? Komt u graag rechtstreeks in contact met een erkend dakdekker? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk meerdere prijsindicaties van vakmannen uit uw regio. Deze kunt u dan zelf vergelijken om zo de meest goedkope loodgieter te vinden. Zo bepaalt u zelf wat u betaalt en bespaart u tot wel 30% op de totale kosten! Wij helpen u met alle plezier!

Offertes vergelijken

Met spoed een loodgieter nodig? Maak gebruik van de 24/7 service!

Wij staan dag en nacht voor u klaar indien u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf. Geheel vrijblijvende offertes!
Offertes vergelijken

Werkgebied

Klantervaringen

Door de storm van afgelopen weekend waren er een aantal dakpannen gesneuveld. Gelukkig werd het snel gerepareerd door het loodgietersbedrijf zodat een daklekkage is voorkomen.
Jesper van Kommer, Drachten
Vorige week raakte ons toilet verstopt. Erg vervelend, zeker omdat we dit weekend gasten verwachtten. De mensen van het loodgietersbedrijf waren gelukkig snel ter plaatse en hebben het gerepareerd. De visite kon dus toch nog komen.
Daan Koopmans, Drachten
Wij wonen op een oude boerderij uit de jaren 1920. Afgelopen jaar vonden we het hoog tijd om een CV te laten installeren. De oude gaskachel was echt aan toe aan vervanging. De mensen van Loodgieter Nu hebben goed geadviseerd en de ketel ook direct geplaatst. Wat een service!
Brigitte van Loon, Drachten
De badkamer was toe aan een renovatie. Wij vinden het belangrijk klussen als deze uit te besteden aan een lokaal loodgietersbedrijf. Via Loodgieter Nu vonden wij een bedrijf uit de buurt die alles voor ons heeft geïnstalleerd. Erg makkelijk.
A. Overberg , Drachten
We kwamen thuis na een weekje vakantie en constateerden een lekkage aan ons dak. Snel een loodgietersbedrijf ingeschakeld via deze service. Goed geholpen en de prijs viel alles mee!
M. De Wacht, Drachten

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Drachten. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden een landelijke dekking. Er is dus altijd een specialist bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Onze specialisten leveren nagenoeg alle merken