Loodgieter Urk

De diensten van een loodgieter kunnen in veel situaties goed van pas komen. Als u bijvoorbeeld schade ontdekt aan uw dak, dan kan de loodgieter dit herstellen. Ook voor CV service en de installatie van sanitair bent u bij een loodgietersbedrijf aan het juiste adres. In sommige gevallen, bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding, heeft u met spoed een loodgieter nodig. Wij hebben professionele loodgieters opgenomen in ons netwerk die beschikken over de juiste kennis om alle werkzaamheden vakkundig uit te voeren. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Vul dan het contactformulier op deze pagina volledig in. Wilt u direct contact? Bel: 085 500 1641.

085 500 1641
loodgieter Urk

Contactformulier


085 500 1641

Allround loodgietersbedrijf

Het is fijn als een loodgietersbedrijf uit Urk direct alle problemen kan oplossen. Doordat een loodgieter allround is opgeleid, is dat haast in alle gevallen mogelijk. U kunt ons inzetten voor de volgende werkzaamheden:

 • CV service
 • Lekdetectie
 • Verhelpen van lekkage
 • Reparatie of onderhoud van uw verwarming
 • Controleren van uw dak
 • Installatie van sanitair
 • Aanleggen van riolering
 • Aanleggen van gas- en waterleidingen

24/7 service bij spoed

Bij een storing of lekkage in uw woning wilt u dat er zo snel mogelijk een loodgieter ter plaatse is om de schade te beperken. Wij bieden een 24 uurs service waardoor wij 24 uur per dag en 7 dagen per weer voor u klaar staan. In de omgeving van Urk is altijd een loodgietersbedrijf inzetbaar om de problemen bij u thuis op te lossen.

Dakwerkzaamheden

Werkzaamheden op uw dak zijn niet zonder risico, u werkt op grote hoogte waar het werk meer risico’s met zich mee brengt. Het is verstandig om voor dit soort werkzaamheden een loodgietersbedrijf uit Urk in te schakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste kennis en materialen om het werk veilig uit te voeren. Als u uw dak moet controleren op zwakke punten, dan is het fijn als een loodgietersbedrijf uit Urk dit voor u doet. Hoe de vakman de daklekkage zal verhelpen hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van het lek en het soort dak. Bij een schuin dak is het bijvoorbeeld mogelijk dat hij dakpannen moet vervangen.

Direct contact

Bij een lekkage in uw woning is het fijn als er snel een loodgieter uit Urk oproepbaar is. Als u 085 500 1641 belt krijgt u direct een loodgieter aan de lijn. Voor meer informatie of het aanvragen van offertes, voor bijvoorbeeld plaatsing van sanitair of een verwarming, kunt u het contactformulier op deze pagina invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Het is fijn om te weten bij wie u terecht kunt bij problemen, daarom is het verstandig om u hier tijdig in te verdiepen.

lek dak Urk

Dakdekker

Voor professionele hulp bij het verhelpen van een daklekkage raden wij aan contact te zoeken met een erkend dakdekker. Deze kan met behulp van de juiste gereedschappen het lek spoedig hebben opgespoord en verholpen, zodat u binnen korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort. Een dakdekker uit Urk kan daarbij ook andere taken voor uitvoeren zoals een controle van de constructie van het dakraam of de dakkapel, of het herstellen van de dakbedekking. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen.

Reparatie dakgoot

Een daklekkage kan ontstaan als gevolg van een kapotte dakgoot. Een medewerker van het loodgietersbedrijf kan op verschillende manieren een reparatie van een dakgoot uitvoeren, afhankelijk van het materiaal van de dakgoot. Het repareren van een zinken dakgoot wordt bijvoorbeeld gedaan door te solderen. Bij andere materialen zoals PVC kan de vakman de reparatie uitvoeren met behulp van een speciale pasta of kit. Het is belangrijk om de dakgoot regelmatig schoon te maken om schade te voorkomen.

verstopt riool Urk

Riolering

Een riool kan op verschillende manieren verstopt raken. Denk bijvoorbeeld aan een verstopt toilet door overmatig gebruik van het toiletpapier, een verstopte douche door achtergebleven haar- en zeepresten, of een verstopte afvoer door het wegspoelen van etensresten. Wat de oorzaak ook is, vaak kunt u de verstopping zelf verhelpen met behulp van huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Doe dit zo snel mogelijk om vervelende gevolgen zoals stankoverlast te voorkomen. Eén van de beste middeltjes voor ontstopping is het gebruik van een standaard plopper.

Afvoer verstopt

Een verstopte afvoer komt niet erg vaak voor maar is wel ontzettend vervelend. Het water kan niet weglopen en dit zorgt in combinatie met afvalresten voor nare luchtjes. U kunt bovendien de wasbak, douche of het bad niet meer gebruiken zonder dat u een overstroming of lek riskeert. Een lokaal verstopte afvoer kunt u eenvoudig zelf oplossen. Als meerdere afvoeren moeite hebben met water weg laten lopen dan is het verstandig een loodgietersbedrijf uit Urk in te schakelen.

cv-ketel storing repareren Urk

CV-service

Wanneer uw verwarming een storing aangeeft, dan begrijpen wij dat u graag zo spoedig mogelijk geholpen wilt worden door een erkend loodgieter. Wij hebben daarom een 24uurs spoedservice in het leven geroepen. Via telefoonnummer 085 500 1641 komt u elk uur van de dag of nacht in contact met een ervaren vakman, die bij spoed binnen het half uur bij u in Urk kan zijn om de storing te verhelpen. Naast hulp bij storingen bieden wij ook onze diensten aan voor het periodieke onderhoud. Op deze manier worden storingen voorkomen en behoudt u de fabrieksgarantie.

CV-ketel storing

Hebt u geen warm water meer en is het onaangenaam koud is huis? Grote kans dat u een cv-ketel storing hebt. Storingen in de cv-ketel komen vaker voor dan u denkt. Verschillende onderdelen kunnen slijten en kapot gaan. De driewegklep kan bijvoorbeeld kapot zijn waardoor u nauwelijks of geen warm water hebt en waardoor de verwarming erg heet is. Daarnaast kan het expansievat kapot zijn waardoor de druk in de installatie hoog oploopt. Hierdoor moet u continue de cv-ketel bijvullen en kan er een lek ontstaan.

Direct Contact

Werkt de verwarming niet en hebt u geen warm water?

Via 085 500 1641 komt u eenvoudig in contact met een loodgieter uit Urk!
Direct Contact
water lekkage Urk

Lekkage

Een lekkage kan op verschillende plaatsen in huis ontstaan, zoals in de waterleiding, het riool, via het dak, of door overlopende dakgoten. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk dat een lekkage zo snel mogelijk wordt verholpen om de gevolgen van waterschade te voorkomen. De medewerkers van het loodgietersbedrijf in Urk zijn u hierbij graag van dienst. Met behulp van innovatieve technieken op het gebied van lekdetectie, sporen zij snel en zonder hak- of breekwerk de exacte locatie van het lek op, waarna zij het probleem vakkundig verhelpen. Bent u benieuwd naar de kosten of hebt u met spoed een loodgieter nodig? Bel dan naar 085 500 1641.

Lekkage opsporen

Een loodgietersbedrijf kan een lekkage met verscheidene manieren van lekdetectie opsporen. Lekkages kunnen op verschillende locaties voorkomen. Lekkages komen het meest voor in de badkamer, douche, bij daken en in de kelder. Hebt u last van vochtplekken op het plafond? Deze zijn waarschijnlijk ontstaan door een daklekkage of door een gesprongen waterleiding. Daarnaast is het denkbaar dat lekkages zich op lastig te bereiken plekken bevinden, zoals bij de vloerverwarming, bij de riolering, de schoorsteen of een dakkapel.

sanitair repareren of vervangen?

Sanitair

Hoewel het sanitair relatief lang mee kan gaan, raden wij aan deze eens in de 15 jaar te vervangen. Zo blijft u verzekerd van een hoge kwaliteit, een laag risico op slijtage en lekkage, en daardoor een verbeterd wooncomfort. Bent u van plan uw sanitair te renoveren, en wilt u besparen op de investering? Kijk dan naar het aanbod van outletshops in uw regio. Hier vindt u producten uit verouderde productielijnen die vaak nog van optimale kwaliteit zijn. Om zeker te zijn van de juiste installatie adviseren wij wel een loodgieter in te schakelen voor het plaatsen van de nieuwe onderdelen. Specifieke wensen voor het sanitair of de badkamermeubels? Laat deze op maat maken!

Sanitair reparatie

In sommige gevallen is het mogelijk om een reparatie aan het sanitair uit te voeren. Het repareren is specialistisch werk en kan daarom het beste door een vakman uit worden gevoerd. Een reparatie wordt veelal uitgevoerd om oneffenheden als deukjes en gaatjes uit het keramiek te verwijderen. Dit wordt gedaan met een vulpasta waarna de plek wordt gepolijst. Daarnaast is het mogelijk dat bij het toilet de vlotter kapot is of in de douche de doucheslang. Een loodgieter kan deze voor u vervangen.

installatie van cv-ketel Urk

Erkend installateur

Hebt u een nieuwe verwarming of cv-ketel gekocht, en hebt u geen idee hoe u deze moet installeren? Laat dan een loodgieter deze klus voor u afhandelen. De professionals uit ons netwerk hebben allemaal ruime ervaring binnen het vakgebied, en hebben kennis van de diverse richtlijnen waaraan de installatie volgens de NEN moet voldoen. Voorwaarden die hier onder andere onder vallen zijn de richtlijnen voor het afstellen van de rookgasafvoer, en voor de ruimte om het apparaat heen voor eventueel onderhoud of reparatie. Met de juiste installatie van uw hoogrendement cv-ketel kunt u hier jarenlang van profiteren, en besparen op uw energierekening.

Hoe vindt u een goede loodgieter?

Als u een loodgietersbedrijf zoekt, dan kunt u letten op een aantal keurmerken. Zo is er het keurmerk UNETO-VNI welke voor de technische detailhandel en installatiebranche staat. Als u een loodgieter met dit keurmerk kiest dan bent u verzekerd van een goede service, kwaliteit en vakmanschap. U ontvangt altijd deskundig advies. Daarnaast geniet u van een nakomingsgarantie en evenwichtige leveringsvoorwaarden. Daarnaast is er het keurmerk KvINL. Deze staat voor Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland en is opgericht om de kwaliteit binnen de installatiesector te waarborgen.

Lekdetectie technieken

Als u een waterlekkage vermoedt dan is het belangrijk dat u deze met spoed laat opsporen. Waterschade kan namelijk nare gevolgen met zich meenemen. Een loodgietersbedrijf heeft de bron veelal snel gevonden met behulp van lekdetectie. Een voordeel van lekdetectie is bovendien dat onnodig hak- en breekwerk niet nodig is. Er zijn vele verschillende mogelijkheden op het gebied van lekdetectie. Zo is er bijvoorbeeld rookdetectie, waarbij rook onder het dak wordt gespoten. Daar waar de rook vervolgens tevoorschijn komt is de plek waar de waterlekkage zich bevindt. Bij ultrasone lekdetectie wordt gebruik gemaakt van geluid. Het loodgietersbedrijf uit Urk plaatst een zender in uw woning, welke ultrasone geluiden uitzendt. Vervolgens loopt de loodgieter met een ontvanger rond uw huis. Daar waar het geluid het luidst is, is de plek van het probleem.

Bij problemen met leidingen, maar ook bij lekkende daken en muren, wordt vaak gebruik gemaakt van thermografie. Hierbij wordt een onderdeel van uw huis in beeld gebracht met behulp van warmtebeeld camera’s. Vervolgens gaat de loodgieter op zoek naar plekken met grote warmteverschillen omdat dit veelal de plek is waar de waterlekkage zich bevindt.

technieken voor lekdetectie Urk
zelf waterlekkage opsporen

Zelf waterlekkage opsporen

Het opsporen van waterlekkages is niet heel ingewikkeld, maar moet wel nauwkeurig worden uitgevoerd. Ervaren loodgieters maken voor het opsporen van lekkage gebruik van verschillende geavanceerde lekdetectie technieken. Deze variëren van een gebruik van infraroodcamera’s tot het toepassen van geluidsgolven voor het achterhalen van de locatie van het lek. Hebt u maar weinig budget en wilt u voorkomen dat u hoge prijzen kwijt bent aan het laten opsporen van een lek? Er zijn een aantal stappen die u zelf kunt zetten om een eventueel lek te vinden:

 • Stap 1. Controleer de waterleidingen. Wanneer hier condens op staat of als er houtrot of schimmel achter de leidingen staat, dan is de kans op een lek groot.
 • Stap 2. Ga alle tegels in de badkamer en keuken bij langs, en tik er op om te checken of ze niet hol klinken. Hol klinkende tegels zijn een mogelijke aanwijzing voor lekkage.
 • Stap 3. Ga met een aardappelschilmesje de voegen en kitranden bij langs. Brokkelen de voegen? Dan zullen deze door een teveel aan vocht beschadigd zijn.
 • Stap 4. Controleer alle aan- en afvoersluitingen. Als deze ietwat los zijn gedraaid dan kan hier ook lekkage ontstaan.

Lekkage gevonden, wat kunt u zelf doen?

Het oplossen van lekkages kan het beste door een erkend loodgieter uit Urk worden uitgevoerd. Desalniettemin zijn er een aantal zaken die u kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat er geen (extra) beschadigingen aan uw vloeren en wanden optreden door de vochtproblemen. Het eerste wat u dient te doen is het afsluiten van de hoofdkraan. Hoewel dit betekent dat u tijdelijk geen water heeft, zal er ook geen water komen op plaatsen waar het niet hoort. Daarnaast adviseren de experts van het loodgietersbedrijf om alle aan- en afvoersluitingen aan te draaien. Dit is niet heel ingewikkeld maar kan diverse problemen verhelpen. Is de oorzaak voor het lek gevonden en hersteld? Dan wordt het tijd om andere zaken aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van de kitranden of het plaatsen van een aantal nieuwe tegels. Ook dit zijn klussen waarvoor u niet per se de hulp van een erkend vakman nodig hebt.

Zelf sifon vervangen

Onder elke gootsteen zit een sifon. Een sifon is een u-vormig stuk afvoerbuis dat ervoor zorgt dat stank vanuit het riool niet naar boven trekt. Het risico van een sifon (ook wel zwanehals genoemd) is dat deze verstopt raakt met vet- en etensresten die in de bocht van de buis blijven hangen. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig de sifon los te schroeven en te reinigen om verstopping te voorkomen. Na verloop van tijd kan het echter zijn dat het reinigen van de sifon geen effect meer heeft, of dat de buis enigszins beschadigd is geraakt. In dat geval is het nodig om de zwanehals te vervangen. Dit is niet ingewikkeld, maar moet wel exact volgens de handleiding gebeuren. Op deze manier weet u zeker dat er geen lek kan ontstaan. Het belangrijkste bij de installatie van de sifon is dat u er één aanschaft van dezelfde afmeting als het huidige model. Daarnaast zijn de rubberen afdichtingsringen belangrijk.

Zelf gootsteen ontstoppen

Een laatste klus waar wij u meer informatie over willen geven is het ontstoppen van de gootsteen. Zoals gezegd kan er regelmatig een verstopping ontstaan in de sifon, maar ook andere delen van de afvoer kunnen verstopt raken. Wilt u zelf de verstopping oplossen? Dan is het zeer belangrijk dat u direct bij het eerste vermoeden van een verstopping actie onderneemt. Meestal is het probleem dan nog eigenhandig te verhelpen. Onze professionals uit Urk hebben voor u een aantal huis- tuin- en keukenmiddeltjes op een rijtje gezet die u kunt toepassen om de gootsteen te ontstoppen.

 • Stap 1. Zet een standaard ontstopper over het afvoerputje en sluit dit luchtdicht af. Beweeg de plopper een aantal keer stevig omhoog, waarbij het rubberen gedeelte vast moet blijven zitten. Dit levert het beste resultaat.
 • Stap 2. Spoel een mengsel van soda en azijn door de afvoerbuis. Dit zal met elkaar reageren en zo aangekoekt vuil loshalen. Herhaal dit indien nodig een aantal keer. Alternatieven voor de soda en azijn zijn koffiedik en cola, welke een vergelijkbaar effect hebben.
sifon verstopt
 • Stap 3. Maak gebruik van een chemisch reinigingsmiddel. Dit zal in veel gevallen effectief zijn, maar heeft ook een schadelijk effect op het milieu en in een aantal gevallen ook op de afvoerbuizen.
 • Stap 4. Reinig de sifon. Schroef deze los en spoel hem door met een sopje. Hiervoor is afwasmiddel of allesreiniger voldoende. Met een harde borstel kunt u eventueel aangekoekt vuil uit de afvoerbuis en zwanehals weghalen.
 • Stap 5. Huur een ontstoppingsveer bij een lokale bouwmarkt. Zorg ervoor dat u voldoende informatie krijgt over een veilig gebruik van de veer, zodat de buizen niet beschadigd raken tijdens de klus.
spoed loodgieter in Urk

Goedkope loodgieter nodig? Direct contact!

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een geheel riool bij een nieuwbouwpand in Urk? Hebt u vragen over de verschillen tussen een hoogrendement verwarming en een combiketel? Wilt u weten wat een dakdekker uit ons netwerk voor u kan betekenen? Via het contactformulier of 085 500 1641 komt u eenvoudig en snel met een vakman in contact. Ontvangt u graag een prijsindicatie op maat? Geef dan uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan in het webformulier, en u ontvangt spoedig een vrijblijvende offerte van een loodgietersbedrijf uit uw regio. Wij zijn u met graag van dienst!

Met spoed een loodgieter nodig? Bel direct met 085 500 1641!

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar indien u op zoek bent naar een erkend loodgietersbedrijf.

Werkgebied

Klantervaringen

Ik zag een natte plek op het plafond, daarboven is onze badkamer gesitueerd. Direct een loodgieter ingeschakeld om te achterhalen wat de oorzaak was. Bleek een kitrand lek te zijn. Goed opgelost.
Chantal de Brij, Urk
Na een heftige regenbui zag ik dat het water van onze platte dak niet wegliep. Eenmaal aangekomen in de garage zag ik het ook op een plek druppen. Emmer eronder en snel de loodgieter gebeld. Keurig en snel verholpen.
Jelmer Steegma, Urk
Na de aankoop van onze nieuwe woning wouden we het sanitair in de badkamer vernieuwen. Beiden zijn we niet zo handig dus via deze site in contact gekomen met een installateur. Leuk initiatief!
Sarah van het Hart, Urk
Ik was op zoek naar een goedkope loodgieter voor het aanleggen en aansluiten van een waterleiding en buitenkraan. Snelle service, scherpe prijs en duidelijke communicatie.
Robbert de Bruyne, Urk
Nu het van het koude weer is en de verwarming weer aan moet, hebben we gemerkt dat er af een toe een storing verschijnt op de display van onze Vaillant hr-ketel. Goed opgelost door deze vaklui!
Sander Janssen, Urk

Landelijke dekking

De afgelopen jaren is Loodgieter Nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt. Kwalitatief goed werk en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat wij de laatste jaren flink zijn gegroeid, zijn wij tot op heden in staat om een landelijke dekking te bieden. Menig loodgietersbedrijf uit het hele land zijn bij ons aangesloten, zo ook bij u in Urk. Op deze manier zijn wij in staat om u snel van dienst te zijn in het geval u met spoed een specialist nodig heeft. Wel zo gemakkelijk in het geval van een verstopte riolering of een hardnekkige lekkage.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk. Daarom worden alle monteurs, die zich bij ons hebben aangesloten, regelmatig gecontroleerd op geleverd werk en klantvriendelijkheid. Op deze manier weet u zeker dat de kwaliteit gegarandeerd is en dat uw klus op een juiste manier wordt afgehandeld.

Missie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn onze speerpunten. Wij bieden snelle service, kwalitatief goed loodgieterwerk en een landelijke dekking tegen een betaalbare prijs. Hieronder een overzicht van alle provincies waarin wij werkzaam zijn.

Vestigingen

Wij bieden u een landelijke dekking. Er is dus altijd een vestiging van ons bij u in de regio. In onderstaand overzicht hebben we de grootste vestigingen uit uw provincie geselecteerd. Staat uw woonplaats er niet op? Klik op dichtstbijzijnde plaats.

Wij leveren nagenoeg alle merken